Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabám most lett 3 hónapos,...

Kisbabám most lett 3 hónapos, aggódom a következő dolgok miatt: -nem figyel ha szólunk neki -ha valaki be jön a szobába oda se néz -érdektelen viselkedést mutat. Miért?

Figyelt kérdés
Egyébként nem panaszkodni szeretnék, nagyon ügyesnek tartom, nem elfogultág, de ahhoz képest hogy most lett 3 hónapos, átfordul, mindig szeretne felülni, tartja a fejét, fogja a tárgyakat, csodájára jár a kezeinek, apuka tetoválásai is tetszenek neki. Szóval igazából mindent tud amit kell, sőt! De ez az érdektelenség aggaszt. Mikor ketten vagyunk vagy 3an az apukájával, akkor nagyokat nevet, sikongat, gügyög, mosolyog, mindent. Első babás vagyok. Szóval nem tudom hogy ez a viselkedés normális e? Adódhat abból esetleg hogy jobb fülére nem hall? Ill nem jól hall, szirupot iszik rá, mert váladék van neki a fülében, az tompítja a hallását. Orvos csak vállat vont. Azért kérdem itt meg! Köszönöm ha tudtok segíteni. Esetleg másnál is volt ilyen? Tudom nem olyan huuu de durva dolog ez, de minket aggaszt, hogy nem akarja figyelembe venni az embereket.

2024. jan. 11. 18:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Elolvastátok a leírását? Nem attól fél, hogy autista, hanem attól, hogy nem HALL rendesen a gyerek a váladéktól a fülében. Emiatt nem reagál a hangra annyira, csak a látványra (arcok, apuka tetoválása stb).

Kérdező: igen, lehet. Ha nem tompa a hallása akkor lehet az a gond. Vagy csak az, hogy még pici. Fül-orr-gégész mit mond? Mikor voltatok nála? Bemérték a hallásár? Ha nem küldött a háziorvos akkor vigyétek el, akár magánba.

2024. jan. 12. 06:30
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

ha nem akarod meghallani hogy LEHETSEGES (nem biztos!) hogy autista akkor ne aggodj es ne tegyel itt fel kerdeseket.

Egyebkent tenyleg eselye van hogy autista a gyerek.

2024. jan. 12. 06:39
 13/16 anonim ***** válasza:
51%

Szia csak hogy kapj értelmes választ. Nekem se reagált a gyerek a hangokra. Így én első körben elvittem hallás vizsgálatra.

Tökéletes a hallása és kb 1 hónap múlva már reagált mindenre is. Most 10 hós én is aggódom mert más gyerek már 6 hónaposan oda fordul a nevére az én gyerekem most kezdi ezt el. Egyébként mindent is a korának megfelelöen csinál. Elképzelhető hogy ez a figyelem központ egy kicsit késöbb érik neki.

Mi járunk konduktorhoz konzultálok más szakemberekkel és mindig azt kaptam hogy nyugi nincs gond.

Nekem is nagy félelmem hogy autista de eddig mindet szinte jól csinál amit kell neki. Egyébként is az autizmust 2 év fölött vizsgálható.addig minden gyereknek vannak autisztikus tünetei.

Szerintem a nagy fiam se százas de millió szakember látta és mindenki szerint teljesen tökéletes és semmi baja nincs.

Ha szeretnél megnyugodni vidd el hallás vizsgálatra és keress egy konduktort,gyógypedagógust ....csak szakember legyen.

2024. jan. 12. 07:38
 14/16 anonim ***** válasza:
Fülészeten voltatok? Nézték a hallását? Az orrmanduláit? Sajnos ha az nagy, akkor elzárja a fülkürtöt és savós lesz a füle, amitől rosszabbul hall. A hangos(abb) dolgokat hallja, de olyan, mintha víz alatt lenne. Sajnos nálunk is ez volt, igaz nagyobbnak.
2024. jan. 12. 08:35
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszaitokat! 🙂

Egyébként születése óta nincs rendben a hallása. Elvittük magánba, ott se sikerült bemérni egyik fülét sem. Viszont az orvos megvizsgálta a középfület és az tele volt váladékkal. Írt neki fel szirupot, majd egy hónap múlva vissza kellett menni. Ball középfül rendben, jobb fülében még maradt váladék. Így a ball fülét sikerült bemérni, jobbat még sajnos nem. De a doki szerint az is rendben lesz, mert megindul a műszer jelezni a jót, csak abba marad. De most még egy hónapig isszuk a szirupot a következő vizsgálatig.

Igazából 2 hós koráig nem reagált semmire, a szirup után vettük észre, hogy egyre több hangra figyel. De ugye nem tudjuk hogy mégis mennyit hall, de pozitív vagyok. 😊de köszi tényleg a válaszokat! Akkor ezek szerint akinél rendben volt a hallás ők is csináltak így mint az én kisfiam. 🙂

U.i. Szerintem nincs olyan szülő aki nem fél attól, hogy autista lesz a gyerek. De tényleg nem azért tettem fel a kérdést mert “azt akartam olvasni”, hogy az. Elég meredek lenne még egy 3hós babánál ezt feltételezni. Ezért akadtam ki.

2024. jan. 12. 22:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Én nem félek, soha eszembe sem jutott hogy autista lenne/lesz. Pláne 3 hónapos korában.
2024. jan. 13. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!