10 hós Baba nem figyel,integet,tapsol?
Sziasztok
Kislányom 10 honapos. Kezdek nagyon aggódni.
A nevére nem tudom hogy figyel ,mert ilyan mintha csak a hangomra fordulna.
Ha igyekszik valahova és szólok ,hogy Anna nem szabad akkor megáll.
A hallása tuti jó.
Nem integet nem tapsol.
A mozgás fejlődése viszont rendben.
1 évesen viszem konduktorhoz kontrollra
Mennyire lehet gond nála. Más baba is ilyen?
Őt pont azok nem érdeklik, ő biztos mást csinál korábban, mint a kortársai. Szerintem 99,99%, hogy semmi gond nincs vele.
"Ha igyekszik valahova és szólok ,hogy Anna nem szabad akkor megáll."
Nyugi, pár hónap múlva nem fogja érdekelni, simán megy tovább 😀
Az a lényeg, hogy a státuszvizsgálatokon, neurológusnál mindig az igazat mondd, ha problémára gyanakszanak, akkor valószínűleg továbbküldenek.
Konduktorhoz miért mentek kontrollra?
Konduktorhoz azért mentünk mert forogni nem akarat és furán kiforgatta a kezét. Mászásig jártunk és most majd 1 évesen kell mennünk.
Státuszon kérdezték ezeket 9 hónapnál és persze mondtam hogy nem csinálja.azóta eltelt egy hónap és még mindig nem.
A kérem szépen,tedd ide kéréseket szépen megérti és sokszor csinálja is.
Kedves 7es
Normális válaszokat és segítseget szeretnék és nem bunkózást.
A környezetemben sokan jártak neurológusnál és soha semmire nem jutottak vele.volt akit normális gyereknek itélt és már kiderült hogy egy cseppet autista.
1 éves státuszt még mindenképpen megvárom és ha továbbra sem csinálja amit kell akkor hidd el hogy lépni fogok.
Édeske, a neurológus nem is diagnosztizál autizmust, úgyhogy ebben semmi meglepő nincs.
Ahhoz kell, hogy az izomtónusának, idegrendszeri allapotának megfelelő terápiát kapja.
1. vagyok, mi is jártunk gyógytornára, konduktorhoz is, de előtte a neurológus alap.
Nem értem, mi ez az új módi, hogy orvos kihagyásával küldik a babát dévényeshez, konduktorhoz stb...
A konduktor addig el sem kezdte a foglalkozást, míg el nem olvasta a neurológiai kontrollon kapott papírokat...
Ráadásul a gyógytornászunk az izomcsoportokhoz nagyon értett, de a fejlődésneurológiához nem, mindig hülyeségekkel rémisztgetett minket, aztán a doktornő mindig megnyugtatott, hogy idegrendszerileg semmi probléma nincs.
De ez fordítva is történhetett volna ennyi erővel, tehát nem lettem volna nyugodt, ha nem látja igazi szakember (orvos) is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!