Mik az alapvető dolgok egy kisbabánál egy kezdőnek??
27 vagyok, úgy érzem, hogy egyre jobban anya szeretnék lenni, viszont ezen a terepen nem igazán vagyok járatos.
Mik azok, amik létfontosságúan kellenek? Meg esetleg olyan ha jó ha van, viszont, nem pedig feltétlen szükséges, illetve mi az ami felesleges?
Mentálisan érett szülő.
A kérdésed alapján te még nagyon gyerekes vagy.
Első körben egy jólműködő, tartós párkapcsolat. Aztán biztos lakhatás és fix munkahely, hogy jogosult legyél a juttatásokra. Megtakarítás, akár egészségpénztári számlán.
Majd ha ez mind megvan, jöhet a baba. Azzal sokan nem számolnak, hogyha nem sztk-ba mennek, akkor 30 ezer forint egy vizsgálat (majdnem minden hónapban van) és 40 körül van egy genetikai uh, amiből akad 3. Ha még valami nipt tesztet megcsináltatsz az is 100+ ezer, vagyis még megsem született és többszázezerbe fájt a gyerek. Ezért kell a megtakarítás.
Bútorból nem kell túltolni az elején. Kell neki egy kiságy és egy komód, kényelmes ha van pelenkázó. Ezeket használtan is be lehet szerezni. Ruhák, szintén zsákszám beszerezhetők használtan, ahogy nő, majd már nehezebb lesz jó cuccot találni használtan. Kell pelenka, textil pelenka, popsitörlő, kiskád, krém, fürdető, törölköző, köldökcsonk ápoló, egy-egy cumisüveg (ha tápszeres több és tápszer is). Illetve valami, amire letudod tenni. Baba szőnyeg, vagy járóka, vagy valami. Kezdetben szerintem ennyivel elvan. Aztán ahogy nő, egyre több cucc kell neki. Kinti játékok, minimum negyedévente egy pár cipő, eső ruha, stb.
Ha nagyon alaposan át akarsz gondolni minden szempontot, hogy akarsz-e gyereket, akkor ebből érdemes kiindulni:
A gyerekvállalás nagyon befolyásolja az életed, és ennek a hatásnak a pici töredéke, hogy babakorában veszel neki cuccokat. Ettől még nyugodtan lehet erről is álmodozni, mikor még az álmodozás fázisában vagy.
Amúgy bútorból én direkt olcsó, lehetőleg használt darabokat fogok választani, amíg kicsik. Utána megkérdezem, mit szeretnének. Én magam gyerekként utáltam a szép, új bútort, amire nem ragaszthattam rá a kedvenc matricáimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!