Melyik nevet választanád?
Kislányunk fog születni és nekünk a A és a Z betűs nevek tetszenek.
Melyiket adnád?
Zara, Zoé, Zorka, Zia, Zenna,Zille.
Annaróza, Abigél, Annabella, Aisa, Adél, Amara.
Vezetéknév: Fonnyadt
A felsoroltak közül ezeket választanám∶
Fonnyadt Zille
Fonnyadt Adél
Amúgy meg ha én lennék, tuti megváltoztatnám ezt a vezetéknevet amint betöltöm a 18-at. Igazából semmilyen név nem passzol hozzá, és szinte garantáltan csúfolni fogják.
Szerintem túl van értékelve, hogy mennyire passzol a vezetéknévhez a keresztnév. Az életben sokkal kevesebbszer hangzik el a teljes név, mint csak a keresztnév.
A felsorolt nevek közül nekem a Zille tetszik.
Egyébként ha neked nagyon számít a teljes név, akkor valami hosszabbat választanék a Fonnyadt vezetéknévhez. (amivel különben semmi baj nincs, igazán egyedi, jobb, mint egy Kovács, vagy Szabó)
Fonnyadt Izabella
Fonnyadt Anasztázia
Fonnyadt Eleonóra
Fonnyadt Klementina
Fonnyadt Karolina
Fonnyadt Boglárka
Fonnyadt Brigitta
Fonnyadt Olívia
Különben így egyben olvasna azonnal egy doktornő, vagy ügyvédnőre asszociálok, emlékszem, mikor kórházban dolgoztam évekig, a doktoroknak fantasztikus neveik voltak.
A vezetéknévhez nem jó a mássalhangzóval kezdődő név.
Talán Adél.
Adél, Abigél
Z betűsek közt nem szerepelt, de még a Zita szóba jöhetne.
Sajnos abban teljesen igaza van a 22-esnek, hogy egy ilyen pejoratív jelentésű beszélő vezetéknévvel 100%, hogy csúfolni fogják, még akár nem is csak gyerekek, hanem egy kellemetlenebb természetű felnőtt is.
Adel. Z betusok kozul pedig leginkabb a Zorka, de szerintem nem passzol a vezeteknevhez a Z kezdobetus.
Valeria, Alexandra - talan valami vegyes hangrendu, hosszabb nevet keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!