Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pocsék éjszaka után mi a teendő?

Pocsék éjszaka után mi a teendő?

Figyelt kérdés
Két gyerekem van, egy 2 éves és egy 10 hónapos. A kicsi éjjel kb 6-8 alkalommal felkelt, sírt, evett, visszaaludt, felsírt, visszaaludt. Szóval pocsék éjszakája volt. A "naggyal" külön szobában vannak, de azonos falú a két szoba, így szegénykém ő is sokszor felébredt. Nem tudott pihentetően aludni. Ez a második ilyen éjszakánk. A "nagy" még mindig alszik, pedig már dél van, most pótolja az éjszakait. A kicsi fent van, így én nem tudok aludni. Tegnap egész nap felváltva aludtak. A játszótér is kimaradt, mert nyilván egyiket sem hagyhatom itthon. A kérdésem az, hogy a jól bevált napirendet mennyire fogja összezavarni ez a nappal pótoljuk az éjszakai alvást dolog a nagynál. Az még hagyján, hogy mi is zombiként csináljuk a dolgokat, de szegényt annyira sajnálom, biztos neki sem jó így. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a kicsi baja? Nem beteg, nem fogzik, nem éhes, mert 20-30 ml után abbahagyja.
2010. okt. 15. 12:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Én csak annyit tudok mondani, hogy mi is hasonló cipőben járunk. Gőzöm sincs mi a baja a picúrnak. Azt hiszem ezt az időszakot túl kell élni és kész. A nagylányom 3,5, a kicsi 11 hónapos. Én 3,5 éve nem aludtam végig éjszakát, és nappal sem tudok lefeküdni, mert utána még rosszabb. Ez van.
2010. okt. 15. 12:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk ez megy már 2 hónapja minden éjjel.Igaz a fiamnak jöna foga,de ez az ébredés szerintem már csak megszokás.A fiam 7hónapos.Minden éjjel 4x 5x ébred,akkor cicivel alszik csak vissza.A lányo 2,5 éves.Ö is felébred,sokszor pont mire én visszafekszem,neki pisilni kell.E`s ismét kel öcsi.A lányom 14 hónapos koráig 1 éjjelt aludt át.Minden éjjel 5x ébredt....majd elmúlik.Kinövik.
2010. okt. 15. 13:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem akkor csinálja ezt a kicsi amikor a foga jön, vagy amikor megfázás van készülőben. Javaslatom nincs. Ha napközben vidám akkor ne aggódj.
2010. okt. 15. 13:35
 4/5 anonim ***** válasza:
szia, fogzáson kívül lehet szeparációs szorongás is, meg zavarhatja a mozgásfejlődés is. majd elmúlik....persze gondolom ez most nem vigasztal téged, el tudom képzelni, milyen káosz van most nálatok. :(
2010. okt. 15. 13:37
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Attól félek, hogy elrontottuk, mert amikor éjjel elkezdett sírni a kicsi, akkor egyből mentünk a szobájába, hogy a másik fel ne ébredjen. Most meg kel 6-8 alkalommal. A nagyot, amikor kicsi volt egy nagyon picit hagytuk sírni, mert 1-2 perc alatt kiderült, hogy csak elfeküdte valamiét és alszik tovább vagy szüksége van ránk valamiért. Most meg egyből ugrunk a kicsihez a nagy miatt, hogy ő tudjon aludni. Nem tudom, meddig fog tartani e az állapot, de vége lehetne már. Nem túl biztató, amiket írtatok...

2010. okt. 15. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!