Mikot adtok a babának tejpépet?
Sinlacból van vaníliás is, erre gondolt az orvos, amikor a vaníliást említette, nem vaníliás tejbegrízre. Ahogy írják, ezt akkor szokták javasolni, ha nem hízik eléggé a gyerek, belekeverheted a tápba vagy később pürékbe.
Teljesen jó szándékkal írom, valahol nagyon félreérrettétek egymást az orvossal.
A Sinlac-ot két okból szokták adni:
1, allergia, reflux
2, gyarapodási elégtelenség.
Fennáll bármelyik?
Ha nem, felesleges, hisz a hozzátáplálás lényege, hogy fokozatosan átálljon a ti ételeitekre. Ti esztek Sinlac-ot? Bármilyen más gyógypépet?
Ha nem, neki se kell.
Ugyanez igaz a tejpépre: szerepel a ti étrendetekben? Ha nem, felesleges zsákutca, a tápszerrel többre megy, attól jobban fejlődik.
Egyébként a korai hozzátáplálással nagyon sok mindent el lehet rontani. Általában nem is gyorsítja az átállást, mert koruknál fogva nem vesznek rész aktívan az etetésben. Nem tudnak nyúlni, fogni, húzni a kanalat és csak azt tanulják meg hogy tömik őket. Később meg megy a karszéttárás, hogy "nem akar önállóan enni". Miért akarna? Míg aki később kezd, előrébb lesz.
Az a lényeg, hogy ezt NEM tehéntejhez kell keverni.
Szó sincs valódi tejbegrízről.
Táphoz esetleg. Vagy sima vízzel kell elkészíteni.
4,5 hónaposnak nem kell tejpép, sem tejbegríz.
Vannak orvosok, akik nyomják a, sinlacot, akkor is, ha semmi szükség rá.
Keress m@sik gyerekorvost.
a hozzátáplálást is erőltetné már, hogy kezdjük el
Na itt vannak bajok, hány éves a doki, 70+? Én keresnék másikat, full ellentétes a mai ajánlásokkal a 6 hónapos kor előtti hozzátáplálás is (egészséges, jól hízó baba esetében), a tehéntej is.
Kedves kérdező!
Az én orvosom imádom, nem egyszer mentette meg a gyerekem a kórház elől, azzal, hogy időben írt antibiotikumot, amikor másik doki még nem adott volna semmit.
A nagyobbik lányommal csak 6 hó után mondta a hozzátáplálást.
A kisebbik most múlt 5 hónapos, és már elkezdtük vele, mert nincs elég tejem, illetve a hormonok miatt nem is annyira ízlik már neki. Az orvos javasolta. Amit tudok annyit adok anyatej ből, a többi pedig hipp-es gyümi, zöldség, vagy boltban vásárolt reszelve.
Ezenkívül a müller én vettem gyümölcsös tejpépet, amit vízzel kell készíteni.
A pici jól van, nem fáj a hasa, nem pattogott ki, szépen eszi.
Mikor elkezdtük rákérdeztem miért nem tápszert ír, azt mondta, hogy igazából teljesen anyatejesnél 6 hósan kezdenénk, tápszeres babáknál meg 4-5hósan kell kezdeni.
Utolsó vagyok, a kérdésedre is válaszolok
Reggel 9-kor kB, illetve délután 5 körül is. Sinlac öt nem használunk, az tényleg csak sűrítő a tápszerhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!