Néhányszor hagytam sírni és sírva elaludni a babám, veletek előfordult már ilyesmi?
Sajnos még csak 7 hetes, de ez már vagy 5-6 alkalommal biztos előfordult😓 az a baj, hogy van egy 4 évesem is mellette, és a férjem a munkájából kifolyólag nincs itthon esténként és két hetente hétvégén sem. Lehetne segítségem, de sajnos nem segítenek és néha nagyon belefáradok. Sokat sírok is, tudom ez nem mentség. A baj hogy a nagyobbik gyermekem már 3x volt beteg is mióta megvan a kicsi, és elég durván. Nagyon fárasztó volt teljesen egyedül mindent intézni a kettővel. A kicsi meg sajnos nem mindig akar nekem este elaludni. Ezért ha már nagyon kivoltam és elfogyott a türelmem, beraktam az ágyba és hagytam sirni. De utána meg nagyon rosszul éreztem magam😥 ma is ez történt. Annyira lelekifurdalásom van, de mégis olyan türelmetlen vagyok. Zavar hogy a nagyobb egyedül kell elaludjon (amugy nagyon ügyesen megoldja) és emiatt alig várom, hogy a kicsit lerakhassam, mert tudom hogy ő meg a másik szobában egyedül van. Azt ne írjàtok légyszi hogy rakjam őket egy szobába mert azt senki sem szeretné, nem is lehetne megoldani a szobák jellegéből kifolyólag és nem is lenne jó.
Félek hogy nagyon rosszat teszek a kicsi idegrendszerének, mégis azt érzem néha hogy vagy leteszem vagy világgá megyek.
Kosd magadra kendoben, probaljatok ki az adamo hintat, pihenoszeket, akarmit, csak ezt igy ne csinald. Ez nem az a kategoria, amikor muszaj sirni hagyni a gyereket,mert mittudomen, epp veszed ki a forro etelt a sutobol vagy hajmosas kozben vagy es felebredt…
Elhiszem, hogy totalisan ki vagy merulve lelkileg es fizikailag is, nyilvan segitseg kene neked, de ha nincs ra esely, akkor valahogy meg kell pedig oldani.
Úgy làtom itt mindenki mintaszülő, biztos soha senki sem hibázott.. de ha tényleg nem, akkor emelem kalapom! Én nem vagyok se ennyire tökéletes, se ennyire szerencsés alkat, de legalább őszinte.
Abszolút szó sincs róla, hogy bedugnám a kiságyba, had orditson, pláne nem rendszeresen. Előfordult, igen, de nyilván nem szeretném, nem ez a célom és nagyon rosszul érzem magam miatta.
Azt sem írtam, hogy bárkit is jobban szeretnék, és ez nincs is így! de nyilván az a gyerek akivel évek óta együtt vagyunk, meg a pincurka aki egyenlőre még csak eszik-alszik-sir, másfajta érzést vált ki az emberből. Legalábbis nálam. De mindkettőt szeretem, ugyanakkor nem csak a kicsinek rossz ha sirni hagyom, a nagy is sokszor elsirta mar magat hogy egyedül kell aludnia. És azért látom a babán is, ha ezer inger éri alvás előtt akkor még nehezebben fogom tudni letenni. Úgyhogy bár ezzel is próbálkoztam, de nem jó megoldás a nagyot vele együtt altatni, készíteni.
Ezuton is elnézést mindazoktól, akiket zavar hogy nekem a nagyobb gyerek is (!) számít.
Szeretnék és próbálok megoldást keresni.. aki csak lecseszni tudott, az sem zavar, valoban jogos. De az dobja az első követ.. na mindegy.
Egyébként az első gyerekem ha kellett ha nem napi 3-5 órát is simán sírt, semmivel sem lehetett megvigasztalni. Akkor az is sírva hagyás? Meg elitélendő..nem tehettem róla, elképesztő hasfájós volt. Nem egy olyan ismerősöm van, akinek pl minden este altatásnál pici kortól alvásig sírja magát.. gondolom hasfájás, stb. Azon sem lehet segíteni, mégsem gondolom hogy az feltétlen jobb a babának mint az hogy párszor már idegességemben magàda hagytam. Mellesleg. A picike egész nap rajtam alszik mert be vagyunk szorulva (a nagy megint beteg) és majdnem minden felkötésnél 10 percet sír benne alvás előtt.. akkor gondolom ez is bűn, és gonoszság?
Sőt jobbat mondok, esti altatásnál is sokszor sír akkor is ha nem azok az egyébként néhány alkalom volt amikor valóban kimentem, magára hagytam. És azt egyébként meg nem azért tettem mindeg hogy a nagyhoz rohanjak. Ezt sem írtam egy szóval sem. Nyilvan ez sem jobb, de egyszerüen feladták az idegeim. Van ilyen..ez van. nem lehet mindenki tökéletes. És igen, ilyenkor szerintem jobb kimenni a szobából és lenyugodni, aztán max újra próbálkozni. De valóban volt olyan, hogy mire összeszedtem magam elualudt. És ez bánt. Nyilvan nem szeretném se rendszeresíteni, se többször megtenni.
Félreérthetően fogalmaztál. Én is úgy értettem hogy a nagyobbhoz rohanva mentél akkor is ha nem kellett, hiszen ez vehető ki az írásodból hogy a nagy szépen megoldja de te mész hogy ne legyen egyedül a síró baba még ott van egyedül a szobaban.
De az valóban igaz hogy a nagy (aki igazából még nem nagy csak nagyobb) is igényel és ez rendben is van.
Az is rendben van hogy az idegeid nem bírják és kimesz összeszedni magad. De te ezt sem irtad.
Nyilván lelkiismeret furdalásod van de nem tudsz ketté osztódni. Viszont a négy évessel kéne egy olyan rutint kialakítani este hogy hárman vagytok, ami először nehéz de utána behozza az árát. Ettől még kell vele is külön időt tölteni, de az esti rutint úgy kéne megoldani hogy mindenkinek jó legyen. Neked is, a picinek is és a nagyobbnak is.
De kéne az apuka is , úgy azért lényegesen könnyebb lenne.
Annyira abszurd amikor ketten vállalnak gyereket még egyutt is vannak tehát válásról szó sincs de az apuka sehol és nem veszi ki a részét. Amikor az ember már ott tart hogy gyereket vállal akkor kéne munkahelyet váltani ami gyerekbarát....
Na mindegy. Gondolom ti ezt nemis akarjátok megoldani. Viszont akkor fizetett segítségre megérné beáldozni.
Nyilvan nem szeretném se rendszeresíteni, se többször megtenni
Ezért ha már nagyon kivoltam és elfogyott a türelmem, beraktam az ágyba és hagytam sirni. De utána meg nagyon rosszul éreztem magam😥 ma is ez történt
Mégis megtettem többször is...
"nyilván az a gyerek akivel évek óta együtt vagyunk, meg a pincurka aki egyenlőre még csak eszik-alszik-sir, másfajta érzést vált ki az emberből. Legalábbis nálam."
Akkor miről beszélünk? Szerintem felesleges bármit mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!