Ha babaámat a sötét szobában hagyom, hogy aludjon, de ő mégsem alszik el, és ott nézelődik, akkor lehet baja a szemének?
hát mi is abból a fajtából valók vagyunk, h vacsi, puszi, ölelés, tente, takarás, ujj a szájba és jó éjt, én jövök és csinálom a dolgom, rá behajtom az ajtót. hát most visszamentem mert még hallom h fent van ,és odaültem mellé! feje egyből föl, és néz h most meg akkor mi van?? akciózunk? vmi?? betakartam, és néztem hogy mi lesz, hát ő engem nézett :) így nem igazán lett volna közel alvás...így hát kijöttem, és már alszik is (pont most néztem meg)... volt időszak, h nem aludt, sírt...akkor persze mellette, vele voltam, öleltem ,ringattam ,de azak csak bizonyos esetekben volt. 4 hós múlt.
kérdésre: nálunk van egy épp hogy fényt adó kis lámpa és ezt felkapcsolom, ha leteszem, h "lásson" :)
Tényleg babája válogatja, ez mentalitás és szoktatás kérdése egyben. Azt szokták mondani, hogy úgy kezdd, ahogy folytatni szeretnéd. Szerintem ez nagyon igaz, mert mindenkitől azt olvasom (más kérdéseknél is), hogy aki első naptól külön szobába tette, ott nincs is ezzel gond, aki meg más megoldást választott, az vagy marad annál, vagy előbb-utóbb több-kevesebb nehézség árán próbálja átszoktatni a gyereket saját szobába/ágyba.
Egyébként nálunk az is megvan, hogy a nappal nappal, az éjszaka meg éjszaka. Nem mondom, hogy üvöltetem a tv-t vagy zenét, mikor alszik napközben, de nem kapcsolok ki mindent, csak kicsit lehalkítom, hogy ne zavarjam. Behúzom nála a függönyt, behajtom az ajtót és alszik.
Sajnos a cumi dologban nem tudok nyilatkozni, mert nekünk sosem volt... bár még nem indult be a fogzás, így nem merném azt mondani, hogy nem is lesz, de ha nem lesz feltétlen muszáj, akkor nem fogom bevezetni. Pontosan ezért sem, mert nem akarom (nem akartam), hogy csak úgy aludjon, meg azt sem, hogy később el kelljen venni tőle valamit, amihez annyira hozzá van szokva, meg ragaszkodik.
Eleinte próbáltam én is betenni egy kis állatkát vagy valamit, hogy "ne legyen egyedül", de aztán rájöttem, hogy ezt sem igényli, úgyhogy ki is vettem onnan.
Egyébként én is próbáltam egy-kétszer együtt aludni vele (nem éjjel, hanem napközben ledőlni vele), nekem nagyon jól esett volna, ha ott szuszog mellettem, meg érezhetem a finom illatát... de nálunk is játékba torkollott a dolog, mert nem értette, hogy miért kéne aludnia a saját kiságyán kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!