Mièrt kell már egy babát is piszkálni a súlya miatt?
Kisfiam 2 hónapos. 6000 gramm. Mindenki piszkál miatta hogy huu de kövèr, el van hízva, minek adok ennyit enni neki.
Mert a rokonnál a fèl èvesnek ekkora a súlya, milyen szèp formás baba.
Igen, de nekem 4590 grammal született a fiam.
Anyósom minden alkalommal hüledezik hogy ne etessem, hogy nèz ki a gyerek. A többi rokon szintèn. Pedig nem is annyira pufi mert hosszra is nagy baba
Már utálok találkozni velük, mert mindig a súly a tèma.
Eleve nagy baba, arányos a súlynövekedése.
Nyugi, ha vékony/alacsony/magas lenne, azzal csesztetnének.
Az én lányom alacsony. Ezt aztán végképp nem tudom befolyásolni, mégis olyan megjegyzéseket kapok, mintha rajtam múlna. Annyiban múlik rajtam, hogy én is kicsi voltam sokáig. Nyolcadikban nőttem hirtelen, a tornasor végéről a második lettem. A férjem szintén pici volt, ő is kamaszként nyúlt meg.
Nálunk nem kedvesen hüledeznek, hanem már sèrtően.
Tudom hogy a baba nem veszi fel a bántást.
Születèsi súlyához kèpest arányosan nő.
Szerintem ülj le a 2 hónapos babáddal, és vázolj fel neki egy diétás étrendet, vagy egyszerűen mond meg neki, hogy nem kaphat enni, mert a rokonai szerint kövér.
Nálunk is cseszegettek a családban egy anyukát, mert a babája kb olyan paraméterekkel rendelkezett, mint a tiéd. Ne adjon neki annyit enni, próbáljon inkább cukrozatlan teát adni a 3 hónaposnak... és egyéb ilyen jótanácsokat kapott.
Egyszer egy családi összejövetelen amikor megint a gyereke hurkái kerültek terítékre, az anyuka elővette a legszebb mosolyát, a legbájosabb hangszínét, és csak annyit mondott, hogy "Tudod, a gyerekem ki fogja nőni a hurkáit, veled ellentétben aki már sajnos ilyen hülye maradsz." :D Én ezen azóta is olyan jót tudok nevetni, pedig már 8 éve volt, és a gyerek tényleg elhagyta a hurkáit valamikor 7 hónapos kora körül amikor beindult nála a mászás. Most egy nagyon szép arányos, mozgékony gyerkőc.
Szerintem az ilyen családtagokra nincs szükséged. 2 hónapos a baba, még most telt/telik le a gyerekágyas időszak, ők meg basztatnak.
Mondd meg nekik, hogy ha mégegyszer felhozzák, vagy bántanak ezzel kapcsolatosan, akkor többet nem kell megnézniük a gyereket.
Állítsd le őket azonnal, mert később még több problénád lesz velük, bele fognak szólni másba is.
Csak keményen, Anyuka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!