1 hónapos baba hason fekvés? Hogyan és mennyit csináljam?
Annyiban igaza van az elso valaszolonak, hogy nem kell feltetlenul hagyomanyos ertelemben hasra tenni, mert az a lenyeg, hogy olyan helyzetekben legyen, ahol tartania kell a fejet.
Tehat pl hasalhat rajtad is, a mellkasodon, vagy ha a kezben van sokat, akkor egy ido utan magatol fog nezelodni, forgolodni, ez is az izmok erositesenek szamit.
De ettol fuggetlenul en tettem hasra is a kisfiamat, addig, amig birta. Ha sirt, felvettem, illetve labdan is hasaltattam, szerette azt is. Az elejen nem vittem tulzasba, napi egyszer kb 1 percre tettem le, 1 hos koratol, de allandoan a kezemben/rajtam volt, szoval nem aggodtam nagyon a direkt hasalas miatt.
3 hos koratol szerette egy fokkal jobban, a foldon egyebkent, akkor sokszor 3-4-5 percre letettem. De en mindig felvettem, ha sirt (es sokat sirt, mert utalta). Akkor szerette meg valoban, amikor o magatol fordult at hatrol hasra, ez 4 hosan volt.
Altathatod egyebkent hason is, ha szereti.
Nálunk még a kórházi zárójelentésre is felkiáltójelek ráírták, hogy a megfelelő mozgásfejlődés érdekében amikor ébren van a baba minden nap tegyük hasra. Ez nem hason altatást jelent!! Amikor ébren van akkor kell hason lennie, hogy a nyakizma erősödjön.
1 hónapos védőnői státuszon kérdés is, hogy hason fekve rövid időre megemeli a fejét, egyik oldalról a másikra fordítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!