Mikortól adhatok/adjak a babámnak gluténtartalmú ételt?
Figyelt kérdés
6 hós múlt a kislányom karácsonykor. Mindenki mást mond. Védőnéni 7 hótól ajánlja, valaki 8 hótól, de látom a bébiételeken, hogy már elvileg 4 hótól ehetik a babák.2009. jan. 2. 09:07
1/2 anonim 

válasza:

Szia!
Én 7 hónaposan adtam először. Kizárólag csak bébiételbe.
8 hónaposan már adtam babapiskótát is.
Nálunk a gyermekorvos csak 1 éves kor után ajánlja úgy mint a tejtermékeket is. Valószínűleg azért ilyen óvatos,mert az ő kislány gluténérzékeny :(.
Ezt neked kell eldöntened,azzal nem ártasz , hogyha egy kicsit később adsz neki.
2/2 anonim 

válasza:

szia! ha nincs a családban lisztérzékeny, vagy más ételallergia, autoimmun betegség, akkor szerintem már adhatod neki.
a kutatások szerint már túlhaladott az a nézet, hogy ha 1 éves korig nem kap a baba glutént, nem lesz lisztérzékeny. nagyon úgy tűnik, az, hogy a hajlamból betegség legyen, nem ezen múlik.
egy lisztérzékeny
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!