Ha a férjed nem érti meg milyen nehéz a gyerekkel,mit csinálsz?
Azért így tettem fel a kérdést,mert meg akarom előzni azokat a válaszokat,hogy "az én férjem megért mindent,mindenben támogat" ezzel nem vagyok előrébb.
Sajnos sofőr a férjem,sokat van tavol. Segítség egy szál se. Most fél éves a lányom,nagyon hasfájós volt,majd mindig volt valami,de én már egy éve gyakorlatilag nem alszom.(rossz terhességem volt,rossz szülésélményem,mai napig nem regenerálódtam.) Anyatejes a mai napig,de megszenvedtem azzal is.Nem akarom részletezni,szerintem aki átélte ezt,az tudja miről beszélek.
Azt mondja megérti mennyire nehéz,mégis úgy látom,hogy nem. Meglepődik,ha úszik a ház,nem érti miért "panaszkodok" állandóan,és nem igazán fogja fel,hogy mennyire kimerito az egész. Ti mit tettetek,hogy a férjétek érezze,min is mentek keresztül?
"Kedves" ember a férjed!
Csatlakoznék azokhoz, akik szerint ezt akkor értheti meg, ha kipróbálja és néha pár óráig neki kell ellátnia a kicsit. Vagy még akkor sem. Az én férjem azt mondta, hogy biztos azért nehéz neki, mert erre a nők alkalmasabbak meg azért sír nála a kicsi, mert őt nem szereti. Gyöngéden elküldtem melegebb éghajlatra és megmondtam neki, hogy én is ugyanúgy szívok és nálam is ugyanúgy sír a baba, akárcsak a nagymamáknál. Csak mi kipróbálunk ötvenféle dolgot, hogy megnyugodjon és néha bejön. Amúgy most már kezdi érteni, hogy a gyereknevelés nem csak játék és mese.
Ami nagy csapda, hogy 1) kifelé kevésbé mutatja a gyereknevelés rossz oldalát az ember 2) vannak könnyebb és nehezebb babák. Ahogy fent írták: akinek könnyű baba jutott, el sem tudja képzelni, hogy van olyan helyzet, amikor...
Nem érdemes panaszkodni nekik. Ebből nem az jön le a férfiaknak, hogy “jaj szegény feleségem, el is kezdek neki segíteni gyorsan”.
Inkább a panaszkodás náluk annyit jelent, hogy “na már megint elégedetlen, megint nem jó semmi, bezzeg azt nem számít, hogy én meg dolgozom”.
Ilyenek a férfiak… bár az enyém szerintem bedilizne, ha neki kéne vinni a háztartást egy hétig, és foglalkozni a 4hónapos babánkkal és az 5 éves örökmozgónkkal.
Ezt így nem mondaná soha,
de ezt vettem észre.
Persze nem tudhatja a férjed, hogy neked milyen ez a helyzet, nem fogja tudni átérezni soha, ne is várd el. A férfiak gyakorlatiasak, csak akkor tudnak valamit, ha meg is tapasztalják.
Nekem sokat segített elfogadni, hogy sokszor magam vagyok a házra és a gyerekekre,hogy elkezdtem belegondolni az ő helyzetébe is. Neki is felelősség eltartani Titeket, gondoskodni rólatok. Amint ezt kimutattam, valahogy empatikusabb lett ő is felém. Azóta mindig megkérdezi miben segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!