Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik név legyen??

Melyik név legyen??

Figyelt kérdés

Szofi

(nem Szófia)

Zorka

( nem Zora)

Hédi

(nem Hedvig)

Ezek a nevek tetszenek nekünk de a döntés nehéz.

Olyan választ nem szeretnénk hogy egyik sem.

Válaszokat előre köszönjük 😊🌷

#név #lánynév #Szofi #Zorka #Melyik nevet adjuk??
2023. dec. 2. 21:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Hédi :)
2023. dec. 3. 10:57
 12/18 anonim ***** válasza:
74%

Ritka az olyan kérdés, ahol egy név se tetszik, minimálisan se, sőt, kifejezetten irritál. Ez pont ilyen.

Ha nagyon nincs más név a tarsolyban(kb bármi más) akkor Szofi. Azon nem gondolkodatok hogy két nevet adtok? Borók rövid vezetéknév, első név lehetne valami szép, másodiknak meg bármelyik ezek közül

2023. dec. 3. 11:07
 13/18 anonim ***** válasza:
53%

A Hédi hatalmas reneszánszát éli, nagyon sok ismerősömnek lett Hédi a kislánya az elmúlt 2-3 évben, ami számomra érthetetlen, mert nem szép név. Nagymamámnak volt egy Hédike néni nevű barátnője, már neki is túl öregesnek találtam, pedig ő konkrétan öreg volt.

A Szofi meg a Zorka meg túl gyerekes, lesz ő felnőtt nő, aki majd mondjuk olyan szakmát választ, amiben komolytalannak fog hatni. A becenevek önállósodását nem engedném. Unokatesóm lánya Dorka, alsó tagozatos és állandóan azzal küzd, hogy Dóraként hívják, mert azt hiszik, a Dorka csak a beveneve...

Összevetve mindhárom név rossz választás szerintem, de ha mindenképp ebből akartok választani, legyen Hédi, az csak ronda, de felnőttnek is elfogadható név.

2023. dec. 3. 13:10
 14/18 anonim ***** válasza:
66%

A Szofi iszonyú gyakori név, ha összeadjuk a Szofiák, Szófiák, Szofik számát, akiket mind Szofinak becéznek, akkor kijön, hogy a top 3-ban benne vannak.

A Hédi név sosem tetszett.

A Zorka aranyos, kedves, szerintem idős korában se lesz vele baja, a Dorka se sokkal másabb. Szerintem szép.

2023. dec. 3. 13:27
 15/18 anonim ***** válasza:
Szofi vagy Zorka.
2023. dec. 4. 15:17
 16/18 anonim ***** válasza:

Hédi. A Zorka a vezetéknévvel rosszul hangzik, mint valami nyelvtörő, a Szofi sem az igazi, és ráadásul mostanság rengeteg van.

Ha a vezetéknévvel jól hangzanak, a Zorkát mondtam volna.

2023. dec. 6. 13:37
 17/18 anonim ***** válasza:

Ezek közül a Hédit adnám,de adnék mellé mégegy keresztnevet,mert még a vezetéknévvel együtt is ez így tul rövid nekem.

Akár pl a Zorka, vagy a Szofi közül is lehet valamelyik. Inkább a Szofi, mert Zorkával még pluszban kicsit ilyen "Hé, Dizorka!"-s lenne, de még az is okés. :)

Vagy még akár pl. : Emília, Márta, Mária, Alexandra, Katalin, Amélia, Paulina, Mónika, Evelin, Rita, Teodóra, Júlia, Julianna

2023. dec. 13. 14:15
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Szofi. Az valóban név. És még szép is ebben a formában.

A Zorka ne már!

Hédi mindenki Hedvig-nek fogják gondolni.

2023. dec. 21. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!