Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ciki lenne ezt a nevet adni...

Ciki lenne ezt a nevet adni így a kislányunknak?

Figyelt kérdés

Pár napja írtam ki kérdést név ötletekkel kapcsolatban. Sokat írtak, de egyik sem tetszett. Kb végignéztem az összes anyakönyvvezető nevet, de semmi.

Az egyetlen , ami igazán tetszik és el tudok a babanknak képzelni, az a Dóra név. Viszont a 2 éves kislányunk Nóra és a 2 név nagyon egyforma, nem akarom, hogy emiatt valahogy hátrány érje őket. Az, hogy minket esetleg otlettelennek tartanak, nem érdekel. Mondjuk Dorkának hívnánk, így nem lenne a hangzasuk ugyanaz. A Dorottya sajnos nem tetszik.

Márciusra vagyok csak kiírva, van még idő, de egyfolytában ezen agyalok.

Ti adnatok így a Dóra nevét, mi a véleményetek?

2023. okt. 1. 21:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
91%
Dorotea?
2023. okt. 2. 06:18
 12/29 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó nekem ez a favoritom. Imádom ezt a nevet. Amúgy a Dórát is adhatod. Aki olyan hülye hogy összekeveri hát az tényleg hülye.
2023. okt. 2. 07:00
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Általános iskolában egyik jó barátnőmet Dórának hívták, volt egy pár évvel idősebb nővére, Nóra. Szerintem nagyon aranyos ez a két név együtt! Gratu a tavaszi babához! :)
2023. okt. 2. 07:15
 14/29 anonim ***** válasza:
62%
Ismerek Viki-Niki, Lana-Lara, Milla-Lilla testvérpárost. Szóval add nyugodtan a Dóra-Nórát főleg ha az egyik Dorka a másik Nóri lesz a hétköznapokban!
2023. okt. 2. 07:33
 15/29 anonim ***** válasza:
67%

Nem adnám, én Nóra vagyok, de még úgy is ezerszer ledóráztak, hogy a testvérem nem Dóra.

Dóra, Teodóra, Dorka mehetne szerintem.

De márciusig még rengeteg idő van, én 38+2-nel járok és nincs még meg a kisfiúnk neve. :-/

2023. okt. 2. 08:01
 16/29 anonim ***** válasza:
54%
Amúgy sem adnám, de így meg pláne nem.
2023. okt. 2. 08:12
 17/29 anonim ***** válasza:
69%
Nem cikinek tartom, hanem fantáziátlannak.
2023. okt. 2. 08:16
 18/29 anonim ***** válasza:
74%
Van ismeretsègi körben Nóra és Dóra testvérpár. Nincs gondjuk a hasonló nèvvel.
2023. okt. 2. 09:37
 19/29 anonim ***** válasza:
35%

Nem adnám, tényleg össze fogják keverni, akik nem túl közeli ismerősök. Vagy pl. ha távolabbról kiáltasz majd valamelyiküknek, sosem fogják tudni, hogy melyiküknek szól.

Annyi név van, nem igaz, hogy nincs még egy, ami tetszik.

2023. okt. 2. 10:07
 20/29 anonim ***** válasza:
25%

Nem tudom miért kevernék össze a "Nóri"-t a "Dorka" névvel.

Ahhoz már tényleg fogyatékosnak kell lenni.

2023. okt. 2. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!