Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ciki lenne ezt a nevet adni...

Ciki lenne ezt a nevet adni így a kislányunknak?

Figyelt kérdés

Pár napja írtam ki kérdést név ötletekkel kapcsolatban. Sokat írtak, de egyik sem tetszett. Kb végignéztem az összes anyakönyvvezető nevet, de semmi.

Az egyetlen , ami igazán tetszik és el tudok a babanknak képzelni, az a Dóra név. Viszont a 2 éves kislányunk Nóra és a 2 név nagyon egyforma, nem akarom, hogy emiatt valahogy hátrány érje őket. Az, hogy minket esetleg otlettelennek tartanak, nem érdekel. Mondjuk Dorkának hívnánk, így nem lenne a hangzasuk ugyanaz. A Dorottya sajnos nem tetszik.

Márciusra vagyok csak kiírva, van még idő, de egyfolytában ezen agyalok.

Ti adnatok így a Dóra nevét, mi a véleményetek?

2023. okt. 1. 21:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
70%

20!

A két név a Nóra és a Dóra, nem Nóri és Dorka.

2023. okt. 2. 11:28
 22/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok valaszt. Én is abban bízom, hogy majd hirtelen szembe jön velem egy név, ami megtetszik.

Apuka simán adna a Dóra nevet, szerinte semmi gáz nincs így benne. Őket is mindig keverik a tesójaval, pedig tök különböző nevük van, de mondjuk minket is elteveszt anyukám a novereimmel,úgyhogy nem is kell ehhez hasonlítani a neveknek.

Dorkának semmiképp sem hívnám hivatalosan.

2023. okt. 2. 12:43
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezt akartam írni olvasva a válaszokat Kérdező, hogy két határozottan különböző nevű tesót is simán kevernek. Nekünk is különböző nevünk van, de tanároknak suliban simán a nővérem nevén hívtak néha.
2023. okt. 2. 13:20
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Én sem adnék ennyire összecsengő neveket, de attól még van, aki igen, és ezt elsősorban nektek kell eldönteni. Különböző hangzású becenévvel családon belül biztosan nem lesz gond, de azért ha pl. egy helyre járnak majd oviba, iskolába, akkor előfordulhat, hogy keverik vagy hasonlítgatják majd őket (hiába van köztük két év, nekem is volt olyan osztálytársam, akit folyton a nővéréhez hasonlítgattak, mondjuk az igaz, hogy nem volt ennyire összecsengő nevük, de pont Nóra volt a nővér, Zsófia a kisebb).
2023. okt. 2. 15:10
 25/29 1112 ***** válasza:
74%

Csak a közvetlen családtagoknak kell tudni, mert pl ha nem járnak egyosztályba, a tanároknak nem okoz fejfájást. Szóval, ezt csak a családtagoknak kell megtanulni; hogy az idősebb gyerek a Nóri (akit már meg is jegyeztek, mert ő már létezik egy ideje), és a picinke pedig a Dóri, aki az új jövevény.

Amúgy szerintem is jó a Dóra, nem néztem még, írtam-e ehhez választ már; de lehetne még pl Dorina, Dorotina, Dorottya is. De szóval jó a sima Dóra is. Főleg, ha az áll a legközelebb a szívetekhez.

De amúgy asszem, lehet, hogy írtam; csak nem ilyen részletesen, de most nem nézem meg. :):)

2023. okt. 3. 16:31
 26/29 1112 ***** válasza:

*Én egyébként nem is értem ezt, hogy ciki-e, inkább "zavaró lenne-e, ha nagyon hasonló, majdnem ugyanaz lenne a kisebb lányunk neve is, mint az idősebbiknek?" talán így asszem ,lehetséges; hogy pontosabb lenne; mármint, cikinek semmiképpen nem ciki a Dóra név. Amúgy ha pl valahol mondjuk 5 lánytestvér van, lehet, hogy van olyan szülő, aki nyugodt szívvel adná a Dóra-Nóra-Zóra-Flóra-Lora neveket. Szóval ne legyél már ezen fennakadva; ha ezt érzitek , hogy ezt adnátok a legjobb szívvel, akkor adjátok; szeretetből adjátok ti ezt a nevet neki, és jó név is, korrekt, tisztességes, megállja a helyét; kislánynak is jóláll, középkorúnak is, idősnéninek is; szóval jó név ez. És,szóval , tényleg , csak ott családon belül , a rokonoknak kell megkülönböztetni, mert összejövetelkor. De akik már ismerik a családot rokonok, ők már bizti meg tudják különböztetni eleve; mert már megszokták, hogy az idősebbik Nóri. És akkor a kisebb nevét is könnyen megjegyzik;mert ő majdnem ugyanaz; csak

|D|óri. Meg még max , ha annyi köztük a korkülönbség, és oviban meg vegyes csoportok vannak, de amúgy szerintem nem gond. Ha a fél csoport Beni, vagy

Lili, szerintem azt is meg tudják különböztetni; szerintem könnyedén megoldják.

2023. okt. 3. 16:38
 27/29 1112 ***** válasza:
*pl ha lenne mondjuk egy Kiss Benedek, meg egy kis Bendegúz.
2023. okt. 3. 16:38
 28/29 1112 ***** válasza:
( *én nem ismerek ilyeneket, most csak példának írtam. Amúgy javítom a 2.-at, Kis. ) Bocsi, hogy nem egybe írtam , külön jutottak eszembe.
2023. okt. 3. 16:39
 29/29 1112 ***** válasza:
*mégegyet hadd írjak már; egyszer hallottam egy olyat, egyik tanáromtól, amikor én már nem jártam oda, ahol ő volt, most már nyugdíjas is azóta amúgy; na, szóval, hogy egyszerre volt 3 ugyanolyan nevű csajszi a felsőtagozaton; és akkor ebből ráadásul kettő egy évfolyamon; és - akkor még nem volt nyugdíjas- volt ofő mondta, hogy volt egy olyan , hogy valamit beszélgettek a tanárok, hogy valaki nem jött, mert beteg volt; és akkor ő meg mondta rá a másikuknak, hogy "Dehogy nem. Én láttam; ott volt benn az órán!" :):) És akkor kiderült , hogy a 7. évfolyamon kettő olyan nevű gyerek is volt. :):) Mert ő meg a másik olyan osztályról beszélt, ahol az a nevű gyerek volt. :):)
2023. okt. 3. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!