Mikor jön el az az idő, amikor már nem kell pépesíteni az ennivalót, hanem elég kis darabkákban odaadni a babának?
A fogaktól függ... meg attól is hogy milyen foga van
a lányomnak egy évesen csak két metszőfoga volt még nem sokra ment velük puha falatkákat már megrágott.
ha már vannak/lesznek örlőfogai akkor rágni is tud nem csak harapni.
szóval akkor adtam gerezd almát és kocka husit amikor már voltak örlőfogai addig csak icipici darabokat.
Fogaktól és temperamentumtól.
A lányom 14 hónapos koráig meg akart fulladni minden szilárd falattól, a fiam 8 hónaposan az első próbálkozásnál úgy nyelte a darabos hamit, mint kacsa a nokedlit.
Nekem ne ette a pépeset a lányom!7 hós korától amit csak lehet apró darabokra vágok,és úgy keverem a pépbe!Szóval a husit turmixolom,de a puhára főtt zöldséget kockázom és összekeverem!A gyümiket is vagy ő harapja,vagy kockárva adom én neki!Most 10 hós,de ha pépeset eszik,akkor utána adnom kell valamit amit saját magának rágcsálhat,és csak így elégedett!
Ez is babafüggő!Barátnőmé 1 éves ő csak pépezik!
Nálunk meg nehéz volt rájönni,hogy így szinte bármit megeszik!Nem pedig pépesen,mert úgy csak a barackot!
Köszi Mindegyőtöknek!
És az annak a jele lehet, hogy darabosat enne inkább, hogy ma tízóraira is összepépesítettem neki a banánt, és nem kellett neki,de úgy, hogy apró darabokra törtem, és a kezemből adtam, úgy megette?
Szinte mint az utolsó hozzászólónál, csak nekem fiam van.
10 hónapos elmúlt jóval, mikor kijött az első 2 foga.
Viszont 6 hónaposan kapott már babapiskótát a kezébe, 7 hónaposan kenyeret, zsömlét, kiflit és simán megette. 8 hónapos korától nem pépesítek egyáltalán (előtte sem tettem, csak jól összetörtem villával), darabolok csak. Most 1 éves a fiam, magától eszik, már az sem tetszik neki, ha én etetem. Falatkák a kis asztalkáján, úgy eszik. 4 foga van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!