Mi történhetett az eddig szuperül alvó kislányommal? Teljesen tanácstalan vagyok
Hosszú lesz,úgyhogy előre köszi,ha elolvasod és próbálsz segíteni!
A kislányomnál 3 hetes korától kezdett kialakulni egy szuper kis napirend: minden nap ugyanakkor aludt és kelt,egyhuzamban 3 órákat aludt,este 6-7 órát. Aztán egyik nap (5 hetes elmúlt),gondolt egyet és kora délutántól csak este aludt már el,ami nálunk 21:00 volt és egész nap csak evett volna,de sokszor evés közben is csak sírt,kidobta a cicimet,ha büfiztettem egyből ettena kis kezét és nagyon nyáladzott. Ez ment 4 napig,ekkor már felhívtam a védőnőt,aki annyit tanácsolt,hogy ezt a pár napot vészeljük át,mert front és növekedési ugrás miatt lehetnek ezek. Hozzáteszem,az estéket ugyanúgy megaludt,csak napközben voltak problémák. Végigcsináltuk a hetet,de semmi változás. Védőnő tanácsára tápszerrel kiegészítettük az étkezéseket,mert úgy gondolta,a tejtermelődéssel lehet probléma,én sem éreztem,hogy úgy telítődnének a melleim,mint korábban. Tanácsára volt csak tápszeres,tápszer+anyatej és csak anyatejes etetés is. Volt 2 szuper esténk,amikor 8 órát aludt,napközben ugyanúgy semmi,és 2, nap után se napközben,se este nem aludt jól. Beszéltünk egy másik védőnővel,aki szerint a fogcsírák kezdtek el mozgolódno,azért eszi a kezét és nyáladzik annyit,ne adjunk neki tápszert is,mert az anyatejjel együtt túleheti magát,ami szintén zavarja az alvást. Délután már csak tejet kapott,hiába éreztem kevésnek és ismét 5-6 órákat aludt este,napközben 2,5-3 órát. Ez a csoda is 2 napig tartott és most este 3 órákat,napközben 20 percet talán néha néha. Most 8 hetes. Mikor tápszert is kapott,először kapta azt,mivel cici után a cumisüveget egyáltalán nem fogadja el,csak fordítva és mivel mértem előtte az evés mennyiségét,ami 2 ciciből kb 60-70 ml volt,így cicizés előtt 50-60 ml tápszert kapott.
Teljesem tanácstalan vagyok,semmit sem csinálok máshogy,mint az elején,egyik védőnő ezt mondja,másik azt,nem tudom mi lenne a megoldás. Aki járt/jár hasonló cipőben,ossza már meg légyszíves a tapasztalatait!
En is azt hittem 2-3 evesrol van szo.
Hidd el meg 2 evig annyi fele fajta alvasi szokasa lesz, hogy csak lesel.
Meg baba, ok naponta valtoznak, ez ilyen, es konnyebb nem lesz, csak nehezebb...
Óóó... 8 hetesen az a teljesen normális, ha nincs teljesen normális. Vagyis ahogy más is írta egy dolog állandó és az a változás. Van két tök jó nap, aztán néhány borzasztó, majd amikor azt hinnéd mostmár lassan felkötöd magad, akkor megint jön 3 jó nap. Ez ilyen. Azzal tudsz segíteni, ha elfogadod és igyekszel csak sodródni az árral. Később ha beáll a napi fix három alvás, akkor is lehet elhagy egyet, de a másodiknál sem tudod valamiért elaltatni, aztán akkor is keveset alszik, így a harmadikat nyújtaná túl el, de akkor meg este nem fog aludni és kb. mindeeeen variáció előfordul, amit csak eltudsz képzelni. Ahogy egyre kevesebbet alszik majd, úgy fog beállni a fix napirend. Nálunk ez pl. akkor történt meg, amikor már csak kettőt aludt, de a tényleg órára pontos fix az egy alvással jött el.
Szóval kitartás és nyugalom. Teljesen úgy él és létezik a 8 hetes kisbabád, ahogy egy 8 hetes kisbaba. :) Nekem az is segített, ha nem próbáltam mindig mindenre okot találni. Most azért nem alszik, mert éhes, fogzik, mozgásfejlődik és a tököm sem tudja. Kit érdekel? Nem alszik és kész, segíteni pedig nem tudok, mert a csekklistán végig mentem. Én nagyon vergődtem hónapokig a káosz miatt, de egyébként van barátnőm, akinek végtelenül nyugis eszik-alszik babája van, ő meg nem érti nekem mi bajom volt ebben a fázisban. Ő most viseli nehezebben a dackorszakot, nekem meg az nem okozott különösebb problémát. Ahány baba, annyi féle és ahány anya, annyi féle... Nyugalom, változni fog!
Jaj de jó ezeket olvasni! Akkor nem csak nálunk botrányos a védőnők "tudása" :D
14.es: ma pl fél8as ébredéssel egyszer aludt 20 percet,egyszer fél órát és most is kb fél órája alszik,remélem ez egy kicsit hosszabbra sikerül már :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!