Akinek a gyerekének 2 keresztezve van mindkettőn szólítják az elejétől?
Figyelt kérdés
Fiamnak 2 keresztneve van. Mikor-melyiket mondjuk neki. Ezzel összezavarjuk vagy ez így jó ? 9 hónapos most és talán az első nevére jobban figyel.2023. dec. 8. 17:29
21/23 anonim válasza:
Nekem azért lett 2 nevem, mert az anyukám es a nagymamám más nevet szeretett volna, így a nagyi verzióját megkaptam másodiknak 😄 ő azon is szólított engem mindig, es mindenki más az elsőn. Engem nem zavart ez a felállás gyerekkoromban és később sem:) ettől függetlenül hülyeségnek tartom a két nevet, a saját kisfiamnak is csak egy nevet adtam 😄😄 de mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik.
22/23 anonim válasza:
20as és mindkét nevét használjátok rendszeresen? Mert ha nem, akkor felesleges volt szivatni.
23/23 anonim válasza:
Nekem csak az elsőt használták, 20 évesen én váltottam a másodikra az új környezetemben, ha valaki idegen helyen az elsőn szólít, már meg se hallom, el se mondom bemutatkozásnál. De ismerek olyanokat, akik gond nélkül magukénak érzik mindkettőt és reagálnak, bárhogyan is szólítják őket. Engem kívülállóként meg összezavar, ha valaki mindkettőt használja. Saját gyerekem második nevét nem használjuk, én viszont szoktam mondogatni neki, hogy szeretem a neveit és akkor mondom mindkettőt, ill.így tanítom bemutatkozni is, teljes névvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!