Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős kortól nem kell...

Mennyi idős kortól nem kell már pépesíteni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy mikortól elég csak villával összetörni az ételt (levesből zöldség stb) tehát kicsit nagyobb darabok mikortól lehetnek benne? 1 hét múlva 6 hónapos a kislányom még most turmixolok, de gondolom nem soká már lehet/kell vagy tévedek?! Foga nincs (most növekszik) de nem kiflit, kenyeret akarok a kezébe adni...
2010. dec. 28. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
ez a babától függ,hogy hogy fogadja.a fiamnak sajnos a mai napig turmixolni kell, pedig 15 hónapos,és a mi kajánkat eszi.ő egy évesen kezdte enni a darabost,de utána megint nem fogadta el,mert sorba jönnek a dogai.viszont a kenyeret,kiflit,pogácsát,ehhez hasonlóakat simán megeszi,de a főtt ételt csak ha pépes.a fogak számától sem függ,neki már kint van négy rágófoga.
2010. dec. 28. 18:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Elméletileg 8 hós kor körül már el lehet kezdeni,feltéve ha elfogadja! a bolti üveges bébi ételek is darabosak már ami 8 hótol adható.DE: Az én fiam 1 éves múlt három hete és pontosan úgy eszik ahogy azt az elöttem szóló leírta.Főtt kaja,gyümi pépesítve,a többi értem ezalatt kifli,pogi,túrórudi,süti szóval amiket kézben fog az mehet neki és baromira nem zavarja,hogy darabos.Most jön a 9-ik foga,de szerintem ez nem a fogak számától függ.Minden baba más!
2010. dec. 28. 18:37
 3/10 A kérdező kommentje:
Az mit jelent, hogy nem fogadja el? Öklöndözik tőle? Vagy ki se nyitja a száját? Összeszorítja?
2010. dec. 28. 18:51
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem 6 hónaposan még kicsit korai... Én legalább 8 hónapos koráig turmixolnám.

Én elrontottam, a fiam 1 éves, 6 foga van, banánt, kenyeret harapja, villával eszi a tésztát, de valamiért a főzeléket nem hajlandó darabosan enni, öklendezik tőle. Legközelebb amikor kijön az 1. foga (most 7,5 hósan), biztosan kevésbé fogom pépesíteni.

2010. dec. 28. 19:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem akartam még most, gondoltam hogy 1-2 hónapom még van. (pontosabban 7 hónap körülre gondoltam) Nem akarok sietni ráérek, csak kíváncsi voltam, hogy mennek ezek a dolgok. Első babám így elég sok kérdés merül fel bennem...
2010. dec. 28. 19:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam 9 hónapos és még mindig öklendezik ha egy kicsit darabos a főzelék. 8 hós ételeket veszek neki de át kell passzíroznom. 2 foga van alul és most jönnek a felsők.
2010. dec. 28. 19:48
 7/10 anonim ***** válasza:
első vagyok.Nálunk a nem fogadja el azt jelenti,hogy kiköpi.Tegnap adtam neki töltött káposztát darabosan kiköpte.leturmixoltam,bevágott két kis tölteléket.Szóval nálunk ezt jelenti.Van amikor öklendezik is,régebben hányt is.Nem értem,hogy a kiflit,pogit stb miért eszi meg,a főtt ételt meg nem.
2010. dec. 28. 20:16
 8/10 A kérdező kommentje:
Azért érdekelt, hogy mit csinál, mert pl mikor én kezdtem neki a hozzá táplálást akkor is öklöndözött, és utána szépen megszokta, feltételeztem ez is így fog történni, vagyis először gondolom a darabostól is az lesz és idővel megszokja ezt is... Vagyis én így tudom elképzelni.
2010. dec. 28. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:
5 hónapos volt a kislányom, amikor elkezdtem a kóstoltatást. Én kezdetektől fogva amit lehetett, villával törtem össze. Ez nem azt jelenti, hogy nagyon darabos volt, mert alaposan összetörtem, de nem is volt olyan sima állagú, mint a bébiételek. Csak azt turmixoltam, amit rostos volt, mint a hús, meggy, szilva, keményebb barack, az almát pedig lereszeltem. Aztán a hónapok alatt egyre darabosabbra törtem, és soha nem volt öklendezés. Sokan írták itt a gyk-n, hogy a 8 hónaposnak való ételt nem eszi meg a babájuk, mert nagy darabok vannak benne, nálunk ilyen probléma nem volt. Pedig lassan jöttek a fogak is, 7 hónaposan kezdett kibújni az első, és most 1 évesen is csak 6 metszőfoga van.
2010. dec. 29. 11:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is amit az utolsó írt, tehát végül is itt nincs olyan "szabály" hogy mikor... Azt hiszem az olvasottak alapján ez csak a babámon és rajtam múlik... Azt hiszem elkezdem úgy csinálni mint az utolsó írta! Nagyon köszönöm a hozzászólásod és a többieknek is!
2010. dec. 29. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!