Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Filmezés, zene hallgatás a...

Filmezés, zene hallgatás a csecsemő mellett?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 1 hónapos a gyermekem. Azt olvastam, hogy nem tesz jót az idegrendszerének a tv, illetve hangos zajok stb. Szeretnék néha megnézni a netflixen egy sorozatot, filmet, de a kisbaba miatt ezt 1 hónapja nem tettem, mert féltem. Születéséig meg sem tudtam lenni zene nélkül, minden nap szólt, ezt is elhagytam.

Hogyan lehet egészséges határokat szabni? Ti hogyan csináljátok? Szereti ha énekelek neki, hiszen megszokta. Nem szeretném létrehozni túlságosan az idegrendszerét. Sosem sír "feleslegesen" csak ha éhes, kakis, álmos stb. 3 óránként ébred, akkor meg is éhezik, hamisak, peluscsere, kicsit elvagyunk és kezdődik elölről.

Tehát nincsenek fölösleges ingerek.

2023. ápr. 26. 08:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%

😅 Harmadik gyerkőcöt várjuk.

Egy sulis, és egy ovis tesó várja nagyon már öt, és persze az autoszerelő apja , aki nem mellesleg itthon dolgozik( gondolhatod,milyen halk munka) 😁

És én aki imádja a zenét, a jó sorozatokat ,stb..

Szerinted a drága lányom és fiam majd órákig csendben lesznek ,tv,zene és minden nélkül amíg a kicsi alszik , bámészkodik, esetleg fel nem nő annyira ,hogy már ő is tud csatlakozni a mi kis filmnéző táborunkhoz? 😀 A válaszom nem... Ne stresszelj ennyire! Engedd el,alszik a kicsi és te addig nézz meg egy jó filmet. Hallgasd a kedvenc zenéidet. Én nekem ( lehet velem van a baj) soha meg sem fordult a fejemben ,hogy ne kapcsoljak pl valamilyen jó zenét napközben.. Sem elsőnél, sem másodiknál, sem pedig most a harmadiknál. Tudod milyen zaj van nálunk amikor megy a tv ,a gyerekek rohangalnak,sikitanak, bohockodnak ?? 🤣

Kicsit lazíts.

2023. ápr. 26. 08:35
 2/12 anonim ***** válasza:
58%
Vettem egy vezetéknélküli fülest. Ha néha megy valami nem lesz baja, de tény, hogy nagyon jót nem tesz neki az egész napos zaj. Viszont bele lehet bolondulni a csöndbe egész nap, szóval ez nekem nagyon bejött.
2023. ápr. 26. 08:41
 3/12 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell, hogy üvöltsön a zene vagy a film. Esetleg, amíg alszik, a másik szobában nyugodtan nézz valamit. Gondolom nem sikítós horrort nézel és nem heavy metált hallgatsz. 😃
2023. ápr. 26. 08:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Lányom mikor megszületett és az első 6 hetet rajtam töltötte, hol szopizott ,hol szunyókált a mellkasomon, végig néztem az egész dr House sorozatot. A lányom egészséges 15 éves, semmi idegrendszeri problémája nem volt, nincs jelenleg. Nem ezen múlik. Az a lényeg ő ne nézze a tévét, de ha alvás közben szép halkan szól a tv,nem fogja zavarni. Kisfiam mikor újszülött volt, karácsonyi szünet volt, a nagylánnyal és apával moziestéket tartottunk, míg a pici rajtunk aludt. Legalább míg tévézel pihensz. Lazíts!
2023. ápr. 26. 08:48
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az nem jó, ha majd a tévé elé ülteted és azon bambul ahelyett, hogy a saját érzékszerveivel fedezné fel a világot, meg ha valami elektronikus bébiszitternek használod. (Ez függőséget okoz és elveszi azt az időt, amikor saját magától fejlődhetne egyszerűbb tevékenységekkel, illetve igen, drogként is hat, mert túlstimulálja az idegrendszert.) Ha viszont zenét hallgatsz, azt kifejezetten ajánlják. És az se baj, ha te nézel valamit mittudomén büfiztetés közben, ami egyáltalán nem érdekli valószínűleg még babaként. Egyébként azok a hangok, amiket az anyaméhben is hallhatott (pl. ha énekeltél vagy a kedvenc számaid), nyugtatólag tudnak hatni, hisz igazából nem a születéssel kezdődött az élete. Szóval nem kell ennyire félteni sem, mint írták, hány gyerek nő fel úgy, hogy már nagytesók veszik körül, akik bőven hangoskodnak és néznek mesét. Nem csak neked kell alkalmazkodni a babához, hanem neki is hozzád.
2023. ápr. 26. 09:19
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Azt valóban nem ajánlják, hogy a háttérben menjen folyamatosan. De ha napi 1 filmet megnézel, attól semmi baja nem lesz. Ha a baba is rátapad a kijelzőre, akkor hanyagolnám, egyébként nyugodtan.
2023. ápr. 26. 10:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan meg nézhetsz időnként valamit, de ha zavar, fulhallgatoval is lehet nezni/hallgatni. En telefonrol neztem.
2023. ápr. 26. 10:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Az rossz a kisgyereknek, ha képrenyőt nèz. Pàr hònapos kisbabàt nagyon nem èrdekli, hogy te mit csinàlsz pl. maratoni szoptatàsok alatt. Megbolondultam volna az unalomtó, ha nem telefonozok, míg a gyerek ,,töltőn volt". Az emberi hang meg nem gond. Gondolj csak arra, micsoda hangzavar lehet nagyobb csalàdokban (nem mindenhol, de vannak kifejezetten zajos gyerekek)
2023. ápr. 26. 10:37
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Vezeték nélküli füles megoldja. Bluethoot-os. Telefonról hallgathatsz bármit.

Én csak így hallgatok zenét.

2023. ápr. 26. 11:49
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Elején én is sokat tudtam tv-zni úgy hogy szoptattam vagy rajtam aludt a baba. Mostmár nehezebb mert a nappaliban van a TV, és ha meghallja már fordul oda. Egx darabig némán tudtam nézni, de már úgy sem jó. Játék közben észreveszi, szoptatás közben is néha ellenőrzi hogy megy-e. Mivel nappal csak rajtam alszik és alvásidőben haladok a háztartással, így nem nagyon nézek semmit. Amúgy se tudok figyelni így az ilyen odafigyelést nem igénylő rövid vagy bármikor folytatható vetélkedők, stand upok szintje ami működik.

Azóta inkább telefonon tudok videókat nézni,az kevésbé érdekli.

2023. ápr. 26. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!