Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos kisfiam nem nyitott...

5 hónapos kisfiam nem nyitott a hozzátáplálásra mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Ezzel nem is lenne gond ha anyatejes lenne,de sajnos csak három hétig tudtam szoptatni és tápszeres.Próbáltam már öt etetni gyümölcs pürével meg amiket ilyenkor ajánlanak,de semmi sem ízlik neki mit tehetnék?

2024. jan. 2. 12:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, ha tápszeres, vitaminok és ásványianyagok vannak benne. Ha elutasítja, ne erőltesd, próbáld később.
2024. jan. 2. 15:24
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, vársz, amíg megérik rá. 12 hónapos korig elsődleges táplálék a tápszer, vagy anyatej. Másfél éves korra elvárt a szilárd étel mennyiségi fogyasztása.
2024. jan. 2. 15:56
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2024. jan. 2. 16:52
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a fiam 6 hónaposan sem érdekelte. Kitolta a nyelvével, nem erőltettem. 7 hónaposan már evett. Tápszeres volt ő is. Nincs ebből semmi, tudják ők, mire van szükségük.
2024. jan. 2. 19:48
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
A hozzátáplálást amúgy is 6hónaposan javasolja a védőnő,de sok baba még 8-9hónaposan is el van anyatejen vagy tápszeren,mert még nem érett meg rá.Nem kell nem is értem minek kezdet még el a hozzatáplálást.
2024. jan. 23. 08:40
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
ne haragudj kérdező de egy 5hónapos gyereket mi a francért akarsz még hozzátáplálni?nállunk legkorábban 6 hósan mondta a védőnő hogy elkezdhetem a hozzátáplálást de még akkor sem fogadott el anyatejen kivül mást.Még nagyon kicsi 5hósan.
2024. márc. 3. 11:21
 17/19 A kérdező kommentje:
16! Én teljesen egyetértek nem is gondoltam rá,hogy elkezdem a hozzátáplálást,de a doktornő és a védőnő folyamatosan ezzel tömte a fejem,hogy márpedig elkell kezdeni..engedtem a nyomásnak párszor próbálkoztam,de abszolút nem volt rá nyitott most 7 hónapos,de még mindig tápszert iszik naponta egyszer adok neki Nestlé banán ízű tejitalt nem fogom erőltetni mindennek eljön az ideje és ezentúl nem érdekel mit mondanak nekem.
2024. márc. 6. 15:09
 18/19 anonim ***** válasza:

A banános borzalomra semmi szüksége.

Sovány tej 46%, Ivóvíz, Banánpüré 7,5%, Hidrolizált rizsliszt 6,6%, Kukoricakeményítő, Növényi olajok (napraforgó, repce), Szőlőlé koncentrátum 1,1%, Tejszín, Maltodextrin, Ásványi anyagok (kalcium-karbonát, cink-szulfát, kálium-jodid), Vitaminok (nátrium-L-aszkorbát, DL-α-tokoferol acetát, nikotinamid, kalcium-D-pantotenát, tiamin-mononitrát, retinil-acetát, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, folsav, fillokinon, D-biotin, kolekalciferol, cianokobalamin), Savanyúságot szabályozó anyag (kálium-hidroxid), Aromák

Ebből egyik sem kell még neki

2024. márc. 6. 15:21
 19/19 anonim ***** válasza:

Jól teszed. Ők javasolnak te maximum elfogadod.

Nálunk ugyanez volt. Mikor státuszon kérdezték hogy megy a hozzátáp. mondtam, hogy nagy könyv szerint, hogy ne csesztessenek mindent. Azt elmondom, hogy a gyerek azóta szépen változatosan és egyedül eszik-elmúlt 1.5 éves. Neki 11-12 hónaposan jött az áttörés, az első szülinapján még nem tortázott, amit a rokonok sérelmeztek, mondtam hogy ő ilyen, lassabban halad fogadják el, hogy ő nem Pistike aki 3 hónaposan már a pörköltszaftot tunkolta.

Nekünk 9 hónaposan is csak kóstolgatott maximum. De látod semmiről nem maradtunk le.

2024. márc. 6. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!