Van olyan ajánlott oltás, amit nem adattál be, ha az oltások többségét beadattad?
Nagyobbik a rotat nem kapta meg, mert akkor ugy gondoltam nem ved olyan mertekben h megerje terhelni vele a szervezetet. A kisebb megkapta, mivel nala mar nagyobb volt a kockazat h elkapja. Igy utolag ha visszamehetnek lehet beadatnam a nagynak is, passz.
Bexeron nagyon sokat gondolkodtunk. Eleg új oltasnak szamit, es meg is viseli őket. 1 eves kor alatt semmikepp sem akartam aztan vegul a nagyobb 3 evesen kapta ovi előtt, a kicsi is valószínűleg igy lesz.
13 azt, hogy esélyt adhattam volna arra, hogy legalább azt a pár variánst ne kapja el vagy uralható maradjon. Egyrészt van keresztimmunitás, másrészt minél enyhébb, annál kevésbé üríti a vírust. És ha kevésbé üríti, jobban kivédhető a terjedés. Van tapasztalatom súlyos hasmenéssel pont a nagyobbikkal, marhára nem vicces órákat ülni a sürgősségin a tízpercenként fosó gyerekkel, aki felett két gyerekorvos meg az onkológiáról lehívott nővér mellett, akik fejcsóválva gondolkoznak rajta, hogy hívjanak e sebészt vénafeltáráshoz, mert nem volt az egyéves gyereknek egy megközelíthető vénája sem... Ha ezt meg tudjuk úszni akár részben is, nekem nem nagy ár 40 ezer forint, még két lágyabb széklet.
Elég kevés oltás véd 100%-ban, a legtöbb a részleges védettségre és a nyájimmunitásra alapoz.
A meningococcusnak is sok variánsa van, a B most a domináns, ettől még a neisvacot is beadatjuk... pedig nem védenek mindentől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!