Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túlöltöztettem a gyereket?

Túlöltöztettem a gyereket?

Figyelt kérdés

Ma elég hideg volt és esett az eső. Délután 6 körül beugrottunk a boltba, találkoztunk a férjem unokatestvérével, éppen telefonált az üzlett előtt. Mondta, hogy de bebugyoláltam azt a gyereket. Meg amikor meglátta levetkőztetve, mondta hogy “máris kényelmesebb neked” ( egyébként nincs gyereke)

Egy vékony overálban +sapka volt és a bébihordón volt bundazsák is. Belül plüss bundazsák.

Néztem többször is, nem izzadt vagy ilyesmi..5 hónapos egyébként. nyilván mikor bementünk a boltba akkor levetkőztettem, amennyire lehetett ne melegedjen be..

Én pl vastag dzsekiben fáztam és sapkával, de másokat láttam vékony tavaszi kabátban is.

Szerintetek?

2023. nov. 11. 22:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
Az enyém másfél éves, rohangál, és melegítő nadrág, pulcsi, overál és sapiban fázik egy óra után. Ha nem izzad, akkor nincs gond. Lehet, hogy a rokonnak szokatlan, hogy így be kell bundázni egy csecsemőt.
2023. nov. 11. 22:33
 2/18 anonim ***** válasza:
80%
Minden kisgyerek annyira fázik mint az anyja. És igen. Elofordulhat hogy túlfélted.
2023. nov. 11. 22:59
 3/18 A kérdező kommentje:

Akkor nem tudom mit kellene adnom rá. Sokszor tanácstalan vagyok…. Én fázós vagyok, a gyerek pedig mozdulatlan a kocsiban, elvileg nekik így hűvösebbnek érződik mint nekünk. Takarózgatni nem tudok, mert lerúgja. Vastag overálban pedig befől a kocsiban…

Vékonyabb az meg már szinte semmi bunda nélkül ilyenkor.. a zsákot mondjuk legalább szét tudom húzni, ha kocsiban vagyunk. Szóval tényleg nem tudom mi lenne jó

2023. nov. 11. 23:08
 4/18 anonim ***** válasza:
78%

Én úgy szoktam ahogy magamat, de így is sokszor panaszkodik hogy melege van.

Bár még csak most jönnek a hidegek jobban.

Nincs bevált recept, csinálod ahogy jónak gondolod aztán vagy jó vagy nem. Nagy baja ettől nem lesz.

Talán érdemesebb rétegesen öltöztetni vagy inkább a plusz réteget eltenni ha mégis kevésnek tűnik.

2023. nov. 11. 23:27
 5/18 A kérdező kommentje:
Utolsó! Mármint kisbaba vagy totyogó? Mert elvileg az már más dolog, ha mozog is. Akkor elvileg tényleg úgy kell öltöztetni mint magunkat. Babakocsiban meg egy réteggel több. Hát én rajtam elfért volna ma még egy réteg a kabát mellé… (:
2023. nov. 11. 23:31
 6/18 anonim ***** válasza:
78%

Én mindig 1 réteggel többet adok rá, mint ami rajtam van.

9 hónapos.

Ma pl 6 fok volt, rajta volt egy atléta body, egy hosszú body, harisnya és egy gatya, plusz füles sapi illetve egy overáll.

Rajtam meg atléta, vékony póló, vastag kabát, és nadrág.

Jó nagyot aludt séta alatt, csak az orra volt hideg.

De újszülőttként sem féltettük túl, februári gyerek.

Akkor is volt rajta 1 réteg body, nadrág és jó bundás overáll.

Mi folyton azért kaptuk az ívet random néniktől, hogy megfázik a gyerek... ha akár egy réteggel több volt rajta izzadt, mint a versenyló,de a nénik biztosan jobban ismerték a babámat.

Mi nem vagyunk fázósak, most is bukón az ablak, a férjemmel rövid pizsiben vagyunk, az úrfin meg 1 nadrág, atléta body és hosszú body illetve takaró.

2023. nov. 12. 00:47
 7/18 anonim ***** válasza:
84%

Mi az az elég hideg nálatok? Bundazsákot mindkét gyereknél 0 fok alatt vettem elő. Overállal -10-ben kombináltam (egyik gyereknél volt csak ilyen).

Nálunk a hajnalokat leszámítva még nem ment plusz 10 fok alá a hőmérséklet. Most fog csak. Ilyen időben benti ruha (body+pamut rugi) és átmeneti overált adtam rájuk. Nem többet.

2023. nov. 12. 07:02
 8/18 A kérdező kommentje:
Itt 5 fokot mutatott este, de szerintem hidegebbnek érződött az eső miatt.
2023. nov. 12. 09:47
 9/18 A kérdező kommentje:
Ja meg sima bébihordóban volt, védő nélkül, nem mózesben. Az is más gondolom, ott alapból jobban védve van az eső meg a szél ellen
2023. nov. 12. 09:50
 10/18 anonim ***** válasza:

Hány fok volt ekkor kint? Mi volt az overál alatt?

Soknak hangzik 2 bundazsákkal, mert gondolom nem -5 fok volt.

Nem csak az izzadásból lehet, látni, hogy melege van, hanem a tarkónál meleg-e.

Mi este 7 fokban sétáltunk, vékony overál, alatta pulóver, rövidujjú body és vékonyabb nadrág volt zoknival, nem takartam be semmivel, és másfél órát sétáltunk. Hatalmasat aludt, nem fázott.

2023. nov. 12. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!