Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újszülött mellett a háttérben...

Újszülött mellett a háttérben megy a TV?

Figyelt kérdés

Mivel még sokat alszik, párommal sokat vagyunk a babával úgy hárman, hogy a háttérben megy a tv, amíg ő alszik, esetleg néha szoptataskor.

Csak beszélgetős műsor megy, esetleg halkan PS így a játék zenéje szól.

A baba mindig úgy fekszik, hogy a tv a háta mögött van.

Éjjel csend van, ez napközben fordul elő.

Nem szeretném ha sok lenne az inger neki, a beszélgetős műsor azért fér bele nálam, mert mi is rengeteget beszélgetünk mellette amíg alszik.

Mit gondoltok? Ez belefer?

2023. dec. 23. 19:30
1 2
 11/19 anonim válasza:
65%
Meg is őrülnék, ha nem menne valami.
2023. dec. 23. 21:01
 12/19 anonim ***** válasza:
62%

Nálunk ment a tévé.

Úgy aludt a fiam mint a bunda.

Nem zavarta egyáltalán.

Most is megy.

Két éves.

Nem vagyok téve ellenes..

Nagylanyomnal is ugyanígy ment a tévé

Nem lett baja tőle.

2023. dec. 23. 21:02
 13/19 anonim ***** válasza:
29%
Szoptatás közben szoktam sorozatokat nézni. Már 1 éves, oda se bagózik. A nővére szokott mesét nézni, és lehet megkövezni, de nekem életmentő, hogy amíg a kicsit szoptatom, altatom, stb, addig a kanapén össze tudtunk bújni a nagyobbal is (nincs 2,5 év korkülönbség közöttük, a nagynak is kellenék még). És most persze lehet mondani, hogy mesét is olvashatnék meg mittudomén, azért ez jelentősen könnyebb, hogy nem kell még egy könyvet is egyensúlyozni egy kisbaba mellett, miközben félig átölelem a nagyot. Amit amúgy szoktam is csinálni, mert egyszerre altatom őket, és általában az úgy néz ki, hogy miután kiverekedték maguknak a helyet 1-1 oldalamon, a kicsi rácuppan az egyik cicimre, a nagy hozzábújik a másikhoz és simogatja, én meg próbáljak meg mesét olvasni, miközben ott karatéznak az ölemben, mert esetleg átlógnak egymás terébe. De ez már egy másik történet :D A lényeg, hogy nálunk nem okozott gondot a tévé sem a kicsinél, sem a nagynál (aki amúgy ~1,5 éves koráig abszolút képernyőmentes volt, de őszintén szólva semmi különbséget nem látok a lányok fejlődésében, főleg olyat nem, amit erre lehetne visszavezetni).
2023. dec. 23. 21:49
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Esténként mi is nézünk tv-t. Sőt szoptatás közben is van hogy YouTube videókat nézek.

Amikor gyerek voltam nálunk folyamatosan ment a tv, anyukám első dolga volt reggel bekapcsolni és amikor ment lefeküdni akkor kapcsolta ki. Értelmes diplomás ember lettem a tv zaja mellett is.

Inkább az a fontos hogy a gyerek ne nézze. Pontosabban hogy ne menjen más tevékenységei rovására. Ne a tv előtt üljön játék és mozgás helyett.

Az hogy a háttérben megy egy podcast amiből semmit nem ért és nem is érdekli abból nem lesz gond, abból lesz ha pl máshogy nem hajlandó enni se csak ha megy a mese a tableten...

2023. dec. 23. 21:54
 15/19 anonim ***** válasza:
22%

13as fejből is lehet mesét mondani és akkor nem kell könyv ez rossz kifogás volt :)

Bluetooth fülhallgató is van a világon ha valaki ennyire nem bírja a csendet. De a tv pont a legrosszabb zaj szerintem.. Túl ingerlő még a felnőttnek is hiszen ez a célja, hogy figyelmet vonzzon.

2023. dec. 23. 22:19
 16/19 anonim ***** válasza:
38%
1 eves a fiam es meg soha nem latott/hallott TV-t bekapcsolt allapotban. Ujszulottkent sem, soha. Szerintem igenis art az idegrendszeruknek. De mindenkinek sajat dontese.
2023. dec. 23. 22:33
 17/19 anonim ***** válasza:
42%
Amíg ilyen pici volt, addig nálunk is ment a tévé. Volt hogy akkor is, amikor ébren volt. Nem volt neki sok inger. Tök jó idegrendszerű, kiegyensúlyozott kisgyerek. Amikor nagyobb baba volt, akkor már nem volt tévé, vagy bármilyen háttérzaj. Szerintem rendben van, ahogy csináljátok.
2023. dec. 24. 07:51
 18/19 anonim ***** válasza:
62%
Én sorozatoztam szoptatás közben és a mai napig tv-zünk/sorozatozunk napi 1-2 órát a kislányunk mellett. 2 éves, 90%-ban rá sem hederít. Szerintem ennél sokkal nagyobb gondok is érik/érhetik az életben...
2023. dec. 24. 11:23
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Napkoz belefér, este már nem annyira.
2023. dec. 24. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!