Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik az a szer/praktika,...

Melyik az a szer/praktika, amely segít küríteni az arcüregben levő kiszívhatatlan váladékot?

Figyelt kérdés
2010. okt. 18. 20:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ezt inkább orvossal beszéld meg. Ha már az arcüregbe lerakódott, akkor gáz van.

Felnőtteknél és nagyobb gyerekeknél a kamillás gőzölés ajánlott, de mivel baba témakörbe írtál, neki nem ajánlanám.

Az infralámpa is jó (állítólag), nálunk soha semmire nem volt jó.

2010. okt. 18. 21:03
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Orovosnál már voltunk, ACC100-at javasolt, de nem érzem a hatását.

Az infra lámpa nem vált be? Pedig nekem is eszembe jutott....

2010. okt. 18. 21:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Infralámpa sem jó babának, mert árt a szemnek, és ő még nem csukja be. Hacsak be nem kötöd a szemét. Egyébként nem értem a kérdést. Arcüreggyulladása van? Akkor tényleg orvos. Vagy csak úgy érzed, hogy az orrszívó nem elég alapos. Hát, tényleg nem olyan, mintha kifújná, rögtön utána is szipognak még, de hidd el, hogy ez is elég hatékony.
2010. okt. 18. 21:10
 4/11 A kérdező kommentje:
Nincs arcüreggyulladása, csak álandóan szortyog szegényem, hiába minden szívás, orrspray, tengerivzes csoda... RÁadásul nagyon elhúzódik, már 4. hete tart, baktérium nem tenyészett ki a váladékból, így maradt a tüneti kezelés.
2010. okt. 18. 21:12
 5/11 anonim ***** válasza:
Sós orrspray és függőleges helyzetben kell szívni az orrát,az orrszívót körbeforgatva az orrjáratban.Beszélj dokiddal,unokahúgomnak(5 évesen) anyukája csinált orrmosást otthon:fecskendővel sós vizet nyomott az orrába.
2010. okt. 18. 21:14
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az utolsó is írta fecskendővel fiziológiás sóoldatot kell nyomni az egyik orrlyukba és egyidejűleg a másikat orrszívóval szívni, majd csere. A gyereknek feküdnie kell közben és ha egy kicsit lejjebb van a feje még jobb.

Elég borzasztóan hangzik, de a kislányomnak így szívták a Madarászban naponta 3-szor és megtanultam, hogyan kell csinálni. Ezzel elkerülhető az arcüreg gyulladás és középfülgyulladás. Azóta mindig így csinálom, ha csak egy picit náthás, akkor is.

2010. okt. 18. 21:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen!Egyszer olvastam valahol,hogy az arcüreg anatómiai formája miatt üríthető ki nehezen a lerakódott váladék,pang benne,ezért gyullad be folyton.Elég nehéz elmagyarázni,de nagyjából a lényege az,hogy az "alja" jóval mélyebben,elzártan van.Ezért azt szokták tanácsolni,hogy próbálják ezt a pangó váladékot kiüríteni,oly módon(is), elhelyezkednek egy bizonyos pózban,nagyjából úgy,hogy térdenáll az illető,és teljesen lehajtja a fejét,szinte maga alá,vállait és egész felsőtestét kissé lejjebb ereszti a talajhoz.Ezáltal kifolyik a pangó váladék az elérhetetlen alsó üregből,és enyhül a feszítő,nyomó érzés.Lehet h első hallásra furának tűnik,és értelmetlennek,de ez valóban így van,én is kipróbáltam,mikor egyszer arcüreggyulladásom volt,és nagyon sokat segített!Nem tudom,mekkora a babád,de egy próbát talán megér..
2010. okt. 18. 21:40
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Második választ írtam, krónikus arcüreggyulladás volt, volt hogy kislányom éjszakákat átköhögött. Ez tette rendbe, azóta is használom, amint egy kicsit is úgy látom, hogy folyik az orra. Azóta nem voltunk betegek.

2010. okt. 18. 22:39
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Fecskendőzz be naponta 2-3 szor anytejet a kis orrába. 2-3 nap alatt "csodát művel".

Az ANYÁK LAPJA-ból tanultam, nekünk bevállt.

A babát nem zavarja, egy próbát neketek is megér.

2010. okt. 19. 00:00
 10/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Hát nem is gondoltam, hogy ennyi hasznos válasz érkezik. Kipróbálom őket! Köszönöm szépen!
2010. okt. 19. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!