Akinek a gyerekének 2 keresztezve van mindkettőn szólítják az elejétől?
A páromnak meg az öccsének is két keresztneve van, sose használták a másodikat, de alapból, ha bemutatkoznak, nem is mondják a másikat, csak ha hivatalos dolog van.
Anyukámnak két keresztneve volt, csak az elsőt használta.
Én most hallok először olyat, hogy mindkettőn szólítják a gyereket. :o
Az első az apja neve
Én azon szólítom nagyrészt
Férjem viszont a 2.nevén (azt ő választotta neki)
Férjemnek kettő van, szintén apja első keresztneve meg egy másik. (Apukájának is volt második.) Mindkettőjüket ugyanúgy hívják az első nevükön, mindenhol, kivéve az anyját aki a másodikat használja.
Férjem nem szereti a második nevét, pedig az a modernebb, jellemzőbb a korosztályában.
Mkkor a fiunk született, külön kérte, hogy ne legyen kettő neve, és a sajátját sem akarta tovább adni, így mi csak egyet adtunk.
Nem szólítjuk a 2. nevén, csak az elsőn. Amúgy a 2. az apja neve. Az igazság az, hogy nekem volt dilim a 2 keresztnév, mert a családunkban nem szokás, de nekem tetszett. Egész terhességem alatt kardoskodtam mellette, de eredetileg azt akartam másodiknak, ami szintén tetszett mindkettőnknek, mint utónév. De a férjem azzal érvelt, hogy túl hosszú lesz így a neve.
Végül felvetettem, hogy kapja az ő nevét másodiknak. Ebbe mégis belement.
Bevallom becsülettel, szerintem a hormonok mentek az agyamra, kár volt, meg is bántam szinte már akkor, amikor hazahoztuk a kórházból.
Sokszor gondolok rá, hogy nevet kéne neki változtatni, és maradjon csak az 1. keresztnév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!