Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egykék, akiknek két vagy több...

Egykék, akiknek két vagy több gyereke lett, hogyan élitek meg?

Figyelt kérdés
Szeretnénk két gyermeket, de én egyedüliként nőttem fel, fogalmam sincs, milyen, mikor az embernek testvére van. Akik egykeként több gyermeket vállaltak, tudjátok kezelni? A férjem nagy családban nőtt fel, neki természetes, hogy voltak testvérei, de picit tartok tőle, hogy nekem hogy fog ez menni.
2023. dec. 28. 16:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan van egy testvérem, de a két gyermekem 'összehangolása' teljesen új feladatok elé állított, amiről nem is gondoltam volna, hogy ekkora kihívás. Azóta sokkal inkább tudom értékelni, és becsülni a szüleim erőfeszítéseit, amióta a 'saját bőrömön' is érzem, hogy milyen két gyermeket nevelni.

De rengeteg szép is van benne, úgyhogy így tökéletes minden, ahogy van.

2023. dec. 28. 16:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy ők nem unatkoznak
2023. dec. 28. 16:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem furcsa a gondolat is, hogy ne tudnám kezelni, meg hogy miért ne.

Egykeként felnőni nekem elég szar volt, mindig is tudtam, hogy több gyerekem lesz. Számomra ez a természetes, hiába nincs testvérem.

2023. dec. 28. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
29%

Anyámnak nagyon nem ment. Egykeként dilije volt, hogy neki nem 1 gyereke lesz. Hárman lettünk, abból a két idősebb volt tervezve.

A bátyánk volt a minden, én középsőként a feketebárány, húgom a kései gyerek, akire már türelmük sem volt, így mindent elért hisztivel.

Rengetegszer éreztem, hogy favorizálnak a szülők, de még az anyai nagymama is a bátyánkkal.

Apámnak van ugyan testvére, de nem tartják a kapcsolatot.

2023. dec. 28. 20:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem van tesóm, de így is tele vagyok bizonytalansággal, hogy különböző élethelyzeteket még is hogyan fogok kezelni (most várjuk a második babát)... A tesó szerep szerintem adja magát és kialakul a tesók között, ebbe olyan túl sok behatásom nincsenek, csak a terelgetés, hogy jó irányba menjen a kapcsolatuk.
2023. dec. 29. 08:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem a legnehezebb akkor, amikor teljesen mást akarnak. Pl. az egyik kint akar maradni, a másik nem -és mindkettő olyan korú, hogy még egyiket sem hagyhatom egyedül. Az egyik maradna még a játszón, a másik haza akar menni. A nagyobb gyöngyöt szeretne fűzni, de az a kicsinek fulladásveszélyes...
2023. dec. 29. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!