Milyen dolgokat mondanatok tok feleslegesnek a baba szamara, ma mar meg sem vennetek?
Babaolló és hálózsák nekünk is teljesen felesleges volt.
Valamint a rengeteg ruha is, gyakorlatilag mindig ugyanazokat hordta, mert mosás után ugyebár ugyanazok kerültek felülre a polcon. :-)
Babatestápolót is csak kidobáltuk, nagyon jó a bőre kenegetés nélkül is, de ezt nem lehet előre tudni.
Szia! 3 gyermekem van, sosem volt, és nem is hiányzott: légzésfigyelő, bébiörző, saját mérleg (kaptuk a védőnőtől kölcsön, amikor szükség volt rá), pelenkázótáska, pelenka tároló, kádba babatartó, cumisüveg-melegítő, hőérzékelős kanál, ágynemű (párna 2 évig nem kell, nem szabad, takaró helyett pedig praktikusabb a hálózsák). Ezeket egy kelengy-listáról néztem most :) Nem vettünk, felesleges is lett volna.
Szopipárnám van, de nem jött be nekem. Ennek ellenére nem tartom hülyeségnek :)
Sok dolgot viszont fontosnak tartok, úgy mint az említett hálózsák (2 a mosás miatt, és érdemes jó minőségűt venni, az évszaknak megfelelően -nem a Brendont ajánlanám...), sok textilpelenka, mert mindenre jó :) hőmérő a szobába és a kádba, és sorolhatnám... de sok lista van a neten.
Nálunk is a babaolló, tetra kifogó, túl sok body (hosszú ujjúakat pl. vettem egy csomót, de egyáltalán nem adtam rá, mivel csak rövid ujjút vagy ujjatlan bodyt, és arra rá a rugit kapott).
Beruháztam melltartóbetétre is, egyszer sem folyott a mellemből a tej, úgyhogy elajándékoztam. Ja, és szoptatós melltartót is vettem egy csomót, de kicsik lettek. Amikor bedurrantak a melleim, jóval nagyobbak lettek, de azt hittem, a terhesség végi állapotánál már nem lesz nagyobb. Hát tévedtem.
Ezen kívül fölösleges volt olyan babakocsit vennünk, aminek mózes része is van. Ugyanis csak 7 hetes koráig maradt meg benne. Utólag visszagondolva vennék egy vízszintesig dönthető, téliesíthető, majd sporttá átalakítható babakocsit, és külön egy bébihordót. Így nem keveset spóroltunk volna. De hát ez van, a saját hibájából tanul az ember.
ma már nem vennék bölcsőgarnitúrát mert tök felesleges.
inkább több takarót.
nálunk az előke bizonyult teljesen feleslegesnek de azért vegyél.
vettem nyugtató és játszócumit is tök felesleges volt.
Hagy kérdezzem már meg aki nem használ babaollót az mivel vágja a gyerek körmét? :) Szerintem ez egyedi mert nálunk pl. a kisolló tök hasznos volt. Ráadásul az volt az egyetlen holmink ami Brendonos volt :) és 3 éve használjuk már a második gyermekem karmocskáit vágdosom vele:))
Hálózsákot nekem mindkettő utálta, megvettük az ikeás drága, szépséges hálózsákokat és utálták. Még újszülöttként csak csak, de mikor forogni kezdtek olyan 3 hósan nagyon idegesek lettek hogy nem tudnak benne mozogni rendesen.
Nekünk nem volt se babamonitor, se légzésfigyelő, de normál időre született, nagy babáim voltak egy kis súlyú vagy kora babának viszont mindenképp nélkülözhetetlen szerintem.
Mérleget is adott kölcsönbe a védőnő, aztán pár hét és már nem kellett, belejöttek a szopiba és én se voltam már olyan ideges h vajon mennyit eszik.
Van egy pár hülyeség azért én az elfordulás gátló párnán meg a fejdeformitást megelőző szívpárnán voltam kiakadva, na az szerintem tényleg felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!