Milyen az élet egy kisbabával? Akinek most van, szoktatok vele úgymond "játszani"?
Áá a kisfiam most kisbaba, már 10 hónapos. De ő pl sosem volt durván ölbe baba. Már néhány hetesen lekötötték a fények mozgásai, az éneklés, később a montessori fekete-fehér könyvek. Mára már igazi kalandvágyó kisbaba, akivel élvezet bárhova menni, mert tényleg mindenre rácsodálkozik. Persze eleinte igényelte a testközelséget, de egyáltalán nem volt matrica és nem ordított ha letettem. Voltak kivételes napok persze (mikor oltást kapott, vagy jöttek a fogak akkor nagyon bújt, de hát ez a normális, olyankor anya kell).
Nem állítom, hogy mindennap hú de szuper könnyű, mert vannak nehezebb napok, de azért nem egy idegsokkos babám van :D szerencsére. Meg most már bevonható minden tevékenységbe kb. Nézi ahogy mosok, mosogatok, "segít" söpörni stb. nem tiltom ezektől csak vigyázok rá, takán ez is azoka a kiegyensúlyozottságunknak.
Hozzá kell még tennem, hogy jó alvó baba szerencsénkre így a kimerültség, mint olyan nálunk nem játszik.
Valahol olvastam, hogy fél éves kor alatt a babához egy hippi mentalitású anya kell, aki nem akad fent a káoszon, utána pedig egy "őrmester". Jó, ez sarkított, de az eleje sokszor tényleg kaotikus, utána pedig fontos a következetesség is. Hogy ezen belül milyen? Minden gyerek és minden szülő más. Ismerek olyat, aki 2 hét alatt beállt egy elég jó napirendre és átaludta az éjszakát, olyat is, aki tényleg letehetetlen volt az elején, a mieink az elején sokat sírtak, az egyik még most is, de már látom a fényt az alagút végén (remélhetőleg nem a vonat jön). Az egyik szülő a sírást nem bírja, a másik a kialvatlanságot, a harmadik a kakis pelenkákat (ismerek ilyet, szerencséjére apuka), a negyedik az énidő hiányát, mindenkinek más a legnehezebb.
Játék: érdekes kérdés, mert elsőre azt mondanám, hogy nem szoktam a kicsi babával játszani, aztán jobban belegondolva igen, csak nem különül el a többi dologtól: mondókázom, amikor öltöztetem, bolondot csinálok magamból pelenkázás alatt, énekelek, amikor szeretném megnyugtatni, ilyesmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!