Mik az alapvető dolgok egy kisbabánál egy kezdőnek??
27 vagyok, úgy érzem, hogy egyre jobban anya szeretnék lenni, viszont ezen a terepen nem igazán vagyok járatos.
Mik azok, amik létfontosságúan kellenek? Meg esetleg olyan ha jó ha van, viszont, nem pedig feltétlen szükséges, illetve mi az ami felesleges?
Igazából attól is függ, mikor születik.
Így igazából egyéni igények függvénye, hogy mi az alap, a hasznos, a felesleges. De egy pár dolog.
Pelenka, textilpelenka, kiságy, babakocsi vagy egyéb hordozó, ruha.
Például:
- szekrény, komód
- szék, fotel, valami, amin tudsz szoptatni
- bimbóvédő krém, szoptatós tea
- cumik, cumisüveg (ha nem menne a szoptatás, egyet érdemes előre is megvenni akár)
- babaágy és pelenkázó, matrac, lepedő, kis forgó az ágyra (én jónak tartom)
- babakocsi, ami kompatibilis az autós hordozóval
- légzésfigyelő
- textilpelus 10 minimum
- pelenka, popsitörlő, olaj, popsikrém
- kiskád, fürdető, törölköző 2 - 3db
Fontos a lázmérő is.
Kellenek a gyereknek ruhàk.
Ideàlis esetben 6 hònapig semmi nem kell az etetèsèhez. Utàna ehet a szülők ètelèból.
Aludnia kell valahol. Szülők àgya -ekkor biztonsàgossà kell tenni- kisàgy, mòzeskosàr, babaöböl a kezdő lehetősègek.
Valamiben viszed ide-oda. Ez lehet babaülès, kagylóülès, viheted magadra kötve,rövid tàvra kèzben.
Pisil-kail. Kell pelenka, eldobhatòs vagy moshatò. Ha ec-zel, akkor is èrdemes pàrat tartani biztonsàg kedvèèrt.
Sok-sok textilpelenka mindig jól jön.
Ha piros a feneke kell rà krèm. Kisbabànak kell pàr vitamin.
Ha teljesen egèszsèges, ès szoptatod, akkor ez az alapvető felszerelès. Ezen felül minden màs csak opcionàlis. Ami az egyik csalàdnak nèlkülözhetetlen, az a màsiknak felesleges. Fel kell mèrni az egyéni igènyeiteket, aztàn gyakorlatban finomra lehet hangolni.
Te várjál, még terhes se vagy, de már a babahintőporról akarsz dönteni? Jó, én is tudtam már a nevét, mikor még párom se volt :-)
Amúgy fűtött lakás, áram, főzési lehetőség is kell, valamint egy határozatlan idejű munkaszerződés sem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!