Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Előny, vagy épp elenkezőleg...

Előny, vagy épp elenkezőleg hátrány az ha van már egy gyereked és mindent tudsz (legalábbis azt gondolod magadról)?

Figyelt kérdés

Mivel minden gyerek egészen más (pl a terhességem is ezt mutatja), mennyivel nehezebb ill. könnyebb az hogy van egy három éves kisfiam, félek, hogy ebből nekem most nem előnyöm származik, vagy csak túl parázom és mindent kirázok a kisujjamból? Rettegek nehogy átessek a ló túl oldalára és túlságosan félvállról kezeljem, hiszen ez már megy nekem...

Vagy épp ellenkezőleg a pici miatt elhanyagolom majd a nagyot, hogy mindent megadjak neki. Vagy meglelem az arany középutat?

2009. jan. 3. 00:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

röviden: Megleled :)) nyugodj meg, minden menni fog. Látom lelkiismeretes vagy, itt is kérdezel. Nyugi, minden rendben lesz. Ha nem aggódsz rajta akkor nem esel át a ló tulsó oldalára és könnyedén hasznosítod az eddigi tapasztalatokat. A nagyobb gyerekkel pedig beszélgess el, hogy most majd kicsit többet kell törődnöd a picivel, mondd neki h ő is volt olyan pici és vele is nagyon sokat törődtél hogy most olyan szép és egészséges kisfiú/kislány legyen, amilyen. Egyezzetek meg, hogy ha úgy érzi el van hanyagolva szól. És vele is szervezz közös programokat néha. Vagy együtt foglalkozzatok a picivel.

Sok szerencsét!

2009. jan. 3. 00:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, nem könnyű. Én is sokat aggódtam rajta, aztán most benne vagyok december eleje óta. Két és fél éves lesz lassan a lányom, a fiam egy hónapos. Szétszakadok:D A picivel sokkal könnyebb a helyzet, mert már tudom, hogy amikor sír, akkor mi baja lehet. Nem vagyok olyan tapasztalatlan, mint az elsővel. Viszont a nagyobbnak nehéz kezelni a helyzetet még akkor is, ha bevonom mindenbe, és amikor elalszik a tesója és gyorsan a házimunkával is készen vagyok, akkor csak vele foglalkozom. Elhatároztam már az elején, hogy nagyon fogok figyelni rá, hogy a lányom is megkapjon minden figyelmet, de elég nehéz beosztani az időt. Sok szerencsét!!!

2009. jan. 3. 09:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem a két gyermekem közt pont 3 év van. Észre sem vettem úgy eltelt a terhesség, semmi bajom nem volt. Mikor megszületett a második, nem aggódtam annyit mint az elsővel. Tudtam mindent, mit kell tennem. Nekem viszont az az érzésem, hogy az elsővel jobban átéltem mindent, terhességet, első mosolyt.... Amúgy tényleg megleled a középutat, olyan mintha mindig is ketten lettek volna, azt mondják ilyenkor a szeretet nem megfeleződik hanem megsokszorozódik.
2009. jan. 3. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!