Ha mondjuk egy 45 perces szoptatás után az újszülött újra kéri a cicit akkor oda adjátok? Milyen egy esti/éjszakai rutinotok?
Most várom az első babám még nem volt gyerekem ezt kiemelném, de sokat nézegetek ilyen napi vagy esti rutinos vidiket csak hogy kevés tapasztalatot gyűjtsek, és van ahol elmondják hogy majdnem minden órában fél órát etetik a gyerek, majd pellus csere ezt csinálják vagy 3-4 órán keresztül és csak utána alszik a baba.
Hogy ez valami újszülött szokás, nektek mik a tapasztalaitok és rutinotok? Ha ejszaka alig alszotok mert etetni kell és fent van akkor utána reggel mikor kelltek fel? És hogy megy utána a nap?
Nekem soha nem lógott sokáig a mellemen. Kb olyan 15 perc után magától is lecuppant legtöbbször, vagy ha nem akkor én szedtem le. Az már más kérdés hogy ha ébren volt akkor evett 1-2 óránként. Mindig adtam neki ha kérte. Aludni már az elején is aludt egyben 3-4 órákat.
Eleinte nem nagyon van napirend, nem igazán te diktálsz majd hanem ő. Nekünk olyan 3 hónapos koráig pl minden este rájött a hoppáré és üvöltött elalvás helyett kb 8-tól 11-ig. Bármit csináltunk vele. Túlélésre mentünk. 11 után viszont cserébe szépen aludt, párszor felkelt szopizni, de evés után simán vissza lehetett tenni az ágyába. Aztán szép lassan már csak egy óráig tartott ez, aztán fél órán át. Most egy éves és 10-15 perc alatt elaltatom úgy hogy nem sír közben. Ez pár hónapja még elképzelhetetlen volt.
Amit én tudok tanácsolni, hogy engedj el mindent az első fél évben, és csináld az altatást-alvást ahogy a legkönnyebb. Én nagyon rá voltam kattanva a napirendre, és csak az idegesség volt abból, hogy nem sikerült kialakítanom. Mert ha 1-2 hétig működött is valami, a 3. héten tuti jött valami változás az alvásaban. Volt hogy csak babakocsiban aludt el, volt hogy velünk aludt, volt hogy külön aludt, volt hogy fehér zajra, volt hogy énekelve. Volt hogy hétkor már kidőlt, volt hogy éjfélkor sem lehetett lelőni. Volt hogy átaludta, volt hogy óránként kelt. Volt hogy 10 perc kellett vissza altatni, volt hogy órák. Félre ne érts, a következetesség és a napirend fontos. De nem az első pár hónapban. Azt engedd el. Élj túl, altass ahogy épp tudsz. És készülj fel rá hogy mire megszoksz valamit addigra az meg is változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!