Mikor mentetek babával egyedül kocsival?
Nagymamám Budapest másik végén lakik és szeretné nem csak hétvégén látni az unokáját. Az út 45-80 perc (dugótól függ).
Mennyi idős korban indultatok el úgy babával, hogy ti vezettetek? Hova raktátok a babát? Az első légzsákot én kézzel ki tudom kapcsoltatni vagy autószerelő tudja?
Nehogy elore rakd 🤦🏻♀️ Ott a legtobb a halaleset balesetnel.
Ertelemszeruen hatulra, baba tukorrel !
Hátsó ülésre természetesen, isofixes, a baba korának megfelelő autósülésbe. Kb. háromhónapos korában vittem először úgy, hogy csak ketten voltunk az autóban - 15 perces út.
45-80 percet alvással fog tölteni remélhetőleg, de van baba, aki végig üvölt. Nagymamád nem tud taxival menni hozzátok (ha már nem elég mobil a tömegközlekedéshez)? Az első pár hétben talán jobb lenne, ha a baba nem bírja az autózást (kétszer 80 perc azért sok, ott lenni gondolom nem lesztek órákat, úgyhogy kérdés, hogy megéri-e ennyit utazni, és a gerincének nem tesz jót a babaülés).
A légzsákot ki tudod te is kapcsolni természetesen.
Köszi mindkettőtöknek! :)
Sajnos nem elég mobilis a taxihoz sem. A másik meg, hogy rendszeresen biztos nem működne, a kórházba tőlünk - pedig az kb. félút és egy irány - 20.000 forint a taxi. Tömegközlekedve meg én sem szívesen indulok el, kb. 2-2,5 óra átérni.
Én első napoktól vezettem velük. Igaz ilyen 30perces utakat csak eleinte. Nagyobb út az első gyereknek 3 hónapos korában volt, de az 3 óra volt.
Második gyereknek 2hónaposan volt az első 1 órás útja, addig "csak" a fél óra
Előre sosem tettem őket.
Hátra, anyósülés mögé. Tükrünk sem volt.
Mi mindkét gyerekkel úgy utaztunk a kezdetektől hogy a gyerek hátul isofixes ülésben háttal, tükörrel. A gyerekágyas időszak után (kb 2 hónapos kortól) már előfordult, hogy anyával kettesben ment. Mondjuk inkább rövidebb (max 15 perces) utakra.
Amúgy miért nem megy a mama hozzátok?
9!
Még sok-sok hónapot, évet neki! 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!