Hogy telt az alvás újszülött babád első napja/éjjelen a kórházában, majd otthon?
- egy szobában veled volt végig?
- az agyon aludt veled vagy külön helyén? Nem feltel hogy össze nyomod/leesik stb?
- hogy tudtál aludni ezekben az időkben?
- állandóan cicizett?
2. Otthon hogy alakult az alvás első hetekben?
+3: bármi tipp?… :)
Mind a 4 velem volt egy szobában végig. Aludtak rajtam, mellettem meg a kis kocsijukban is. Az utolsó 2-nél a szobatárs hazamenetele után lényegesen jobb lett az alvásunk. (Mindkétszer sikerült kifogni olyanokat, akik kihangosítva telefonáltak/videochateltek...)
Itthon azért lényegesen jobb volt a helyzet. Itthon is mellettem aludtak, a legkisebb 1 éves és ő még mindig velem alszik. Egyszer vagy kétszer kel éjjel inni és alszik tovább.
2x szültem, kb ugyan az volt.
Végog velem voltak. Nappal kb megállás nélkül cicin voltak. Ahogy letettem őket, jött a sírás. Enni is úgy ettem, hogy gyerekkel a kezemben.
Rajtam vagy mellettem aludtak. A kiskocsi csak addig volt használva míg zuhanyoztam vagy vizsgálatra vitték.
Itthon is kb ez volt a nappal, hogy végig cicin.
Viszont este aludtak. Fiam velünk. Ezt jól elrontottam. Lányom az ágyában.
Keltek 3óránként enni
Hajnalban született, azon az éjszakán aranyóra után már nem találkoztunk. Utána a kórházban tartózkodásunk alatt végig velem volt. Nekem nem esett jól kitenni a kis kocsiba, mert csak az ágy végén volt neki hely, túl távolinak éreztem akkor, így velem aludt. Én leginkább egyáltalán nem aludtam, így nem féltem, hogy ráfekszem. 4 baba volt még rajta kívül a szobában, így ha én tudtam is volna pihenni vele, akkor sem tudtam, váltva ment a sírás.
Utolsó éjszaka előtt már félig ülve elbóbiskoltam szoptatás közben, arra ébredtem, hogy csúszik le a kezem babástól. Az nagyon ijesztő volt, alig vártam, hogy hazajöjjünk, totál kimerültem.
Utána még 3 hónapig nonstop cici volt kb., de legalább már csak a sajátom sírt.
Én nagyon nehezen éltem meg, de szerencsére csak idő kérdése és javul. Kitartás!
Első éjszaka nem volt gond, akkor végig aludt, akkor a kiskocsijában mellettem( amúgy 3-an voltunk a szobàban anyukák).
A második nap végig ordított, mert sehogy sem tudtam szoptatni. Estére megsajnált egy nővér és adott neki tápszert.
Másnap hazaengedtek, de 1 nap múlva újra kórház, mert semmit sem evett és besárgult. :( Ott még rosszabb körülmények voltak(tábori ágy a felnőtteknek, nem volt fürdő), de ott fogadtam meg, hogy a saját lelkibékém érdekében marad a tápszer.
Így már otthon is könnyebb volt(1,5 hét múlva). Egész hamar beálltak a mennyiségek amiket evett. Így hamar elaludt szépen, akkor próbáltam pihenni, mikor ő is. :)
Kiskocsiban aludtak csak, evés után mindig visszatettem őket. Mindegyikükkel 2 éjszakát voltam bent, jól aludtunk.
Itthon is saját szobában, saját ágyban aludtak az első naptól. Nem volt gond az alvással sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!