Sovány lenne?
Kisfiam is 16 hónapos, kb.9,5 kiló. Vékonyabb, mint a kortársai a bölcsiben, de egyáltalán nem sovány.
Szerintem kis formás gyerek. Tény, hogy a gatyák lógnak rajta, mert ami hosszra jó, az derékban brutál nagy. Ami meg jó lenne derékban, abból kint van a bokája. 🙈😅
Ha nem látszanak a csontjai akkor nem. Ha rendszeresen van széklete, rugalmas egészséges a bőre, vidám, játékos, akkor kétlem hogy gond lenne. Nekem a 7 évesem sovány, de rajta látszik is. Nagyon válogatós. A másik (csecsemőként) az első hónapjában volt vékony, mert hiába ette a 100g tejeket, valószínű nem volt eléggé tápláló neki és semmi nem maradt rajta. A doki és a védőnő is látta ezt és én is, alig volt rajta hús.
De szerintem 8 kiló nem vészes szám. Azt meg te látod hogy mellette milyen ő. Unokahúgom 2 évesen hord olyan ruhákat, amiket a fiam 1 évesen. Nem mindenki nyom 10-15 kilót 1 éves korában.
Ez olyan dolog hogy alkati kérdés is, nyilván nincs éheztetve gondolom..
A fiam 4 hónapos most 7,8 kg. És nem kövér, hosszú baba. De persze mindig megkapom hogy jajj milyen nagy ez a baba. Ja igen, de én is elég magas vagyok nő létemre és a férjem se kis ember. Úgyhogy szerintem ez alkati dolog is, a lányok pedig általában kisebbek.
Lányom most a 2 éves státuszra érte el a 10kg-t (83cm).
A gyerekorvos szerint mindig is tökéletes volt. A védőnő azerint születése óta éheztetem, alultáplált, sovány
És ha kevés, akkor mi van?
Sosem értettem, hogy normális szülőt normális gyerekkel miért szekál halálra egy védőnő, miközben a tenylegesen zakkant fényevők szerencsétlen gyerekei szép csendben halnak éhen minden vegzálás nélkül :(
Ismerős pár pici kislányát küldték kivizsgálásra gyerekorvostól, de ő a percentilis görbén magasságra volt az alsó 3%-ban, és biztosra akartak menni, hogy nincs-e valami betegség (szülők egyáltalán nem kicsik). A kislány 1,5 éves kora körül hosszra és súlyra inkább az én féléves kisfiam méreteire hasonlított, nem a kortársaira...
De ha csak a súly a probléma, akkor mire gyanakszanak? Valami anyagcsere-zavarra, vagy tényleg éheztetésre? Szerintem mindkettő kiszűrésére vannak hatékonyabb módszerek, de ha a gyerekorvos nem gyanakszik betegségre, akkor a túlbuzgó védőnő is megnyugodhatna...
Az utcában is vannak kislányok, akik szintén a pehelysúlyú kategóriát képviselik, de játszótéren is sok nagyonvékony kislányt látok, szerintem náluk ez egyáltalán nem ritka.
Egy éves, 11 kg és 79 cm kisfiú anyukája :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!