Melyik név legyen??
Szofi
(nem Szófia)
Zorka
( nem Zora)
Hédi
(nem Hedvig)
Ezek a nevek tetszenek nekünk de a döntés nehéz.
Olyan választ nem szeretnénk hogy egyik sem.
Válaszokat előre köszönjük 😊🌷
Ritka az olyan kérdés, ahol egy név se tetszik, minimálisan se, sőt, kifejezetten irritál. Ez pont ilyen.
Ha nagyon nincs más név a tarsolyban(kb bármi más) akkor Szofi. Azon nem gondolkodatok hogy két nevet adtok? Borók rövid vezetéknév, első név lehetne valami szép, másodiknak meg bármelyik ezek közül
A Hédi hatalmas reneszánszát éli, nagyon sok ismerősömnek lett Hédi a kislánya az elmúlt 2-3 évben, ami számomra érthetetlen, mert nem szép név. Nagymamámnak volt egy Hédike néni nevű barátnője, már neki is túl öregesnek találtam, pedig ő konkrétan öreg volt.
A Szofi meg a Zorka meg túl gyerekes, lesz ő felnőtt nő, aki majd mondjuk olyan szakmát választ, amiben komolytalannak fog hatni. A becenevek önállósodását nem engedném. Unokatesóm lánya Dorka, alsó tagozatos és állandóan azzal küzd, hogy Dóraként hívják, mert azt hiszik, a Dorka csak a beveneve...
Összevetve mindhárom név rossz választás szerintem, de ha mindenképp ebből akartok választani, legyen Hédi, az csak ronda, de felnőttnek is elfogadható név.
A Szofi iszonyú gyakori név, ha összeadjuk a Szofiák, Szófiák, Szofik számát, akiket mind Szofinak becéznek, akkor kijön, hogy a top 3-ban benne vannak.
A Hédi név sosem tetszett.
A Zorka aranyos, kedves, szerintem idős korában se lesz vele baja, a Dorka se sokkal másabb. Szerintem szép.
Hédi. A Zorka a vezetéknévvel rosszul hangzik, mint valami nyelvtörő, a Szofi sem az igazi, és ráadásul mostanság rengeteg van.
Ha a vezetéknévvel jól hangzanak, a Zorkát mondtam volna.
Ezek közül a Hédit adnám,de adnék mellé mégegy keresztnevet,mert még a vezetéknévvel együtt is ez így tul rövid nekem.
Akár pl a Zorka, vagy a Szofi közül is lehet valamelyik. Inkább a Szofi, mert Zorkával még pluszban kicsit ilyen "Hé, Dizorka!"-s lenne, de még az is okés. :)
Vagy még akár pl. : Emília, Márta, Mária, Alexandra, Katalin, Amélia, Paulina, Mónika, Evelin, Rita, Teodóra, Júlia, Julianna
Szofi. Az valóban név. És még szép is ebben a formában.
A Zorka ne már!
Hédi mindenki Hedvig-nek fogják gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!