Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik az alapvető dolgok egy...

Mik az alapvető dolgok egy kisbabánál egy kezdőnek??

Figyelt kérdés

27 vagyok, úgy érzem, hogy egyre jobban anya szeretnék lenni, viszont ezen a terepen nem igazán vagyok járatos.

Mik azok, amik létfontosságúan kellenek? Meg esetleg olyan ha jó ha van, viszont, nem pedig feltétlen szükséges, illetve mi az ami felesleges?

2024. jan. 15. 21:21
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%

Igazából attól is függ, mikor születik.

Így igazából egyéni igények függvénye, hogy mi az alap, a hasznos, a felesleges. De egy pár dolog.

Pelenka, textilpelenka, kiságy, babakocsi vagy egyéb hordozó, ruha.

Például:

- szekrény, komód

- szék, fotel, valami, amin tudsz szoptatni

- bimbóvédő krém, szoptatós tea

- cumik, cumisüveg (ha nem menne a szoptatás, egyet érdemes előre is megvenni akár)

- babaágy és pelenkázó, matrac, lepedő, kis forgó az ágyra (én jónak tartom)

- babakocsi, ami kompatibilis az autós hordozóval

- légzésfigyelő

- textilpelus 10 minimum

- pelenka, popsitörlő, olaj, popsikrém

- kiskád, fürdető, törölköző 2 - 3db

Fontos a lázmérő is.

2024. jan. 15. 21:22
 2/20 anonim ***** válasza:
92%
Jó állapotú anya. Ez kell.
2024. jan. 15. 21:28
 3/20 anonim ***** válasza:
96%

Kellenek a gyereknek ruhàk.

Ideàlis esetben 6 hònapig semmi nem kell az etetèsèhez. Utàna ehet a szülők ètelèból.

Aludnia kell valahol. Szülők àgya -ekkor biztonsàgossà kell tenni- kisàgy, mòzeskosàr, babaöböl a kezdő lehetősègek.

Valamiben viszed ide-oda. Ez lehet babaülès, kagylóülès, viheted magadra kötve,rövid tàvra kèzben.

Pisil-kail. Kell pelenka, eldobhatòs vagy moshatò. Ha ec-zel, akkor is èrdemes pàrat tartani biztonsàg kedvèèrt.

Sok-sok textilpelenka mindig jól jön.

Ha piros a feneke kell rà krèm. Kisbabànak kell pàr vitamin.

Ha teljesen egèszsèges, ès szoptatod, akkor ez az alapvető felszerelès. Ezen felül minden màs csak opcionàlis. Ami az egyik csalàdnak nèlkülözhetetlen, az a màsiknak felesleges. Fel kell mèrni az egyéni igènyeiteket, aztàn gyakorlatban finomra lehet hangolni.

2024. jan. 15. 21:30
 4/20 anonim ***** válasza:
81%
Egy normális apa sem árt a jó a állapotú anya mellé.
2024. jan. 15. 21:33
 5/20 A kérdező kommentje:
Babahintőport ajánlotok? Ha igen milyet?
2024. jan. 15. 21:42
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem, szárítja a bőrét!
2024. jan. 15. 21:54
 7/20 anonim ***** válasza:
62%

Te várjál, még terhes se vagy, de már a babahintőporról akarsz dönteni? Jó, én is tudtam már a nevét, mikor még párom se volt :-)

Amúgy fűtött lakás, áram, főzési lehetőség is kell, valamint egy határozatlan idejű munkaszerződés sem árt.

2024. jan. 15. 22:40
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Önismeret
2024. jan. 15. 23:27
 9/20 anonim ***** válasza:
86%
Hát sztem ha még csak tervben van ne a babahintőpor márkán gondolkodj :D Először is legyen fix kapcsolatod, sok szempontból jobb ha házasok vagytok, fix lakhatás, fix munkahely ahonnan nem rughatnak ki ha terhes vagy, félretett pénz, legalább 1-2 millió amihez lehet nyúlni. Nekünk most jön az első baba, hát csak a bababútorok többszázezer forintba kerülnek. Szóval a gyerekvállalás azért nem olyan, hogy írsz egy hétvégi bevásárlólistát. Jah igen, plusz nem árt ha van olyan (barát, nagyszülő), akire számíthattok a későbbiekben, mert a baba 0-24 órás elfoglaltság
2024. jan. 16. 06:46
 10/20 anonim ***** válasza:
77%
Egyébként ne vedd sértésnek, de elsőre a kérdésedből az jutott eszembe mikor valaki kiskutyát akar venni :D
2024. jan. 16. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!