Mi történhetett az eddig szuperül alvó kislányommal? Teljesen tanácstalan vagyok
Hosszú lesz,úgyhogy előre köszi,ha elolvasod és próbálsz segíteni!
A kislányomnál 3 hetes korától kezdett kialakulni egy szuper kis napirend: minden nap ugyanakkor aludt és kelt,egyhuzamban 3 órákat aludt,este 6-7 órát. Aztán egyik nap (5 hetes elmúlt),gondolt egyet és kora délutántól csak este aludt már el,ami nálunk 21:00 volt és egész nap csak evett volna,de sokszor evés közben is csak sírt,kidobta a cicimet,ha büfiztettem egyből ettena kis kezét és nagyon nyáladzott. Ez ment 4 napig,ekkor már felhívtam a védőnőt,aki annyit tanácsolt,hogy ezt a pár napot vészeljük át,mert front és növekedési ugrás miatt lehetnek ezek. Hozzáteszem,az estéket ugyanúgy megaludt,csak napközben voltak problémák. Végigcsináltuk a hetet,de semmi változás. Védőnő tanácsára tápszerrel kiegészítettük az étkezéseket,mert úgy gondolta,a tejtermelődéssel lehet probléma,én sem éreztem,hogy úgy telítődnének a melleim,mint korábban. Tanácsára volt csak tápszeres,tápszer+anyatej és csak anyatejes etetés is. Volt 2 szuper esténk,amikor 8 órát aludt,napközben ugyanúgy semmi,és 2, nap után se napközben,se este nem aludt jól. Beszéltünk egy másik védőnővel,aki szerint a fogcsírák kezdtek el mozgolódno,azért eszi a kezét és nyáladzik annyit,ne adjunk neki tápszert is,mert az anyatejjel együtt túleheti magát,ami szintén zavarja az alvást. Délután már csak tejet kapott,hiába éreztem kevésnek és ismét 5-6 órákat aludt este,napközben 2,5-3 órát. Ez a csoda is 2 napig tartott és most este 3 órákat,napközben 20 percet talán néha néha. Most 8 hetes. Mikor tápszert is kapott,először kapta azt,mivel cici után a cumisüveget egyáltalán nem fogadja el,csak fordítva és mivel mértem előtte az evés mennyiségét,ami 2 ciciből kb 60-70 ml volt,így cicizés előtt 50-60 ml tápszert kapott.
Teljesem tanácstalan vagyok,semmit sem csinálok máshogy,mint az elején,egyik védőnő ezt mondja,másik azt,nem tudom mi lenne a megoldás. Aki járt/jár hasonló cipőben,ossza már meg légyszíves a tapasztalatait!
Aranyos vagy. :)
A gyerek 8 hetes. Nincs vele semmi gond. Ennyi idősen, és még nagyon sokáig legfeljebb arra jó a "kialakult napirend", hogy legyen, ami egy-két hét alatt borul. A gyerekek nagyon gyorsan nőnek, mindig más lesz az igényük, és ez annyira gyorsan változik, hogy ember nincs, aki képes lekövetni.
Nekünk nagy segítséget jelentett a hordozókendő, mert abban tudtam a dolgaim nagy részét végezni úgy, hogy közben "békén hagyott". Általában el is aludt, vagy ha nem, akkor is nyugodt volt. Egy ilyen picinek nagyon fontos a testközelség.
Tápszert nem adnék neki, de ez én vagyok.
Jaj de jó,hogy írtatok! Sokkal megnyugtatóbb,mint a védőnő,aki szerint ez már "gáz",hogy ennyire változó és teletömi a fejemet hülyeségekkel
Köszönöm nektek!
Most 5 honapos a kisfiam es katasztrofa a nappali alvasa :D Ejszaka mondjuk legalabb alszik, viszont este 9 elott nem lehet letenni. Es hajnali 4-5-kor kel.
Nem tudom, hogy mikor lesz az a “kesobb konnyebb lesz” dolog, de mar en is varom 🤣
Ó,akkor csak várjunk,nincs mit tenni :) tényleg megnyugtattatok,pedig a védőnő totál káoszt csinált a fejemben,egyik héten mond vmit,pár nap múlva pont az ellenkezőjét -.-
Tényleg köszönöm nektek,utolsó válaszolónak kitartást!!
Nálunm 6 hónaposan lett n9rmális napirend :) és utána is minden fog/mozgásfejlődés beborította
Semmi baj nincs vele! Nálunk 10 hetesen kezdtek mozgolódnina fogcsírák, aztán jött a 4 hónapos alvásborulás. Az tartott 2 hónapig 😑
Najó,csinálhat a védőnő,amit gondolok,de azt inkább nem írom le :D teljesen idegbe vág a kb semmiért.
Akkor tök normális,nincs semmi baja,ne tömjem felesleges tápszerrel,csak várjunk. Köszi mindenkinek!
Szerintem ez növekedési ugrás lesz+ front. Ezt most át kell vészelni, hidd el hétről-hétre alakul a kis bioritmusuk. Ami egyik héten így volt, a következőn máskèpp lesz.
Ne aggódj. Csak kitartást kívánok!
Ui: védőnő ebben a helyzetben arra jó, hogy az ideget belénk tegye és tuti baj van a gyerekkel.
Elmondom, hogy nàlunk is volt ilyen kb 7.hét környékén, hogy este órákig szörnyű nehéz volt vele. Éjjel 3x ébredt és nappal sem volt piskóta.
2 hétig ment ez a buli, majd egyszer csak gondolt egyet és átaludta az éjszakát! 5 hónapos koráig. Hátha nálatok is így lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!