Fiús anyukák! Fitymaletapadás utáni beavatkozáson vagyunk, hány napig tart a gyógyulás?
Azok anyukák válaszára lennék kíváncsi, akiknek gyermeke 2 éves kora előtt átesett ezen. A doki pár pillanat alatt egy horgolótűhöz hasonló eszközzel segített felszabadítani a makkját, előtte Ftorocort-os kezelés 1 hónapig, hogy felpuhítsa bőrét. Arra lennék kíváncsi, meddig tart a fájdalom? Mert szerintem amióta elmúlt az érzéstelenítő hatása, azóta sikít a gyerek, mikor pisil, ha meg kezelem, akkor le kell fognom, hogy kamillás vattával át tudjam törölni, ill. Tetran kenőcsöt tegyek rá.
(Leszolók válaszára nem vagyok kíváncsi, minél előbb annál jobb ha túl vagyunk ezen!)
Pár nap, míg fájni fog neki.
Próbáljátok ki, hogy vízbe ülteted, mikor pisilnie kell, beszéld rá, hogy nyugodtan pisiljen benne. Keveredik a vízzel és nem csípi annyira, kevésbé fog fájni neki.
Istenem....
mi hétfőn megyünk, a fiam 2 éves, szűkület és tapadás van neki egyben, őt altatják mert valószínüleg teljesen el kell távolítani a bőrt...napok óta gyomoridegem van....
jobbulást nektek!!!!!!
Köszönöm, nagyon aranyos vagy!!!!!:)
remélem mi is minél előbb túl leszünk az első pár napon....
Sziasztok!!!!
Na képzeljétek nem volt műtét...
ajánlottak egy orvost a Heim Pálban rendel az urológián Dr. Kiss András adjunktus, elmentünk hétfőn, megvizsgálta Ármit és azt mondta, hogy szó sem lehet arról hogy hozzá nyúljunk. 3-4 évesen kell újra menni, addig általában megoldódik, aztán meglátjuk. Szóval egyben maradt (egyelőre). :)
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, leírom a tapasztaltakat, eltelt azóta másfél hét...
Először is úgy gondolom, hogy 2 éves kora előtt jobb ezen átesni. Minél idősebb a gyerkőc, annál jobban fog ellenkezni, hogy a kukijához kell nyúlnunk. Sajnos sok anyukától hallom, viszi a gyerekét 5, 7 évesen hogy a kukacát megműtsék, mert az orvos azt mondta, jobb ha nem nyúlunk hozzá.
Valamely kisfiúnak szerencséje van, mert úgy születik, hogy nincs letapadva, vagy ha le van tapadva, idővel a sok húzogatástól, amit igenis pár hónaposan el kell kezdeni, egyszer csak kibújik a makkja teljes hosszában, ami sajna nálunk ez nem jött össze.
Minimális letapadása volt a fiamnak, épp hogy csak a makk teteje látszott...
A beavatkozás után, aznap mikor elmúlt - gondolom én - az érzéstelenítő hatása, 3 napig sikított mikor pisilt, egészen az arcomba húzta kis lábait, így ment. Mivel nekünk a sebész csak kamillás borogatást írt elő, keveseltem ezt a gyógymódot, más anyuka illetve védőnő tanácsára Tetran kenőccsel próbáltam enyhíteni a tű okozta fájdalmat.
De aztán elvittem gyerekorvoshoz, aki más kenőcsöt írt fel, ez egy gyógyszertári kutyulmány, fémtubusos kiszerelés: UNG.ALUM.ACET.. (Ezzel kapcsolatos kérdést már korábban feltettem.)1 hét után napi 3x (reggel-délben-este) kamillás letörlés és a krém használat után azt tapasztalom, hogy gyönyörűen levitte a gyulladást, már csak egy halvány rózsaszín gyűrű jelzi a gyulladás helyét, nem jajgat, mikor pisil, óvatosan de szépen hátratudom húzni a fitymáját. Egyenlőre a fürdőkádas húzogatást nem csinálom, mert nem akarom, ha ellenkezne, nekivágódjék a kádnak, jobb ha a földön csinálom. Még egy darabig kenegetem a kukacát, amíg teljesen el nem tűnik ez a rózsaszín gyűrű, de úgy látom a nehezén túl vagyunk.
Azért írtam le, mert az interneten eléggé nehéz róla cikket találni, ha van is nem ír semmit róla, meg nagyon tabuként kezelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!