Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fiús anyukák! Fitymaletapadás...

Fiús anyukák! Fitymaletapadás utáni beavatkozáson vagyunk, hány napig tart a gyógyulás?

Figyelt kérdés

Azok anyukák válaszára lennék kíváncsi, akiknek gyermeke 2 éves kora előtt átesett ezen. A doki pár pillanat alatt egy horgolótűhöz hasonló eszközzel segített felszabadítani a makkját, előtte Ftorocort-os kezelés 1 hónapig, hogy felpuhítsa bőrét. Arra lennék kíváncsi, meddig tart a fájdalom? Mert szerintem amióta elmúlt az érzéstelenítő hatása, azóta sikít a gyerek, mikor pisil, ha meg kezelem, akkor le kell fognom, hogy kamillás vattával át tudjam törölni, ill. Tetran kenőcsöt tegyek rá.

(Leszolók válaszára nem vagyok kíváncsi, minél előbb annál jobb ha túl vagyunk ezen!)

2010. okt. 15. 19:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Örülök , hogy jobban vagytok. Kisfiam 18 hónapos, és nagyon nehezen, sőt egy picit tudom csak neki hátrahúzni a bőrt, nagyon félek, hogy nekünk is ez lesz. Hiába húzogatjuk neki, nem változik.

2010. okt. 27. 13:18
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam 10 hónaposan esett át ezen a beavatkozáson, szerencsénk volt mert csak 1 napig fájt neki. Azóta gyönyörűen hátra lehet húzni neki a bőrt. Tényleg minél korábban csinálják meg annál jobb.

Most 2 éves.

2010. okt. 27. 13:42
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem is jobb előbb túlesni rajta. Nekünk úgy kezdődött, hogy egyik éjjel elkezdett üvölteni. Időbe telt, míg rájöttünk, hogy minden pisilésnél ordít. Másnap elmentünk a dokihoz aki megnézte, és be volt pirosodva neki egy részen(fogalmam nincs mitől)a makkja. Mivel egy picit még le volta tapadva kézzel felhúzta. Írt fel valamilyen krémet azzal kentük 2-3 napot és most gyönyörű a kukija. Örülök, hogy túlestünk rajta, és remélem már nem tapad le, bár minden fürdésnél hátrahúzzuk. Lassan remélem már maga mossa a kuksiját.:-)

Amúgy decemberben lesz 2 éves, és akkor a dokinő mindenképpen megcsinálta volna.

2010. okt. 27. 17:39
 14/16 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy leírtad a tapasztalatodat! Kisfiaim 19 hónaposak, látta őket orvos, azt mondta 3 éves korukig nem kell hozzányúlni. Remélem, mi nem jutunk erre a sorsa 1,5 év múlva :( Valóban jobb, hogy hamar túl vagytok rajta, mert már hallottam olyat, hogy lelkileg megviselte a nagyobb gyereket, és szégyellte magát emiatt.
2010. okt. 27. 20:17
 15/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Ne haragudjatok a kérdésért, de nem lehet, hogy ahol az orvos azt mondja, 3 éves koráig nem nyúl hozzá, annak is oka van?

Én rákérdeztem, azért nem csinálják előbb, mert akkor újra lenőhet, és mehet másodszor is műtétre. Most mondta édesanyám is, hogy a bátyámnak is kétszer kellett, másfél és háromévesen is.

Az én fiam két éves, mi is szeretnénk minél előbb túlesni rajta, de a gyerekorvos fenti okból kifolyólag nem csinálja meg.

2010. okt. 28. 13:21
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia, én az vagyok, akinek a fiát végül nem műtötték.

Nekem azt mondta az orvos, hogy az esetek 90 %-ban 3-4 éves korra a letapadás megszűnik, akinek kicsinek "felfejtik", annak nagy a valószínűsége, hogy letapad újra, és akkor megint műtét....:(

egyébként ő speciel műt, ha kell, mert egy olyan anyuka ajánlotta, akinek a kisfiának meg kellett csinálni 3 éves múlt akkor.

Valószínüleg nem ússzuk meg, mert a férjemnek, a testvérének és az ő egyik kisfiának is meg kellett csinálni, szóval készülök rá, de nem bánom, hogy eltolódott, mert talán tényleg megoldódik.

2010. okt. 28. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!