Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amerikai konyhas nappali...

Amerikai konyhas nappali tenyleg akkora problema gyerek mellett?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szoval a nappali egyben van a konyhaval es a csalad azzal riogat, hogy ez igy borzasztoan veszelyes lesz, ha mar a kisfiam elkezd majd kuszni, maszni, allni. Most meg csak 5 honapos, elso baba, szoval nincs tapasztalatom.

Azt mondjak, hogy vegyek neki jarokat vagy babaraccsal valasszam el a konyhat. Sajnos az igazan nagy jaroka nem fer el, kicsivel nem akarom korlatozni a mozgasteret, szerintem nem is maradna meg benne, mar most se.

A raccsal pedig az a baj, hogy az egyik oldalat meg fel tudom furni a falra, de a masik oldala pont a hutobe utkozne, igy azt sehova nem tudom rogziteni, hutot se tudom attenni.

Na meg egyebkent is 2 meterrol beszelunk kb, en ugy tudom, hogy ennyit nem lehet raccsal elvalasztani, mert ez tul nagy tav es mar igy nem biztonsagos.

En ertem, latom a veszelyeit, de egyelore csak arra gondoltam, hogy gyerekzarat teszek a konyhaszekrenyekre (egyet azert kiuritek neki majd pakolaszni), tisztitoszereket elrakom magasra. Arra gondoltam, hogy a sutot max nem hasznalom akkor, ha o ebren van, mert ugye ez azert tud forro lenni egy darabig. A fozolapra van gyerekzar, illetve persze ha fozok is, nyilvan nem hagyom felugyelet nelkul a gyereket.

Vagy nem fozok, csak este, nekem ugy is jo.

Szoval szerintetek ez igy tenyleg eletveszelyes es a gyerek nem fogja tulelni? Ugye masoknal is azert valahogy felnonek a gyerekek, akiknek hasonlo konyha-nappalijuk van? 😅

2023. szept. 18. 18:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk inkább pont hogy előnyös lett volna, mert mondjuk míg főztem, több rálátásom lett volna a gyerekre, amíg a szobában volt. Amúgy is mindig a nyomomban volt.
2023. szept. 18. 21:02
 12/16 anonim ***** válasza:
37%
Nem azt mondtam hogy zárd be az ajtót és hagyd a szobájában. Csak azt hogy egy konyha nem játszótér. Én nem hagynám pakolászni a konyhámban, nem az ő területe. De ezen kár előre aggódni, majd úgy is kiderül mi lesz. Nem is biztos hogy érdeklik ezek a dolgok. Ráérsz akkor foglalkozni velük amikor ott vagy.
2023. szept. 18. 21:04
 13/16 anonim ***** válasza:
51%

12 én egyet értek veled.

Velem is lehet kint a konyhában a totyogom,de a pakolás ki van zárva.

Lehetetlen lenne elpakolni mindent úgy,hogy ne érje el

Ha hagynám neki a pakolast,akkor a konyha csatatér lenne,amit nem nagyon szeretnék

Van neki saját birodalma a szobában,ott pakolaszhat amennyit akar.

Természetesen szabadon járkál a házban(egyedül a tesó szobája van csukva,oda nem mehet be)de azért vannak határok mit szabad és mit nem.

2023. szept. 18. 21:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem előnyös is, jobban rálátsz. Igy is úgy is egy pillanat alatt képes galibát csinálni, a külön konyha sem garancia semmire. Sőt ha elzarod annál jobban oda akar menni..
2023. szept. 19. 13:09
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk amerikai konyhás a nappalink. Semmi hátrányát nem érezem. Sőt! Látom mit csinál a kisfiam, ha épp játszik. De hamar megtanult minden szabályt, hová nem nyúlhat ( ha pl megy a sütő, nem mehet közel), meg melyik az a fiók ahonnan kipakolhat.

De úgyis mindig a nyomomban van, nekem az a nehézség, hogy mindent látni akar a folyamatokból és kézben akar lenni... :) De nyilván úgysem hagyod magára a gyereket, így nem veszélyesebb semmivel az ilyen konyha sem :)

2023. szept. 19. 13:10
 16/16 anonim ***** válasza:
59%

Nekunk is ilyen a konyhank, mivel nekunk a haz is amerikaban van. Mi nem vettunk ilyen racsot mert ugy is csak sirt volna ha elkeritjuk. A szekrenyajtokon van gyerekzar, igy nem pakolaszik ki.

Most mar olyan idos hogy erdeklik a mesek es igy az anyja tud fozni mikozben o meset nez mert fel szemmel tud ra figyelni. Ha kulon lenne a nappali egy fallal, ajtoval levalasztva akkor nem tudna a nappaliban hagyni mikozben a konyhaban foz.

2023. szept. 20. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!