Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hós oltások mellékhatásai...

2 hós oltások mellékhatásai mik voltak?

Figyelt kérdés
Kislányom meg fogja kapni a kötelező mellett a Bexserot és a rotavírus ellenit is, de hogy ennyi mindent kap egyszerre, nagyon félek, hogy mennyire fogja megviselni őt. A 2 szuris oltás miatt is izgulok, de most olvastam, hogy a rota után hasfájás és üvöltés várható, amitől nagyon megijedtem, mert szegénykém már amúgy is hasfájós. Érdekelne, hogy mások mit tapasztaltak ezeknél?
2024. jan. 17. 14:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Láz,nyűgösség,aluszékonyság volt minden oltásnál.
2024. jan. 17. 18:11
 12/19 anonim ***** válasza:
Szokatlanul jól aludt, más mellékhatást nem tapasztaltam.
2024. jan. 17. 18:35
 13/19 anonim ***** válasza:

9!

A 3 adagos bele se fér 6 hónapos koráig akkor. És nem biztos,hogy pont lesz 2 adagos a patikában. Minden oltás után 4 hét kihagyás kell.

"Milyen életkortól adható a védőoltás?

A legtöbb védőoltással ellentétben a rotavírus elleni vakcina beadásának nem alsó, hanem felső életkori határa van. A oltóanyag 6 hetes kortól mindössze 6 hónapos életkorig alkalmazható, idősebb életkorban már nem. Tehát éppen arra az életkorra, amikor a legnagyobb a kockázata a súlyos fertőzésnek (6-24 hónapos kor), ki kell alakítsuk a megfelelő védelmet.

Két védőoltás van forgalomban, az egyik 2, a másik 3 adagos. Az egyes adagok beadása között minimum 4 hétnek el kell telnie, és az utolsó adagot is be kell adni 6 hónapos korig. Ezért már az első hónapokban érdemes megfontolni, átgondolni a védőoltás beadatását, érdeklődni a gyermekorvosnál. "

2024. jan. 17. 19:13
 14/19 anonim ***** válasza:

#13 rotáról nem tudtam ezt köszi. Akkor ezt én is átgondolom.

Viszont a bexerotól nagyon rosszul szoktak lenni a picik, én azzal kivárom a 6 hónapos kort. Rotával akkor nem.

2024. jan. 17. 19:35
 15/19 anonim ***** válasza:
Szívesen :)
2024. jan. 17. 20:19
 16/19 anonim ***** válasza:
2 oltása lesz egyidőben , nem fogja jobban megviselni mintha egyet kapna csak.Ha lázas lesz akkor 1 oltástól is az lenne nem a kettővel van a baj. Szerintem ne aggódd ezt túl, hiszen ha dupla mellékhatása lenne nem adnák be egyszerre az orvosok.
2024. jan. 17. 20:19
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem vt semmi tünet nálunk.
2024. jan. 17. 22:26
 18/19 anonim ***** válasza:

Pár napra rá jelentkeztek ekcémás bőrtünetek, ami sajnos azóta sem múlt el, akármit csinálok. Válasz előre a lepontozóknak: nyilván ez csak egy konteó, és "oltásellenes" vagyok :D Nem számít, hogy a ritka mellékhatások közt is szerepel a hivatalos betegtájékoztatóban. Hát nálunk sajnos pont bejött, pedig nem kapott vele együtt semmilyen más oltást sem.

Őszintén kívánom, hogy nálatok ne legyen semmi :)

2024. jan. 18. 09:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Csak a kötelezőeket kapta meg. Lekopogom eddig egyik sem okozott semmit (14 hónapos)
2024. jan. 20. 04:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!