Sovány lenne?

Figyelt kérdés
16 hónaposom 8,85-9 kg (80 cm magas) Védőnőnk szerint nagyon kevés.
2023. okt. 3. 20:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom kb ugyanez. Vékony, de szerintem nem sovány. Rám ütött.
2023. okt. 3. 20:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam is 16 hónapos, kb.9,5 kiló. Vékonyabb, mint a kortársai a bölcsiben, de egyáltalán nem sovány.

Szerintem kis formás gyerek. Tény, hogy a gatyák lógnak rajta, mert ami hosszra jó, az derékban brutál nagy. Ami meg jó lenne derékban, abból kint van a bokája. 🙈😅

2023. okt. 3. 20:45
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem látszanak a csontjai akkor nem. Ha rendszeresen van széklete, rugalmas egészséges a bőre, vidám, játékos, akkor kétlem hogy gond lenne. Nekem a 7 évesem sovány, de rajta látszik is. Nagyon válogatós. A másik (csecsemőként) az első hónapjában volt vékony, mert hiába ette a 100g tejeket, valószínű nem volt eléggé tápláló neki és semmi nem maradt rajta. A doki és a védőnő is látta ezt és én is, alig volt rajta hús.

De szerintem 8 kiló nem vészes szám. Azt meg te látod hogy mellette milyen ő. Unokahúgom 2 évesen hord olyan ruhákat, amiket a fiam 1 évesen. Nem mindenki nyom 10-15 kilót 1 éves korában.

2023. okt. 3. 20:47
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Ez olyan dolog hogy alkati kérdés is, nyilván nincs éheztetve gondolom..

A fiam 4 hónapos most 7,8 kg. És nem kövér, hosszú baba. De persze mindig megkapom hogy jajj milyen nagy ez a baba. Ja igen, de én is elég magas vagyok nő létemre és a férjem se kis ember. Úgyhogy szerintem ez alkati dolog is, a lányok pedig általában kisebbek.

2023. okt. 3. 20:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Lányom most a 2 éves státuszra érte el a 10kg-t (83cm).

A gyerekorvos szerint mindig is tökéletes volt. A védőnő azerint születése óta éheztetem, alultáplált, sovány

2023. okt. 3. 21:25
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

És ha kevés, akkor mi van?

Sosem értettem, hogy normális szülőt normális gyerekkel miért szekál halálra egy védőnő, miközben a tenylegesen zakkant fényevők szerencsétlen gyerekei szép csendben halnak éhen minden vegzálás nélkül :(

Ismerős pár pici kislányát küldték kivizsgálásra gyerekorvostól, de ő a percentilis görbén magasságra volt az alsó 3%-ban, és biztosra akartak menni, hogy nincs-e valami betegség (szülők egyáltalán nem kicsik). A kislány 1,5 éves kora körül hosszra és súlyra inkább az én féléves kisfiam méreteire hasonlított, nem a kortársaira...

De ha csak a súly a probléma, akkor mire gyanakszanak? Valami anyagcsere-zavarra, vagy tényleg éheztetésre? Szerintem mindkettő kiszűrésére vannak hatékonyabb módszerek, de ha a gyerekorvos nem gyanakszik betegségre, akkor a túlbuzgó védőnő is megnyugodhatna...

Az utcában is vannak kislányok, akik szintén a pehelysúlyú kategóriát képviselik, de játszótéren is sok nagyonvékony kislányt látok, szerintem náluk ez egyáltalán nem ritka.

Egy éves, 11 kg és 79 cm kisfiú anyukája :)

2023. okt. 4. 00:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
3as véleményét osztom. Ha nem éhezik, és egészséges, akkor ilyen alkat és kész. Kislányom ennyi idősen kb 10 kg 84 cm volt. Korosztályához képest magasabb volt mindig is, de mi se vagyunk épp kis darabok (én 180 férjem 190 cm). Az hogy mennyit eszik az meg egyedül rajta múlik. Elé van rakva akaja és addig eszik mig jol esik neki. Se nem fogom megtömni, se nem fogom elvenni előle, bármit is mondana a védőnő..
2023. okt. 4. 06:22
 8/11 A kérdező kommentje:
3as. Nem nincsenek ki a csontjai,játékos,boldog mozgékony baba,egesz nap szalad es nevet. Így már engem bánt hogy a védőnőnek mindig a súlyával van baja. 2 hetente el kell mennünk mostmár mérésre. Viszont abba meg dicsérte hogy milyen sokat nőtt.
2023. okt. 4. 06:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
16 hónaposan 2 hetente méregeti?? Ennek nincs jobb dolga? Ti milyen alkat vagytok apukával?
2023. okt. 4. 06:38
 10/11 A kérdező kommentje:
Én 154cm korul (Nem tudom pontosan) ducin,apukája 178 cm vékony alkat. Már gondoltam hogy megnézem a kiskonyvünkben,mi ilyen idősen hány kg voltunk.
2023. okt. 4. 06:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!