Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom nem eszi a gyümölcsö...

Kislányom nem eszi a gyümölcsöt, mit tegyek? 14 hónapos

Figyelt kérdés

Kb. 2 hónapja egyáltalán nem eszi a gyümölcsöt. Se harapni nem akarja, mint azelőtt, de darabolva, turmixolva sem kell neki. Banánból eszik néha 1-2 falatot, de kiköpi az almát, barackot, szilvát, sárgadinnyét, szőlőt, narancsot stb.

Emellett tejallergiás volt, ezért csak 1 hónapja kaphat tejterméket. A tejet megissza, de nem kell neki a tejbegríz, joghurt, kakaó, túró.

Csak főtt ételt és kenyeret enne egész nap, ha rajta múlna. Próbáltam már gyümölcsös főtt ételt adni neki, azt úgy ahogy megette.

Van ötletetek mit tehetnék még?

2010. okt. 18. 12:19
 1/10 anonim ***** válasza:

Enyém se nagyon eszi a gyümölcsöt, kb 1 éves kora óta, most 22 hós. Én már nem izgatom ezen magamat. Majdnem minden nap főzelék van, mert a zöldséget szereti. Az is valami.

De azért én jó látványosan szoktam banánt, almát, stb enni, hátha elkívánja tőlem, párszor jártam már sikerrel :)

Ne erőltesd, ha főtt ételt eszik és kenyeret, akkor add neki azt. Majd megváltozik, csak néha próbálkozz be.

2010. okt. 18. 12:24
 2/10 A kérdező kommentje:
Előtte mindenevő volt.
2010. okt. 18. 12:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, van-e gyümölcscentrifugád, facsarj neki minden nap friss gyümölcsből innivalót. Nekem délelőtt azt szokta inni a lányom. Van benne ált. alma, körte, barack, mikor mit lehet kapni.
2010. okt. 18. 12:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Gyümölcsszósz? Alma, meggy, vagy akár vegyes? Gyümölcsleves? Így sem kell neki?
2010. okt. 18. 12:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Az én fiam 4 éves. Majd meglátod, hogy ezek a periódusok jönnek-mennek. Ne keseredj el, mert amit az idén nem fogad el, az lesz jövőre a kedvence.

Nálunk is volt egy gyümölcsmenetes év. Kiszaladt volna a világból, ha gyümölcsöt látott. Most meg újra elkezdte enni.

Szerintem ne erőltesd. Vitamint meg pótolja az, ha változatosan készítesz zöldségeket, ha azt mostanában jobban megeszi.

Ja, majd elfelejtettem:a fiamnál a narancslé nagyon bejött abban az időben mikor nem kellet a gyümölcs.

2010. okt. 18. 12:28
 6/10 A kérdező kommentje:
gyümölcsszószt adtam már neki, kiköpte. a centrifuga jó ötlet, majd beszerzek egyet. ha gyümölcslevet adok neki attól a vizet meg fogja inni? most is kap gyümölcslevet 100%-osat, de csak ebéd után.
2010. okt. 18. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom gyümölcsből csak az üvegeset hajlandó megenni.Drága,de legalább azt megeszi,és tényleg gyümölcs.
2010. okt. 18. 12:36
 8/10 anonim ***** válasza:
A fiamnál is volt egy ilyen periódus (néhány hónap), nem ette sem darabosan, de még turmixolva sem, viszont (ki érti?...) a bolti, műanyag poharasat nagyon szerette. Így abból kapott naponta egyet, az is valami. Most 20 hónapos, és már eszi a darabos gyümölcsöt, viszont most másfajta dolgokat nem eszik. Tényleg így van, jönnek-mennek a rigolyák. Pl. múlt héten csak sajtot és pogácsát akart.
2010. okt. 18. 13:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, megissza. A lányom de. gyümölcslét kap, du. meg vizet. AZért az íze is teljesen más egy 100 %-os bolti gyümölcslének, mint az igazinak.

Előszőr nem is kell venned, reszeld le az almát, és nyomkodd ki a levét, próbáld meg, hogy ez beválik-e.

2010. okt. 18. 13:08
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat, kicsit megnyugodtam.
2010. okt. 18. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!