Ciki lenne ezt a nevet adni így a kislányunknak?
Pár napja írtam ki kérdést név ötletekkel kapcsolatban. Sokat írtak, de egyik sem tetszett. Kb végignéztem az összes anyakönyvvezető nevet, de semmi.
Az egyetlen , ami igazán tetszik és el tudok a babanknak képzelni, az a Dóra név. Viszont a 2 éves kislányunk Nóra és a 2 név nagyon egyforma, nem akarom, hogy emiatt valahogy hátrány érje őket. Az, hogy minket esetleg otlettelennek tartanak, nem érdekel. Mondjuk Dorkának hívnánk, így nem lenne a hangzasuk ugyanaz. A Dorottya sajnos nem tetszik.
Márciusra vagyok csak kiírva, van még idő, de egyfolytában ezen agyalok.
Ti adnatok így a Dóra nevét, mi a véleményetek?
20!
A két név a Nóra és a Dóra, nem Nóri és Dorka.
Köszönöm a sok valaszt. Én is abban bízom, hogy majd hirtelen szembe jön velem egy név, ami megtetszik.
Apuka simán adna a Dóra nevet, szerinte semmi gáz nincs így benne. Őket is mindig keverik a tesójaval, pedig tök különböző nevük van, de mondjuk minket is elteveszt anyukám a novereimmel,úgyhogy nem is kell ehhez hasonlítani a neveknek.
Dorkának semmiképp sem hívnám hivatalosan.
Csak a közvetlen családtagoknak kell tudni, mert pl ha nem járnak egyosztályba, a tanároknak nem okoz fejfájást. Szóval, ezt csak a családtagoknak kell megtanulni; hogy az idősebb gyerek a Nóri (akit már meg is jegyeztek, mert ő már létezik egy ideje), és a picinke pedig a Dóri, aki az új jövevény.
Amúgy szerintem is jó a Dóra, nem néztem még, írtam-e ehhez választ már; de lehetne még pl Dorina, Dorotina, Dorottya is. De szóval jó a sima Dóra is. Főleg, ha az áll a legközelebb a szívetekhez.
De amúgy asszem, lehet, hogy írtam; csak nem ilyen részletesen, de most nem nézem meg. :):)
*Én egyébként nem is értem ezt, hogy ciki-e, inkább "zavaró lenne-e, ha nagyon hasonló, majdnem ugyanaz lenne a kisebb lányunk neve is, mint az idősebbiknek?" talán így asszem ,lehetséges; hogy pontosabb lenne; mármint, cikinek semmiképpen nem ciki a Dóra név. Amúgy ha pl valahol mondjuk 5 lánytestvér van, lehet, hogy van olyan szülő, aki nyugodt szívvel adná a Dóra-Nóra-Zóra-Flóra-Lora neveket. Szóval ne legyél már ezen fennakadva; ha ezt érzitek , hogy ezt adnátok a legjobb szívvel, akkor adjátok; szeretetből adjátok ti ezt a nevet neki, és jó név is, korrekt, tisztességes, megállja a helyét; kislánynak is jóláll, középkorúnak is, idősnéninek is; szóval jó név ez. És,szóval , tényleg , csak ott családon belül , a rokonoknak kell megkülönböztetni, mert összejövetelkor. De akik már ismerik a családot rokonok, ők már bizti meg tudják különböztetni eleve; mert már megszokták, hogy az idősebbik Nóri. És akkor a kisebb nevét is könnyen megjegyzik;mert ő majdnem ugyanaz; csak
|D|óri. Meg még max , ha annyi köztük a korkülönbség, és oviban meg vegyes csoportok vannak, de amúgy szerintem nem gond. Ha a fél csoport Beni, vagy
Lili, szerintem azt is meg tudják különböztetni; szerintem könnyedén megoldják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!