Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy év alatti baba mellett...

Egy év alatti baba mellett mennyit alszik a férjetek/párotok?

Figyelt kérdés

Főleg olyanok válasza érdekelne (de minden tapasztalat hasznos nekem!), akiknek 3 műszakozik a párja, és fizikai munkát végez.

A férjem heti 40 órában dolgozik, nagyon ritkán túlórázik, a hétvégéje így általában szabad.

Minimum 7, de inkább 8 órákat alszik. Hétvégente meg még többet... Én luxusnak érzem ezt kisbaba mellett, de ha tévedek, kérem, javítsatok ki, elfogadom.

De kicsit kezdek kifáradni. Természetesen beszéltem erről a férjemmel. Pl. megígérte, hogy korábban kel, erre most, hogy éjszakás, még javában húzza a lóbőrt reggel 7 óta...

2023. nov. 3. 14:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
97%

Én is haragszom, ha többet alszik mint én, de alapvetően ha nappal megvagyok és nincs fejen állva semmi,a gyerek nyugodt, akkor nekem nem probléma, ha többet alszik.

Viszont amikor minden szanaszét van a házban, ráadásul az 5 évesem is nonstop rajtam lóg és nyarvog, mivel beteg és nincs ovi most neki plusz az 5 hónaposom se lehet letenni, na akkor viszont nagyon tudok ugrani.

Oké, hogy dolgozik én is dolgoztam, de legalább akkor egyedül tudtam menni wc-re, akkor amikor én akartam… és melegen ittam meg a kávémat is. Ugye neki ezek alapdolgok, hogy megvannak de nekem nem. Jó, neki sem könnyű, de ez 0-24-es meló

2023. nov. 3. 16:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Keveset. 10 honapos a gyerekunk, rossz alvo o is es a ferjem is. Alapvetoen legkesobb 5-kor, de inkabb 4:30-kor kel, es fel 6-6-ra er haza. Minden ejszakai ebredesnel ebred o is, mindegy, hogy kulon szobaban alszunk-e a babaval. Sokszor megeteti o ejjel, hajnalban kel vele (legkesobb 5-kor kel a gyerek is). Este 10 fele fekszik le aludni. Napkozben sosem alszik, nagyon max., ha beteg, vagy ha felorankent ebredos idoszakunk van.
2023. nov. 3. 18:34
 13/16 anonim ***** válasza:
81%
Azt írtad hogy nappal addig alszik míg rajtad van ,nem tudod letenni. Hát használd ki, aludj te is. Mindhárom gyerekem míg újszülött volt, rajtam aludtak, sokat aludtam úgy, imádtam. Támaszd ki magad párnákkal és aludj, lehet ő is alszik majd így órákat és te is.
2023. nov. 3. 21:47
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem fizikai munkás, azért leírom. A kicsit én altatom és én is kelek hozzá egészen addig, amíg nem vagyok idegileg vagy fizikailag majdnem kész, mert olyankor átveszi ő. Ennek a munka csak az egyik oka, a másik, hogy sírós baba, nehéz megnyugtatni és elaltatni is, de a mell néha bejön. Az egy másik történet, hogy SZERINTE nálam egyébként is jobban megnyugszik és jobban bírom a sírást... aztán hogy ezzel csak takarózik vagy tényleg így van, nem tudom. A szoptatás és a munka miatt tényleg elég kézenfekvő, hogy inkább én kelek hozzá. A nagyobbikhoz hétvégén ő megy oda (általában előbb kel, mint a fiúcska) és akkor is, ha hétköznap korán ébred. Szerencsére a férjem jó alvó, így általában tud aludni, amíg én nyugtatgatom a babát. Igaz, ha tudom, hogy ő foglalkozik vele, én is tudok aludni. Ha úgy érzem, hogy már nem bírom, meg szoktam neki mondani, hogy menjen ő. Megy is. Viszont szerintem egyikünk sem alszik eleget, mert a férjem korán kel, nekem meg ugye a baba.
2023. nov. 3. 23:43
 15/16 A kérdező kommentje:

Nem tudok úgy aludni, hogy rajtam van. Vagy ha mellettem fekszik. Ébren tart a félelem, hogy ráfekszem/leejtem. Egyébként 8 hónapos, nem újszülött. Mindig a saját ágyában aludt, max amíg nem forgott, babafészekben az ágyon, de akkor sem tudtam aludni mellette. A férjemmel mindketten forgolódunk.

Amúgy is még este sem tudok elaludni könnyen, nappal meg sosem tudtam csak úgy spontán aludnu, akármilyen hulla voltam.

6 hetes korától csodaszámba megy, ha 1 órát alszik napközben.

2023. nov. 4. 06:16
 16/16 anonim ***** válasza:
53%

Nem műszakozik, hanem IT vezető (igen sok felelősséggel). 1,5 éves koráig én keltem a lányunkhoz többet, mert mellen aludt vissza. Ennek ellenére volt mikor ő maszkalt vele körbe-körbe, hogy aludjon vissza. 1,5 éves korától már tudtunk felváltva kelni hozzá. Egyik nap ő, másik nap én. Viszont kb 3 éves korától annyira apás, hogy csak őt fogadja el éjjel, meg reggel mikor ébred. És igen, még mindig vannak nehéz éjszakák, amiket a férjem visz, és amik felérnek az 1 éves kor körüli mókával.

Iszonyatos itt látni azt, hogy a nők többsége full természetesnek veszi, hogy a férjük nem veszi ki a részét a nehézségekből, sőt még szegény férj van sajnálva. Röhej.

2023. nov. 4. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!