Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor jön el az az idő,...

Mikor jön el az az idő, amikor már nem kell pépesíteni az ennivalót, hanem elég kis darabkákban odaadni a babának?

Figyelt kérdés
Vagy ez a fogaktól függ?8 hónapos a babám, alul jött mégcsak ki két foga.Pici kenyérdarabkákat már adtam neki, de már alig várom, hogy ne kelljen turmixolni az ételeket.Ti mikor adtatok darabos ételt, illetve mikor fogtok adni?
2010. okt. 18. 10:27
 1/9 anonim ***** válasza:

A fogaktól függ... meg attól is hogy milyen foga van

a lányomnak egy évesen csak két metszőfoga volt még nem sokra ment velük puha falatkákat már megrágott.

ha már vannak/lesznek örlőfogai akkor rágni is tud nem csak harapni.

szóval akkor adtam gerezd almát és kocka husit amikor már voltak örlőfogai addig csak icipici darabokat.

2010. okt. 18. 10:30
 2/9 anonim ***** válasza:

Fogaktól és temperamentumtól.

A lányom 14 hónapos koráig meg akart fulladni minden szilárd falattól, a fiam 8 hónaposan az első próbálkozásnál úgy nyelte a darabos hamit, mint kacsa a nokedlit.

2010. okt. 18. 10:35
 3/9 anonim ***** válasza:
én az én fiamnak 1 évesen mar sok mindent adtam például virslit szalámit amihez nem szükséges fogak mondjuk hús meg kenyér héját nem mert azokat nem tudta elrágni de amúgy szinte mindent adtam neki
2010. okt. 18. 10:35
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem ne ette a pépeset a lányom!7 hós korától amit csak lehet apró darabokra vágok,és úgy keverem a pépbe!Szóval a husit turmixolom,de a puhára főtt zöldséget kockázom és összekeverem!A gyümiket is vagy ő harapja,vagy kockárva adom én neki!Most 10 hós,de ha pépeset eszik,akkor utána adnom kell valamit amit saját magának rágcsálhat,és csak így elégedett!

Ez is babafüggő!Barátnőmé 1 éves ő csak pépezik!

Nálunk meg nehéz volt rájönni,hogy így szinte bármit megeszik!Nem pedig pépesen,mert úgy csak a barackot!

2010. okt. 18. 10:55
 5/9 anonim ***** válasza:
6-7 hónapos kortól nem turmixolom az ételét, akkor még össze-össze törtem villával, de nem mindig. 2 foga volt alul. 8 hónapos korától eszik mindent kockára vágva. Gyümölcsöt, húst, krumplit, zöldséget... Akkor 4 foga volt. Már eszünk szendvicset, jobb fajta felvágottal, kis katonákat.
2010. okt. 18. 10:56
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi Mindegyőtöknek!

És az annak a jele lehet, hogy darabosat enne inkább, hogy ma tízóraira is összepépesítettem neki a banánt, és nem kellett neki,de úgy, hogy apró darabokra törtem, és a kezemből adtam, úgy megette?

2010. okt. 18. 11:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy az :) Az én lányomnak 8 hónaposan egyetlen foga sem volt (11 hónaposan jött ki az első), mégsem ette meg a püréket.Ha adtam neki csipetnyi banánt, főtt répát, krumplit, azt jóízűen megette, "összerágta" az ínyével. Onnan csak villával törtem össze az ételét úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok... azóta semmi pépeset nem eszik meg.
2010. okt. 18. 11:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Szinte mint az utolsó hozzászólónál, csak nekem fiam van.

10 hónapos elmúlt jóval, mikor kijött az első 2 foga.

Viszont 6 hónaposan kapott már babapiskótát a kezébe, 7 hónaposan kenyeret, zsömlét, kiflit és simán megette. 8 hónapos korától nem pépesítek egyáltalán (előtte sem tettem, csak jól összetörtem villával), darabolok csak. Most 1 éves a fiam, magától eszik, már az sem tetszik neki, ha én etetem. Falatkák a kis asztalkáján, úgy eszik. 4 foga van...

2010. okt. 18. 11:34
 9/9 anonim ***** válasza:
5 hónapos korában kezdtem a kislányommal a kóstoltatást, és a kezdetektől fogva amit lehetett, villával törtem össze. Csak a rostos, keményebb gyümölcsöket turmixoltam, meg a salátafőzeléket, és a főtt húst. De a répát, céklát, krumplit, tököt, puha őszibarackot sose pürésítettem. Nem is tetszenek a bébiételek pudingszerű állaga. Sose volt gond azzal, hogy darabosabbat kap.
2010. okt. 19. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!