Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vigyem 1 éves lányomat...

Hogy vigyem 1 éves lányomat gyerekek társaságába ha nincs rá lehetöségem?

Figyelt kérdés
kis faluban élünk nncs játszotér nincsenek baba mama klubbok stb. ismerek anyukákat babákat de mindig mindenki olyan elfoglalt hgy be sem engedne hozzájuk én már invitáltam öket de nem jönnek.ha boltba megyünk vagy orvoshoz vagy gyogyszertárba csak akkor tud kicsit gyerekekkel találkozni de ezen kivül szinte semmi félek hogy lemarad vagy esetleg félni fog a késöbbiekben. amugy nagyon okos kis figyelmes gyerek . érdeklödö
2010. okt. 20. 21:46
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Ne aggódj! Ilyen idős korban leginkább a te társaságodra van szüksége, és semmi hátrány nem fog abból származni, hogy csak később (akár óvodás korában) kerül kapcsolatba más gyerekekkel.
2010. okt. 20. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
1 éves babának még nagyon nincs szüksége gyerekek társaságára, úgyhogy ezen ne aggódj.
2010. okt. 20. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
1 évesen bőven elég neki a te társaságod, meg az, mikor elmentek sétálni és találkoztok ismerősökkel. Úgysem tudnának egymással sokat kezdeni... Emiatt nem fog lemaradni, nyugi! A gyerekekben eleve megvan az a természetes kíváncsiság, hogy ha majd közösségbe kerül, nem fog féli a kortársaitól :)
2010. okt. 20. 21:53
 4/7 A kérdező kommentje:
nem fog félni irigykedi esetleg nem fogja bántani agyerekeket ha pl elveszik a játkait? vagy ilyesmire gondolok.
2010. okt. 20. 21:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia! Érdeklődj esetleg a családsegítőben, gondolom van ilyen a legközelebbi városban. Általában szerveznek baba-mama klubot, ami ingyenes. Ha megoldható, nem túl körülményes buszozni-autózni, az jó program lehet. Én rendszeresen hordom a kislányomat 9 hónapos kora óta, nálunk heti egyszer van, és ott más anyukákkal is lehet ismerkedni. Ülünk egy nagy szobában 8-10 anyuka + gyerekek, van egy csomó játék, a gyerekek kúsznak-másznak-szaladgálnak, nekünk anyukáknak pedig legtöbbször jön egy előadó, aki különféle babás témákról beszél.

Esetleg szervezz te babaklubot a művelődési házban, hátha nem lesznek elutasítóak az anyukák.

2010. okt. 20. 22:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én próbálnék más anyukákkal közös sétákat összehozni, az is napi 1-2 óra társaság. Később meg együtt rohangálhatnak.
2010. okt. 20. 22:33
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Nekünk se a rokonságban, sem ismeretségi körben nincsenek babák, így az én 1 évesem is korabeliek társasága nélkül volt eddig. Én is mindenképpen társaságba akartam vinni, pont azért, amit te is írsz. Azért kell vinni társaságba, hogy megtanuljon beilleszkedni, lássa, hogyan viselkednek korabeliek, ne legyen félős, stb. És mondhatom, hogy hasznos volt! :)

Az utcán ritkán találkozok össze anyukákkal, a gyerekek akkor sem néztek igazán egymásra, vagy hát mit csináljanak, érted...

De most már hetek óta járunk baba-mama klubba, első alkalommal mellettem ült a lányom, és csendben figyelt, a program végére már mászott erre-arra, de inkább csak figyelte a többi gyerkőcöt, második alkalommal már ment oda más anyukákhoz, babákhoz, mindenkivel próbált kommunikálni a maga szintjén, adta a kezükbe amit éppen talált a játékok között, szóval ismerkedett. :) Harmadik alkalommal rögtön a kör közepébe ment, és ott táncikált, mikor énekeltünk, megmutatta, hogy fel tud állni egyedül (előtte nap sikerült neki először), és hihetetlen aktivitást mutatott. :) Mindenkit megismert, és szó szerint a krém tagja lett. :) Meg én is! :D Szóval igenis kell a társaság, neked is, és a babádnak is. Nem olyan kicsi ő már, hogy veled beérje. Szoknia kell mások társaságát is. Oviba nem tudom, hogy illeszkedne be egy gyerek, akinek nem volt soha gyerektársasága. Kellenek a korabeliek. Hiába nem játszanak még együtt (enyém is csak ült a másik gyerek mellett, és legfeljebb elvették egymástól, amivel a másik játszott), de senki sem sír, és mindenki boldog, hogy újra találkoznak.

Babám, mikor elmegyünk a művház előtt, már mutogat, meg hmmmög a lépcsőre, hogy menjünk föl!!!! :D

Szóval ha tudod, akár busszal is, de menj olyan helyre, ahol társaságba kerülhettek.

Bocsánat a hosszú szövegért...

2010. okt. 21. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!