Ha babaámat a sötét szobában hagyom, hogy aludjon, de ő mégsem alszik el, és ott nézelődik, akkor lehet baja a szemének?
én sem ismertem a könyvet, de hallottam, hogy van aki így csinálja (együtt alszanak)
Az én babám azóta alszik egyedül a saját szobájában a saját kiságyában, amióta hazajötünk a kórházból. 7 hónapos. Volt légzésfigyelőnk, amit nem használok már két hónapja, mert feleslegesnek tartom, most már biztos vagyok benne, hogy lélegzik a gyermekem álmában is.
Tényleg nem ez volt a kérdés, és tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de én bizony nem várom meg azt sem, amíg elalszik. Nem tudom miért kéne. Mindig olyan példákat hoznak a gyerekneveléssel, meg a babákkal kapcsolatban, hogy neked hogy esne ez meg az... hát, engem baromira idegesítene, ha valaki ott állna a fejem felett, amikor épp aludni készülök és szerintem a babám is ugyanez a típus, gyanítom, hogy el sem aludna, mert azt gondolná azért vagyok ott, mert még történni fog valami és rögtön kinyílna a csipája és még jobban és tovább nézelődne az alvás helyett. :-) Persze aki úgy szoktatta, és ez vált be, az aludjon vele, engem ez nem zavar, csak gondoltam leírom nálunk hogy van, ha már így belementünk ebbe a témába.
Az eredeti kérdésre köszi a válaszokat, megnyugodtam :-D
Na hát azt ne várd meg fél lábon, amíg az én gyerekem elalszik, ha valaki ott van mellette... mekkora hülyeség már ez, hogy őrizni kell a gyereket, amíg elalszik? Jézusom!
Kisfiam is még legalább 5 percig "dumál", amikor leteszem az ágyába, és kijövök tőle. Valószínűleg átgondolja magában az egész nap történteket, elköszön az alvós kutyijától. Ehhez mi a francért kellene asszisztálnom?
Nem volt még 6 hetes, amikor végigaludta az éjszakákat, szóval biztosan jó ez így neki. Leteszem, és alszik gond nélkül 12 órát egyben, tehát biztosan nem lelki sérült azért, mert ott van hagyva a szobájában egyedül... Az meg, hogy te együtt alszol a gyerekeddel, a te dolgod. Én nem teszem, nekem így jó, te teszed, neked meg úgy jó. De azért nem kell leszólni másokat, mert nem alszik együtt a gyerekével.
az enyém is csak úgy alszik el, ha leteszem és kijövök a szobából.
amíg ott állok, ülök mellette, azt hiszi játék van.
nekünk még az együttalvás sem megy. próbáltam, míg pici volt, de mindig azt hitte, játszani fogunk.
de jól is van így. egyedül alszik el (modjuk 4-5 hónapos kora között ringatni kellett esténként, de aztán egyik este lekéretőzött és azóta megint egyedül alszik el)
van, hogy még ő is elbeszélget magában, de általában 10 perc alatt elalszik.
viszont ha hallom, hogy sír vagy gondja van és "reklamál", akkor én mindjárt bemegyek hozzá, megnézem, mi újság, megsimizem, ha nincs nagy gond, betakarom és kijövök, de ha kell felveszem és megszeretgetem.
minden baba más, nem kell elítélni egymás szokásait. semmi bajuk, ha nézelődnek a sötétben.
Bocs az offért,de soha nem értettem hogyan alszanak el azok a babák akik külön szobában vannak,a mi babánk nem tu elaludni cumi nélkül(fél éves) és van hogy fogolódás közben kiesik neki és még enm olyan ügyes h visszategye.
Más baba már születése óta cumi és sírás nélkül elalszik???????
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:28
Kedves válaszadó! A lányom (sajnos) sosem fogadta el a cumit kiköpte pedig lett volna idő amikor jól jött volna mert nem tudott megnyugodni. Sírás na az volt bőven. Megnyugtattam, orvosoltam a problémát. Nem mondom hogy SOSEM vártam meg amig elalszik mindig az igényéhez igazítottam. Volt egy időszak hogy meg kellett várjam most nem kell. Ha egyedül akar elaludni akkor nem ülök mellette. Ha igényli odaülök.
De nem ücsörgök az ágya mellett ha kell ha nem.
Szerintem mindenki ugy csinálja ahogy a BABÁJÁNAK a legjobb. Ezért nem fogják a könyvek soha megmondani mi a jó.
De jó (bocsi az offért előre is) már ezért megérte elolvasnom, hogy lássam más is úgy "altatja" a gyerekét mint én :) Hogy egyedül ott hagyja a kiságyban nem ringatja, nem várja meg hogy elaludjon és nem fogja a kezét stb...
Már kezdtem magam töxaruk érezni mivel én mindkét gyerekemre "rácsukom" az ajtót végülis, és érdekes mód sokkal jobban és többet alszanak úgy mint mikor megpróbáltam ott lenni velük. Sokan furán néznek rám emiatt (főképp akinek nincs gyereke hogy csak így otthagyom??)
De most megnyugodtam kicsit:)
Bocsi az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!