Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi történhetett az eddig...

Mi történhetett az eddig szuperül alvó kislányommal? Teljesen tanácstalan vagyok

Figyelt kérdés

Hosszú lesz,úgyhogy előre köszi,ha elolvasod és próbálsz segíteni!

A kislányomnál 3 hetes korától kezdett kialakulni egy szuper kis napirend: minden nap ugyanakkor aludt és kelt,egyhuzamban 3 órákat aludt,este 6-7 órát. Aztán egyik nap (5 hetes elmúlt),gondolt egyet és kora délutántól csak este aludt már el,ami nálunk 21:00 volt és egész nap csak evett volna,de sokszor evés közben is csak sírt,kidobta a cicimet,ha büfiztettem egyből ettena kis kezét és nagyon nyáladzott. Ez ment 4 napig,ekkor már felhívtam a védőnőt,aki annyit tanácsolt,hogy ezt a pár napot vészeljük át,mert front és növekedési ugrás miatt lehetnek ezek. Hozzáteszem,az estéket ugyanúgy megaludt,csak napközben voltak problémák. Végigcsináltuk a hetet,de semmi változás. Védőnő tanácsára tápszerrel kiegészítettük az étkezéseket,mert úgy gondolta,a tejtermelődéssel lehet probléma,én sem éreztem,hogy úgy telítődnének a melleim,mint korábban. Tanácsára volt csak tápszeres,tápszer+anyatej és csak anyatejes etetés is. Volt 2 szuper esténk,amikor 8 órát aludt,napközben ugyanúgy semmi,és 2, nap után se napközben,se este nem aludt jól. Beszéltünk egy másik védőnővel,aki szerint a fogcsírák kezdtek el mozgolódno,azért eszi a kezét és nyáladzik annyit,ne adjunk neki tápszert is,mert az anyatejjel együtt túleheti magát,ami szintén zavarja az alvást. Délután már csak tejet kapott,hiába éreztem kevésnek és ismét 5-6 órákat aludt este,napközben 2,5-3 órát. Ez a csoda is 2 napig tartott és most este 3 órákat,napközben 20 percet talán néha néha. Most 8 hetes. Mikor tápszert is kapott,először kapta azt,mivel cici után a cumisüveget egyáltalán nem fogadja el,csak fordítva és mivel mértem előtte az evés mennyiségét,ami 2 ciciből kb 60-70 ml volt,így cicizés előtt 50-60 ml tápszert kapott.

Teljesem tanácstalan vagyok,semmit sem csinálok máshogy,mint az elején,egyik védőnő ezt mondja,másik azt,nem tudom mi lenne a megoldás. Aki járt/jár hasonló cipőben,ossza már meg légyszíves a tapasztalatait!

2023. szept. 15. 11:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

En is azt hittem 2-3 evesrol van szo.

Hidd el meg 2 evig annyi fele fajta alvasi szokasa lesz, hogy csak lesel.

Meg baba, ok naponta valtoznak, ez ilyen, es konnyebb nem lesz, csak nehezebb...

2023. szept. 15. 12:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Babáknál tudod mi állandó? A változás! És ez valóban igaz. Mire kezdenél megszokni egy kis napirend félét, felfordul az egész és új alakul, mire belejossz abba, újra változik. Minél kisebb annál gyakrabban változik, akkor volt először kicsit hosszabb ideig fix napirendunk mikor 3szor aludt napközben, mindig ugyanakkor. Aztán utána jött a 2 alvás, majd az egy alvás. Védőnők tudnak össze vissza beszélni feleslegesen. Nem kell rájuk hallgatni. Mindig bólogass neki és mondd neki amit hallani akar, otthon pedig csináld ahogy neked és a babádnak jó.
2023. szept. 15. 12:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
“Semmi sem állandó, csak a változás.”
2023. szept. 15. 13:08
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mikor ilyen pici volt a kislányom, én is azt hittem, hogy valamit rosszul csinálok, még egy redvás napirendet sem tudok normálisan összehozni 😂 Aztán inkább áttértem arra a módszerre, hogy próbáltam alkalmazkodni az igényeihez. Lehet, hogy most teljesen más időpontokban akar már aludni, azért alszik csak ilyen 20 perceket. Hányszor csinálja naponta ezeket a rövidke alvásokat? Persze az is lehet, hogy csak épp zavarják őt a fogcsírák, stb. Próbálj meg nem pánikolni, nem romlott el a gyermek és te sem, csak neki minden új, ő is folyamatosan változik, fejlődik.
2023. szept. 15. 13:28
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Óóó... 8 hetesen az a teljesen normális, ha nincs teljesen normális. Vagyis ahogy más is írta egy dolog állandó és az a változás. Van két tök jó nap, aztán néhány borzasztó, majd amikor azt hinnéd mostmár lassan felkötöd magad, akkor megint jön 3 jó nap. Ez ilyen. Azzal tudsz segíteni, ha elfogadod és igyekszel csak sodródni az árral. Később ha beáll a napi fix három alvás, akkor is lehet elhagy egyet, de a másodiknál sem tudod valamiért elaltatni, aztán akkor is keveset alszik, így a harmadikat nyújtaná túl el, de akkor meg este nem fog aludni és kb. mindeeeen variáció előfordul, amit csak eltudsz képzelni. Ahogy egyre kevesebbet alszik majd, úgy fog beállni a fix napirend. Nálunk ez pl. akkor történt meg, amikor már csak kettőt aludt, de a tényleg órára pontos fix az egy alvással jött el.

Szóval kitartás és nyugalom. Teljesen úgy él és létezik a 8 hetes kisbabád, ahogy egy 8 hetes kisbaba. :) Nekem az is segített, ha nem próbáltam mindig mindenre okot találni. Most azért nem alszik, mert éhes, fogzik, mozgásfejlődik és a tököm sem tudja. Kit érdekel? Nem alszik és kész, segíteni pedig nem tudok, mert a csekklistán végig mentem. Én nagyon vergődtem hónapokig a káosz miatt, de egyébként van barátnőm, akinek végtelenül nyugis eszik-alszik babája van, ő meg nem érti nekem mi bajom volt ebben a fázisban. Ő most viseli nehezebben a dackorszakot, nekem meg az nem okozott különösebb problémát. Ahány baba, annyi féle és ahány anya, annyi féle... Nyugalom, változni fog!

2023. szept. 15. 13:31
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ó enyém 5 hónaposan borult és azóta is vacak alvó a 2 évesem. Sajnos ez q jó alvás van akinek kevés ideig tart és bizony ez fogacska lesz. Később flamborin csepp segíthet és fogínygél,addig viszont adj neki hűtött rágókát. Ne keverd q tápszert,anyatejet felesleges.
2023. szept. 15. 13:44
 17/18 A kérdező kommentje:

Jaj de jó ezeket olvasni! Akkor nem csak nálunk botrányos a védőnők "tudása" :D

14.es: ma pl fél8as ébredéssel egyszer aludt 20 percet,egyszer fél órát és most is kb fél órája alszik,remélem ez egy kicsit hosszabbra sikerül már :D

2023. szept. 15. 16:07
 18/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is mindig kialakult egy napirend, ami kb 1-1 hétig tartott, volt amelyik nagyon kellemes volt, evett aludt minden jó volt, majd volt ami pokol volt. Az igazi napirandünk kb 11 hónaposan lett amikor már csak 1 déli alv@s volt.
2023. szept. 15. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!