Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik nevet választanád?

Melyik nevet választanád?

Figyelt kérdés

Kislányunk fog születni és nekünk a A és a Z betűs nevek tetszenek.

Melyiket adnád?

Zara, Zoé, Zorka, Zia, Zenna,Zille.

Annaróza, Abigél, Annabella, Aisa, Adél, Amara.

Vezetéknév: Fonnyadt

2023. aug. 8. 19:20
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
Nekem az Abigél és a Georgina tetszik. És igen a könyv miatt. Szóval ha ezek vannak akkor nekem az Abigél. Mivel a vezetéknév mássalhangzóra végződik szebb lehet ha inkább valami magánhangzóst választotok.
2023. aug. 14. 16:19
 32/56 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, hogy ezt írom, de ilyen...sajátos vezetéknév mellé én nagyon óvatosan állnék a keresztnevekhez és elkerülném az olyan extrázást, mint Annaróza, Aisa vagy Amara 😳

Nekem innen max az Adél férne bele, vagy valami Anna kaliberű.

2023. aug. 14. 17:16
 33/56 anonim ***** válasza:
68%

Fonnyadt? Fonnyadt Zenna? Fonnyadt Zille? Hát gyönyörű

Fonnyadt Abigél, az jó lesz

2023. aug. 14. 22:46
 34/56 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj ezzel a vezetéknévvel, hogy a modern, fiatalos nevekkel túl nagy a kontraszt, pl. Fonnyadt Zille. Szóval, olyan fura lesz, hogy itt ez a kislányos, csini Zille név, kár hogy fonnyadt már...

A régi nevekre meg pont rossz értelemben ráerõsít. Egy Fonnyadt Sára sokkal vénasszonyosabb, mint amúgy a Sára magában lenne.

Szóval valahol az arany középút kellene, nem túl szokatlan, de nem is túl régies. Pl az Izabella, amit valaki említett, még egész jó.

Amúgy, bár most kislányról van szó, fiúnevekkel ugyanúgy elég gáz. Egy Fonnyadt Péter olyan nyámnyila, erõtlen benyomást kelt. Szóval, bocs, de tényleg ez az a név, amit én lecserélnék. Inkább lennék egy huszadik Kovács.

2023. aug. 15. 02:35
 35/56 anonim ***** válasza:
74%
Korábban írták az Alexandrát, azzal, vagy hasonló kaliberű, nem túl régies, nem túl modern keresztnévvel hangzana szerintem a legjobban. Beszélő neveket pl. virágnevek, messze kerüljétek!
2023. aug. 15. 11:15
 36/56 anonim ***** válasza:
100%
Fú ehhez a vezetéknévhez én valami klasszikusabb, nem rendhagyó keresztnevet választanék mindenképpen. Anna, Zsófi, ilyesmik. A Fonnyadt Zara nekem nagyon bizarr.
2023. aug. 15. 11:42
 37/56 A kérdező kommentje:

Nem tehetünk róla ha a vezeték nevünk a Fonnyadt.

Ezt örököltük , férjem vezetékneve is ez az egész családé a férjem ágáról.

Amúgy meg mindjárt megszületik a kislányunk és még mindig nem állunk túl jól a nevekkel.

A vezeték nevet légyszives hagyjátok békén nem arra kertünk véleményt hanem a keresztnévvel kapcsolatban tettük fel a kérdést.

Nekünk most jelen pillanatban az Annaróza, Abigél és a Zorka tetszik. De még megtetszett a Szofi és a Lana is.

További ötleteket és válaszokat köszönjük.

De a vezetéknevet hagyjátok békén,kérünk benneteket.

2023. aug. 15. 11:43
 38/56 anonim ***** válasza:
71%

"Amúgy meg mindjárt megszületik a kislányunk és még mindig nem állunk túl jól a nevekkel."

Felnőtt emberek vagytok, hamarosan szülők lesztek. És itt hisztizel ahelyett, hogy nevet választanál. Nevelni is más fogja, ha a névvel sem boldogultok már?

2023. aug. 15. 12:32
 39/56 anonim válasza:
53%
Lakotos kolompár púsztító dzsenifer
2023. aug. 15. 13:09
 40/56 anonim ***** válasza:
100%

37) "A vezeték nevet légyszives hagyjátok békén nem arra kertünk véleményt hanem a keresztnévvel kapcsolatban tettük fel a kérdést."

Bakker, mivel a kettőt együtt kapja a gyerek, mindig mindenki mérlegeli a kettő együttállását 😅 senki nem mondta, hogy bármit csináljatok a vezetéknevetekkel, csupán annyit javasoltak, hogy ne tetézzétek még olyan túlerőltetett keresztnevekkel, mint Amara, vagy Zenna... te kértél tanácsot, mindenki a kérdésre válaszolt.

2023. aug. 15. 15:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!