Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Etikus-e ha a babát az apukáva...

Etikus-e ha a babát az apukával kettesben nem engedném el hosszabb útra?

Figyelt kérdés

A hosszabb út megjegyzem a budapesti metró áruház. A pàrom imád ott vàsàrolni. És elôzmény, hogy a baba lerepült egyszer 4hónaposan a pelenkázóról, mert az apuka nem figyelt rá (hálistennek nem lett baja), de láttam már meredeket a kedves apukától, pl. fürdetni az éppen kùszni tanuló gyereket és közben kimenni a fürdôszobából törülközöt keresni (eközben a baba egyedül pancsolt a csùszós kádban), de az se kutya hogy vizes hajjal lègkondis szobában altatta takaró nélkül nyáron.

Akkor is ö az apuka, joga van egyedül elvinni a gyereket ide-oda, de borzasztóan félek, hogy vajon most mi fog rosszul elsülni.

Másnak is volt már ilyen dilemmája?

(Megjegyzès: természetesen nem álltam az útjukba, de egy valag utasítàst kellett adnom, mert azt se tudta melyik a kedvenc utazós játéka.)

2023. szept. 30. 21:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
35%

19-20,

Felelőtlen, és?

A kérdező mégis szült neki.

Váljon szépen el, ha ezek számára megengedhetetlenek, és kérjen kizárólagos felügyeletet és felügyelt láthatást!

Ha nem teszi, akkor addig semmi joga korlátozni apukát. Nem tilthatja meg, hogy barhova elvigye.

Ilyen egyszerű.

Akkor sem, ha tragédia lesz a vége.

2023. okt. 1. 11:58
 22/27 anonim ***** válasza:
82%

#21 hát attól, hogy így van még elég szomorú a helyzet.

Egyébként honnan kellett volna tudnia, hogy a hapsija nem tud épségben tartani egy babát?

Ha nem volt háziállatuk vagy legalább egy szobanövény, mégis honnan derült volna ki...

2023. okt. 1. 15:07
 23/27 anonim ***** válasza:
68%

"Ha nem volt háziállatuk vagy legalább egy szobanövény"

Azért vagyunk egy páran, akiknek efféle próbák nélkül is sikerült jól választanunk.

2023. okt. 1. 16:00
 24/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azèrt az utolsó 3 hozzászòlò kicsit megnyugtatott hogy nem vagyok egyedül. (Megjegyzem nem én pontoztam le egyiket sem.)
2023. okt. 1. 16:08
 25/27 anonim ***** válasza:
81%

Én is aggódnék. Listát írnék a fontosabb dolgokról előre és nézném ahogy elolvassa. A lelkére kötném hogy fogni kell, ne hagyja egyedül stb.

Utána elengedném és remélném a legjobbakat. Azért sem tanulja meg soha mert soha nem éli át hogy rajta múlik a gyerek épsége,élete.

2023. okt. 1. 16:52
 26/27 anonim ***** válasza:
54%
21, amíg nem a te gyereked az, akivel ilyenek történnek, addig könnyen mondod..
2023. okt. 1. 19:22
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Le lehet pontozni DE nem tudom... azért a kádban ott hagyom a gyereket míg kimegyek és törülközőt keresek... nekem ez veri a biztosítékot azért. Több esze is lehetne. A baj egy másodperc alatt is megvan.

Mondjuk én a férjemre simán rábízom.

2023. okt. 1. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!