Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mièrt kell már egy babát is...

Mièrt kell már egy babát is piszkálni a súlya miatt?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 hónapos. 6000 gramm. Mindenki piszkál miatta hogy huu de kövèr, el van hízva, minek adok ennyit enni neki.

Mert a rokonnál a fèl èvesnek ekkora a súlya, milyen szèp formás baba.

Igen, de nekem 4590 grammal született a fiam.

Anyósom minden alkalommal hüledezik hogy ne etessem, hogy nèz ki a gyerek. A többi rokon szintèn. Pedig nem is annyira pufi mert hosszra is nagy baba

Már utálok találkozni velük, mert mindig a súly a tèma.

2023. aug. 26. 11:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
33%
Babát bántani bunkóság. Az viszont igaz, hogy gyermekkori elhízás későbbi károkat tud okozni. Ha az orvos szerint rendben van, akkor nincs okos aggodalomra.
2023. aug. 26. 11:47
 2/19 anonim ***** válasza:
88%

Nyugi,én is megkaptam a lanyomnal amikor kicsi volt.4250 grammal szuletett és két hónaposan majdnem 7 kg volt,csak azt nem vették észre,hogy 56 cm volt amikor született

Mindenki csak a súllyal jött.

Igaz,jó nagy baba volt.A fiam akkora volt 4 hónaposan,mint a lányom 1 hónaposan.

Ezt el kell engedni a füled mellett.

2023. aug. 26. 11:48
 3/19 A kérdező kommentje:
A doki szerint minden rendben.mikor 1 hetesen vittem őt a doktornőhöz ő is mondta hogy hatalmas baba, mintha 2 hónapos lenne. Neki ilyen a genetikája, azt mondta semmi gond nincs ezzel.
2023. aug. 26. 12:06
 4/19 anonim ***** válasza:
94%

Semmi gond nincs a kicsivel. Egyedül azt kell figyelni, hogy önmagához képest, a születési súlyához mérten mennyit és milyen ütemben gyarapodik.

Teljesen értelmetlen más gyerekhez méregetni, az tényleg csak arra jó, hogy téged frusztráljon vagy neked rosszul essen.

2023. aug. 26. 12:09
 5/19 anonim ***** válasza:
78%

6 honaposan 10 kiló volt a fiam. A doki mindig dicsérte, milyen szépen gyarapszik.

Most 4 éves. 14 kilós nyurga, izmos legényke.

6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem a babát piszkálják, hanem téged.
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt, mindkét gyerekemmel. Rengeteg beszólást kaptam, de én ugyanúgy visszaszóltam. Amúgy most mindketten magasak (a kicsi most lesz 2, már 94 cm mellé pedig 11 kg)és vékonyak, most az a téma, hogy miért nem etetem őket rendesen.
2023. aug. 26. 12:10
 8/19 anonim ***** válasza:
26%

Ez a babákat bántani a súlyukkal tilos azért erős. Nem a babákat, hanem a szüleiket figyelmeztetik és bizony van az a méret, ami komoly egészségügyi kockázatokat rejt egy csecsemőnél is.

Pl:

[link]

9/19 anonim ***** válasza:
87%
Meg kell nekik mondani hogy ha nem tetszik a gyerek nem kell jönni hozzá. Ennyire egyszerű.
 10/19 anonim ***** válasza:
85%

A lányom full anyatejen olyan kövér lett, egyemmeg, a feje mint egy strandlabda, a hurkái miatt meg Michelin babákat emlegettek a rokonok. De abban mindenki egyetértett, hogy gyönyörű. :) Szép kapcsú kisiskolás lett belőle. :)

Ne vedd magadra, semmi baj a babáddal, de azért ha nagyon bunkók, állítsd le őket. Nálunk kedvesen hüledeztek csak, nem zavart. :)

2023. aug. 26. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!