Csak engem ráz ki a hideg attól, hogy "borul a napirend"?
Engem is kiráz a hideg ettől. De aztán rájöttem, hogy egyébként mi úgy élünk napirend szerint, hogy észre sem vettem. Most cukorbeteg lett a kisfiam és szigorú napirend szerint kell élnünk. Jó pár éjjel zokogtam a kórházban, hogy fogjuk ezt megoldani és most pár hét után, azt mondhatom tök ugyanúgy élnünk mint eddig. Pont akkor kelünk, fekszünk, eszünk mint eddig.
Szóval nem értem mit kell ezen alakítani, meg borul a napirend és ügyet csinálni, mert ez egy természetes folyamat és a rendszertelen is rendszer valahol.
Így van, ahogy az utolsó írta. Én is azt nem értem, hogy sokan a Suttogót szentírásnak veszik, amikor pedig leír egy teljesen természetes folyamatot. A babák 3-4 óránként csinálnak bizonyos dolgokat, vagyis: eszik, játszik és alszik. No ezt az okos nő észrevette, elnevezte napirendnek és csinált belőle egy csomó pénzt. A babám ezt azóta így csinálja, amióta 'játszik', vagyis amióta többet van ébren, kb. 8 hetes kora óta. Én meg örültem, hogy mennyire ügyes a baba, hogy úgy csinálja, ahogy az meg van írva. Rájöttem, hogy ezen nincs mit alakítgatni, kialakítja ő magának és csak követem őt, alkalmazkodom hozzá. Sok anyuka büszke, hogy van napirend... minden babának van, csak ezt sokan nem veszik észere. No de mindegy, azért jó, hogy nem csak én vagyok így vele.
Az meg, hogy jaj, borul a napirend, most mi lesz... Te jó ég, mi lenne? A baba épp az igényei szerint alakítja a következőt.
engem nem ráz ki a hideg ettől.
olyan ember vagyok, hogy szeretem előre tervezni a dolgomat, a tennivalóimat, tudni, mi fog történni aznap, másnap, hétvégén. nem szeretek összevissza élni, ahogy esik, úgy puffan módra.
a fiam kissé össze is zavarta ezt a rendszerető nőt, akit kapott anyául, de összeszoktunk. nem vagyunk órához kötve, nálunk az a rend, hogy ébredés után evés, majd játék, és alvás következik. aztán indul a kör elölről. van, hogy eltelik 5 óra is két étkezése között, van, hogy 2,5 , de nekünk ez gíy jó, és tudom én is, mire számíthatok. este is ugyanaz a menetrend: evés, pancsi, játék, alvás, legyen 8 vagy 11 óra, akkor is.
első baba, de szerintem fontos, hogy ő is tudja, mire mikor számíthat. második, harmadik, sokadik babánál meg nem engedheti meg az ember, hogy csak a kicsi irányítsa a napot, mert ott vannak a többiek is. ő érkezett közénk, neki kell alkalmazkodnia, bármilyen kegyetlenül is hangzik ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!