Csak engem ráz ki a hideg attól, hogy "borul a napirend"?
Ez elég sok babánál más...ugyanis az általános valóban az hogy nincs még napirend, de szerencsés szülőknél van!
Pl. anyu mesélte hogy nekem soha nem volt ún. napirendem, de húgom az első hetétől kezdve mindig mindent ugyanúgy, ugyanakkor csinált, evett 3,6,12,3,6,12 órakor, órát lehetett volna igazítani hozzá.
Engem csak a nyilvánvalóan buta írások és kérdések zavarnak (a "nem jött meg, terhes lehetek?" és társai), de az olyan írások amiről nem tudhatom biztosan hogy másnál valóban nem úgy van-e, nem. Nem egyformák a babák. Azért mert enyémnek nincs napirendje, más lehet olyan szerencsés hogy nekik icipici kortól van :))
Azt írtam, hogy a szóösszetétel irritál...
Elsőnek: 2 hónapos baba "napirendje" kb. annyi lehet, hogy fix időben viszed sétálni és fürdeted.
Nálunk a kislányom 3 hónapos kora körül kezdett kialakítani magának napirendet, addig nem is erőltettem.
Viszont a napirend megnyugtató, mind a babának, mind a mamának szerintem. Én mindig igyekeztem valami rendszert belevinni a napjainkba, mert így könnyebb volt az életünk szervezése. Tudtam mikor jöhetnek látogatni, hogy ébren legyen vagy mikor tudok elugrani vele a boltba stb.
Néha ez persze "borul", de ezt rugalmasan lehet kezelni szerintem.
Egyébként nincs bajom a szóösszetétellel.
nálunk igény szerinti szopival kb. 6 hónapos korára alakult ki a napirend. Ez nekem akkora nyugalmat és biztonságot adott, hogy szó szerint kiborultam, ha valami miatt "borult a napirend" :)
Jó volt előre tudnom, (ez a mai napig így van, most 2 éves), hogy f1-3 között alszik és én tervezhetek, magamra fordíthatom ezt az időt (vagy bármire, amire szeretném). Tudom, hogy ehhez igazítsam a programjainkat, mindent. Ha én betartom az ő szükségleteit, ő is nyugodt, én is nyugodt vagyok. Kevés a sírás, hiszti. Ha borul valami miatt a napirend, akkor viszont borzasztó a napunk és éjszaka is rosszul alszik.
Szóval én megértem, aki kiborul, ha borul a napirend és nem zavar ez a szóösszetétel.
Bizonyos fokú napirend 2-3 hós babáknál is van, bár nálunk akkoriban még kb. max 1 hétig volt ugyanaz, aztán változott is :))
Szia!
Nekem kellett mert van egy masik fiam is, aki mellett nem tehetettem meg hogy cicizunk egesz nap. Mondjuk nekem nem is igenyelte kisebbik fiam.
Nalunk annyibol allt a napirend kialakitasa hogy az elso naptol kezdve osszehangoltam oket. Igy most hogy a kicsi is mar 8 honapos, nagyjabol egy idoben esznek igy van alkalmunk egyutt leulni reggelizni, ebedelni, vacsorazni. A deli alvast is sikerult egy idopontra hangolnunk, es este is egyutt furdenek es egymas utan mennek aludni fel- egy ora kulonbseggel.
Engem nem ráz ki a hideg.
Van napirendünk, de nem percre pontos, szigorú, csak olyan mndennapos rutin.
És igen, nem szeretem ha borul, mert akkor ár valami nem úgy alakul, ahogy szokott, és az nyüglődéshez vezet mind a gyerekeknél, mind nálunk felnőtteknél.
Amúgy nagylányomnál csak 4 hó körül állt be, akkor is csak nagyon nagyjából egy rend.
Kislányom jobb baba volt, kezdetektől "rendszerető" volt:.-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!