Egész este cicizik a gyerek és csak szoptatáskor nyugodt. Efész este nem alszik. Annyit eszik, hogy csuklik. Két hetes a gyerek. Ilyenkor mi a teendő?
Semmi, mindent jol csinalsz. Meg csak 2 hetes, ez egy darabig igy lesz, de hidd el, nem orokre. A csuklas meg tok termeszetes, nekem az osszes gyerekem ( volt tapszeres, volt anyetejes is) sokat csuklott.
Ekkora babanak nem kell napirend, se rendszer, az majd kialakul ugyis idovel.
Idore etetni meg foleg nem kell, bar a szoptatas nem csak etetes.
Szoptatott babat nem lehet tuletetni, mert nem ugy jon a tej kozel sem, mint cumisuvegbol.
Ez az igény szerinti szoptatás. Kitartást addig is, majd be fog állni.
Az első válaszadó hülyeségeket írt. Nem szoptatunk időre,hanem a baba igényei szerint. Nyugi, nem fog mindig egész éjjel cicin lenni.
Szerintem meg nem írt hülyeséget az első válaszoló. Nálunk pl bevált hogy volt rendszer, sosem szoptattam igényt szerint-annak ellenére hogy a csapból is ez folyt. Kisfiam már 4 éves, és köszöni tök jól van/volt is. Mindig kivártam etetés között a 2,5-3 órát. És 3 hós korától át is aludta az éjszakát. Ennek ellenére 1 éves koráig reggel este szopizott. Utána leválasztottam. Teljesen békésen, jól elvolt. És én is(!) ami szerintem baromira nem mellékes.
Kérdező, szerintem úgy csináld ahogy neked is jó.
6-os, es hogy tudtad kivarni a 3 orat egy csecsemonel?
Adtal neki valamit kozben (pl tea, viz) vagy szimplan csak a baba igenye ez volt?
Csak mert en ha fejre alltam volna, akkor se tudtam volna varni 3 orat. Cukros teat, vizet, pedig nem akartam adni, de nyilvanvaloan uvolteni se hagytam a gyereket.
En szivesen szoptattam volna idore, mert konnyebb, igen, sokkal. De a babam igenye nem ez volt, en pedig inkabb alkalmazkodtam.
Szoval engem erdekelne a teljes sztori, mert sokaktol hallom ezt, de a vegen altalaban csak kiderul, hogy vagy a baba igenye szimplan ennyi volt, vagy adtak neki valami mast is, hogy kihuzzak az idot.
Nálunk fáj a hasa, ezért nálunk is az vált be, hogy nem szoptatok folyamatosan. Ha folyton szoptatok, akkor 12 órákat csak ilyen 10-15 perceket alszik két cici bekapás között, aztán cicin is sír meg vonaglik, hogy levegőt nyelt. A férjemmel ketten nem bírtuk így ellátni.
Helyette vettünk egy cumit, azzal legalább a 2,5 órát megpróbáljuk kihúzni, mikor egy ilyen cicizős spirálba kerülünk, és akkor nem fáj annyiszor a hasa, tud rendes mennyiséget enni.
Most leszünk 5 hetesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!